ORDRE EMC/192/2020, de 4 de novembre, de modificació de l'Ordre EMC/39/2020, de 13 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores de la línia de subvencions per a professionals i microempreses del sector turístic de Catalunya afectats econòmicament per les conseqüències de la COVID-19.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Empresa i Coneixement
Rango de LeyOrdre

El mes d'abril passat es van publicar l'Ordre EMC/39/2020, de 13 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores de la línia de subvencions per a professionals i microempreses del sector turístic de Catalunya afectats econòmicament per les conseqüències de la COVID-19 (DOGC núm. 8112, de 15.4.2020); i la Resolució EMC/843/2020, de 13 d'abril, per la qual es fa pública la convocatòria de la línia de subvencions per a professionals i microempreses del sector turístic de Catalunya afectats econòmicament per les conseqüències de la COVID-19 (ref. BDNS 502684) (DOGC núm. 8112, de 15.4.2020), amb l'objectiu de pal·liar els problemes que la declaració de l'estat d'alarma, conseqüència de la pandèmia, estava ocasionant a Catalunya per la reducció dràstica i involuntària de l'activitat econòmica del teixit empresarial català.

Els objectius d'ambdues disposicions eren facilitar instruments al teixit empresarial català per millorar la seva competitivitat i ajudar a impulsar la reactivació de l'economia catalana, amb la promoció del desenvolupament econòmic i possibilitant l'accés a un finançament adequat que permetés el manteniment de les empreses.

Aquests objectius són a hores d'ara plenament vigents perquè la situació des del mes d'abril no ha millorat. El sector turístic ha patit un impacte negatiu i unes pèrdues d'activitat econòmiques elevades. És per això que presentem aquesta modificació, per facilitar el procés de justificació dels ajuts percebuts, flexibilitzant-lo i allargant el termini establert, que passaria del 31 d'octubre al 30 de novembre de 2020.

A conseqüència de la modificació proposada, i vist l'estat de tramitació actual dels expedients de subvenció, és necessari modificar també el termini perquè les unitats del Departament d'Empresa i Coneixement puguin dur a terme les actuacions de verificació posterior, i que aquest s'ampliï a l'exercici pressupostari 2021.

Atesa la base 11.3 de l'Ordre EMC/39/2020, de 13 d'abril, abans esmentada, que estableix que el termini màxim per presentar la documentació justificativa que acrediti la realització de les actuacions subvencionades, així com les despeses generades per les accions esmentades i l'aplicació dels fons percebuts, serà com a màxim el 31 d'octubre de 2020;

Atesa la base 11.5 de la mateixa Ordre EMC/39/2020, de 13 d'abril, que determina que les actuacions de verificació que ha de dur a terme la Direcció General de Turisme s'efectuaran dins l'exercici...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR