ORDRE EMC/139/2018, de 31 de juliol, per la qual es modifica l'Ordre EMC/66/2018, de 5 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores per a l'assignació de cofinançament procedent del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a agrupacions en tecnologies emergents per a la realització de projectes de valorització i transferència de resultats de la recerca.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Empresa i Coneixement
Rango de LeyOrdre

En el marc de l'Estratègia Catalunya 2020 (ECAT 2020) i del nou enfocament de la política de cohesió de la Unió Europea per al període 2014-2020, que aposta per la recerca i la innovació com a motor per a la competitivitat empresarial i el creixement sostenible de l'economia europea, el Govern de Catalunya va aprovar, el febrer de 2014, l'Estratègia de Recerca i Innovació per a l'Especialització Intel·ligent de Catalunya (RIS3CAT).

El disseny de la RIS3CAT s'ha fonamentat en la identificació dels àmbits d'especialització futura, en la definició d'àmbits prioritaris d'actuació per a les polítiques públiques i en l'impuls d'instruments per implementar l'estratègia i superar possibles obstacles que dificultin el creixement econòmic real i sòlid a Catalunya. Els principals reptes per al sistema català de recerca i innovació són incrementar l'esforç en R+D+I i incrementar la cooperació i les aliances estratègiques entre empreses i entre empreses i el sistema productor de coneixement.

En aquest sentit, l'Ordre EMC/66/2018, de 5 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores per a l'assignació de cofinançament procedent del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a agrupacions en tecnologies emergents per a la realització de projectes de valorització i transferència de resultats de la recerca, pretén potenciar la valorització i la transferència de coneixement i les capacitats d'absorció del teixit productiu, de manera que, una vegada incorporat aquest coneixement en els processos, els productes i els serveis, generi un valor afegit alt per a les empreses i la societat.

L'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya ha provocat un alentiment en el funcionament de l'Administració de la Generalitat de Catalunya i no ha permès una correcta execució de les polítiques i actuacions que li són pròpies, com l'esmentada Ordre EMC/66/2018, de 5 de juny, la qual es va publicar gairebé sis mesos més tard del que estava previst.

Per tot això, a proposta del director general de Recerca, en ús de les facultats que em confereix l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article únic

Es modifica la base 1.3 i l'apartat 6) de la base 7.4 de l'annex 1 de l'Ordre EMC/66/2018, de 5 de juny, que queden redactades en els termes següents:

“1.3 La durada dels projectes és de fins a tres anys i el termini...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR