ORDRE EMC/54/2017, de 4 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió dels III Premis d'Enoturisme de Catalunya, i es fa pública la convocatòria per a l'any 2017.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Empresa i Coneixement
Rango de LeyOrdre

L'Estatut d'autonomia de Catalunya, a l'article 171.f), en relació amb l'article 114, assenyala que correspon a la Generalitat de Catalunya, per mitjà dels seus òrgans competents, la fixació dels criteris, la regulació de les condicions i l'execució i el control de les línies públiques de suport i de promoció del turisme.

Els Premis d'Enoturisme de Catalunya constitueixen una iniciativa conjunta dels membres de la Taula d'enoturisme de Catalunya, creada en el marc del Programa nacional d'enoturisme de Catalunya, amb l'objectiu de reconèixer i premiar les millors iniciatives enoturístiques que s'han posat en marxa al país.

L'objectiu primordial d'aquests premis és estimular totes les empreses per tal de vetllar per la qualitat, la sostenibilitat i l'especialització del seu producte enoturístic, i incentivar-les a la millora contínua de les seves ofertes i a la innovació a l'hora de plantejar noves propostes enoturístiques.

Les Nacions Unides han declarat 2017 l'Any internacional del turisme sostenible, per això Catalunya, com a destinació líder en l'àmbit turístic, té la responsabilitat de prioritzar accions pensades des de i per a la sostenibilitat del model, per mantenir el seu posicionament i millorar la destinació de residents i visitants.

És per això que aquests III Premis d'Enoturisme tindran una especial incidència i es valoraran de forma particular les actuacions que tinguin en compte i siguin respectuoses amb la sostenibilitat, en tots els seus vessants, dins el marc de l'enoturisme, i que alhora ajudin a entendre la rellevància d'actuar amb criteris sostenibles.

Al Departament d'Empresa i Coneixement li corresponen les competències en matèria de turisme i, entre les funcions de la Direcció General de Turisme, s'inclou la de dissenyar, coordinar i executar les polítiques per al foment de la competitivitat del sector turístic, la innovació i la qualitat dels productes turístics de Catalunya.

Per tot això exposat,

Ordeno:

Article 1

Objecte

1.1 Aprovar les bases reguladores per a la concessió dels III Premis d'Enoturisme de Catalunya, que es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

1.2 Fer pública la convocatòria de l'any 2017 per a la concessió dels III Premis d'Enoturisme de Catalunya.

Article 2

Sol·licituds i termini de presentació

2.1 El termini de presentació de candidatures finalitza el 8 de maig de 2017, inclòs.

2.2 Les sol·licituds s'han de presentar als llocs i pels mitjans que especifica la base 4 de l'annex d'aquesta Ordre.

Article 3

Òrgan competent per a la concessió dels premis

El conseller d'Empresa i Coneixement és l'òrgan competent per a la concessió dels III Premis d'Enoturisme de Catalunya.

Disposició final

Entrada en vigor

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 4 d'abril de 2017

Jordi Baiget i Cantons

Conseller d'Empresa i Coneixement

Annex

Bases reguladores de la concessió dels III Premis d'Enoturisme de Catalunya

Base 1

Objecte i finalitat

1.1 L'objecte d'aquestes bases és regular la concessió dels III Premis d'Enoturisme de Catalunya.

1.2 L'objecte dels Premis d'Enoturisme de Catalunya és recompensar aquells projectes duts a terme per empreses i/o entitats d'àmbit privat, amb seu a Catalunya i relacionades amb l'enoturisme de Catalunya, que hagin contribuït amb la seva exemplaritat professional i la seva cooperació als interessos del sector enoturístic català i al posicionament, l'especialització, la innovació i la millora de la qualitat i la competitivitat nacional, estatal i internacional de l'enoturisme.

1.3 S'atorgarà un premi per cadascuna de les categories següents:

  1. Cellers: reconeixement a cellers que ofereixen a les seves instal·lacions activitats i experiències enoturístiques, educatives o de recreació, diferents, innovadores i singulars per als visitants (individuals o en grup), que fomentin la cultura del vi i afavoreixin la comercialització del vi català.

  2. Allotjaments i restauració: reconeixement als allotjaments i/o als restaurants que ofereixen una experiència integral de qualitat als seus visitants, estretament lligada al vi i a l'enoturisme, amb estada temàtica i que demostrin una significativa participació en el turisme vitivinícola. També podran optar...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR