ORDRE EMC/40/2016, de 29 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores i s'obre la convocatòria per a la concessió de les beques Balsells - Generalitat de Catalunya en col·laboració amb la University of Colorado Boulder per cursar estudis de màster o doctorat en l'àmbit de l'enginyeria (BBC).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Empresa i Coneixement
Rango de LeyOrdre

El programa de beques Balsells-Generalitat de Catalunya amb la University of Colorado Boulder té el seu origen en el programa desenvolupat en col·laboració amb la University of California, Irvine, que es va iniciar l'any 1996 per iniciativa de Pere Balsells, empresari català establert a Califòrnia. Atès el resultat satisfactori i el gran interès a continuar la cooperació entre la Balsells Foundation i la Generalitat de Catalunya, l'any 2009 Pere Balsells va presentar una proposta per establir un nou programa de beques, aquesta vegada amb la University of Colorado Boulder. Per aquest motiu, es va signar un conveni entre el departament competent en matèria d'universitats i recerca, la Balsells Foundation i la University of Colorado Boulder per cofinançar aquest programa.

Per això, atès el que disposa el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, a proposta del secretari d'Universitats i Recerca i en ús de les facultats que em confereix l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Aquesta Ordre té per objecte aprovar les bases reguladores generals que han de regir la concessió de les beques Balsells-Generalitat de Catalunya en col·laboració amb la University of Colorado Boulder per cursar estudis de màster o doctorat en l'àmbit de l'enginyeria (BBC) i obrir la convocatòria.

Article 2

L'import global màxim destinat a aquesta convocatòria és de 128.400,00 dòlars EUA. Aquesta quantitat serà a càrrec de la partida pressupostària IU1603/490000100/5710 del pressupost prorrogat de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2015.

La concessió d'aquestes beques està supeditada a la possibilitat de reducció parcial o total de l'import de la beca, abans que no es dicti la resolució definitiva de concessió, com a conseqüència de les restriccions que derivin del compliment dels objectius d'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Contra aquesta Ordre es pot interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos a comptar de la data de la seva publicació en el DOGC.

Barcelona, 29 de febrer de 2016

Jordi Baiget i Cantons

Conseller d'Empresa i Coneixement

Annex 1

Bases reguladores generals

-1 Objecte

1.1 Aquestes bases tenen per objecte regular la concessió de les beques Balsells-Generalitat de Catalunya en col·laboració amb la University of Colorado Boulder per cursar estudis de màster o doctorat en l'àmbit de l'enginyeria (BBC).

1.2 S'estableixen dues modalitats de beques:

Modalitat A: tres beques per cursar estudis de primer any de màster o de doctorat en l'àmbit de l'enginyeria a la University of Colorado Boulder.

Modalitat B: tres beques de renovació per cursar estudis de segon any de màster o de doctorat en l'àmbit de l'enginyeria a la University of Colorado Boulder.

-2 Període i durada

Les beques tindran una durada de dotze mesos ininterromputs, per al curs acadèmic 2016-2017.

-3 Sol·licituds i documentació

3.1 Les sol·licituds i la documentació annexa per a cadascuna de les modalitats de beca a les quals es vulgui optar es presentaran preferentment per mitjans electrònics a través de la pàgina web de Tràmits gencat ( http://web.gencat.cat/ca/tramits/cercador/?queryNat=BBC ). No obstant, també es podran presentar presencialment al Registre de la Secretaria d'Universitats i Recerca (Via Laietana, 2, 08003 Barcelona), sens perjudici del que estableix l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

3.2 Per poder presentar la sol·licitud electrònicament, cal que la persona sol·licitant disposi d'un certificat digital vàlid i vigent emès per qualsevol entitat de certificació classificada pel Consorci d'Administració Oberta de Catalunya com a vàlida per identificar la ciutadania davant de les administracions públiques catalanes ( http://tramits.gencat.cat/ca/sobre-la-oficina/tramitacio-en-linia/certificacio-digital/certificats-acceptats/ ).

S'admeten els sistemes de signatura electrònica avançada incorporats en el document nacional d'identitat electrònic, els certificats idCAT emesos pel Consorci d'Administració Oberta de Catalunya o altres sistemes de signatura electrònica avançada que representin una persona física.

En el cas que la persona sol·licitant no disposi de signatura electrònica avançada, un cop emplenada i enviada la sol·licitud per mitjans electrònics des de la pàgina web de Tràmits gencat, haurà de descarregar i d'imprimir el document d'acusament de rebuda que es generarà automàticament, signar-lo i fer-lo arribar, en el termini de 10 dies, a la Secretaria d'Universitats i Recerca d'acord amb les previsions de l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

3.3 El formulari de sol·licitud es pot descarregar des de la pàgina web de Tràmits gencat ( http://web.gencat.cat/ca/tramits/cercador/?queryNat=BBC ).

3.4 Les sol·licituds efectuades per mitjans electrònics es consideren presentades davant l'Administració de la Generalitat de Catalunya quan s'enregistrin en el Registre Telemàtic de la Generalitat de Catalunya a través de Tràmits gencat i quedi constància a l'assentament d'entrada de les dades següents: número de registre d'entrada, data i hora de presentació, tipus de document i assumpte, identificació de la persona sol·licitant o de la persona representant, i identificació de l'òrgan al qual s'adreça la sol·licitud.

3.5 En el cas que es produeixi una interrupció no planificada en el funcionament dels sistemes electrònics durant l'últim dia establert per a la realització del tràmit corresponent, aquest es podrà dur a terme durant els tres dies hàbils consecutius.

3.6 La sol·licitud incorpora una autorització a la Secretaria d'Universitats i Recerca per fer les consultes necessàries per verificar les dades d'identitat, si escau, de la persona sol·licitant. En cas que no s'autoritzi la comprovació, caldrà adjuntar una fotocòpia compulsada del DNI/NIE/passaport i dels certificats acreditatius corresponents.

3.7 Les sol·licituds han d'anar acompanyades de la documentació a què fan referència les bases 4 específiques dels annexos 2 i 3 d'aquestes bases.

En el cas de tramitació presencial, tota la documentació presentada pels candidats ha de ser original o còpia compulsada.

En el cas de tramitació per mitjans electrònics, els candidats poden presentar còpies digitalitzades dels documents, d'acord amb el que preveu l'article 35.2 de la Llei 11/2007, de 22 de juny, d'accés electrònic dels ciutadans als serveis públics. La Secretaria d'Universitats i Recerca pot sol·licitar de l'arxiu corresponent la confrontació del contingut de les còpies aportades. Davant la impossibilitat d'aquesta confrontació i amb caràcter excepcional, pot requerir la persona sol·licitant perquè exhibeixi el document o la informació original. L'aportació d'aquestes còpies implica l'autorització a la Secretaria d'Universitats i Recerca per accedir i tractar la informació personal que continguin aquests documents.

3.8 Les persones aspirants han d'acreditar fefaentment els fets i els mèrits al·legats en la sol·licitud, sens perjudici que la Secretaria d'Universitats i Recerca o la comissió d'avaluació els puguin demanar els aclariments o les justificacions necessaris per...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR