ORDRE EMO/353/2014, d'1 de desembre, per la qual es regulen la designació d'àrbitre i la compensació econòmica de la solució de discrepàncies per falta d'acord en procediments d'inaplicació de condicions de treball previstes en conveni col·lectiu vigent.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'EMPRESA I OCUPACIÓ
Rango de LeyOrdre

El Decret 245/2013, de 5 de novembre, d’organització i funcionament de la Comissió de Convenis Col·lectius del Consell de Relacions Laborals (DOGC núm. 6496, de 7.11.2013), desenvolupa les funcions decisòries atribuïdes a la Comissió per la Llei 3/2012, de 6 de juliol, de mesures urgents per a la reforma del mercat de treball, per a la solució de discrepàncies.

Les funcions esmentades s’exerceixen mitjançant la Comissió Executiva de Convenis Col·lectius. La decisió de la Comissió Executiva que resolgui la discrepància es pot adoptar al seu si o mitjançant un arbitratge.

La secció quarta del capítol V de l’esmentat Decret 245/2013, de 5 de novembre, regula el procediment de l’arbitratge i requereix que, mitjançant l’ordre de desenvolupament corresponent, s’articuli la forma de designació de l’àrbitre.

Per altra banda, la solució de discrepàncies per mitjà de la Comissió de Convenis Col·lectius del Consell de Relacions Laborals és un instrument que la normativa posa a disposició de l’empresa i de les persones treballadores per a una adaptació temporal al context i com a alternativa a possibles acomiadaments, la qual cosa li confereix una funció d’utilitat pública i d’interès social que imposa la necessitat de compensació econòmica.

Així doncs, d’acord amb la disposició final primera del Decret 245/2013, de 5 de novembre, que autoritza el conseller o consellera competent en matèria de relacions laborals a dictar les disposicions que siguin necessàries per al seu desenvolupament i execució i, en particular, per desenvolupar els procediments que hi són previstos;

Vistos els informes de l’Àrea Jurídica d’Ocupació i Relacions Laborals i de la Intervenció Delegada, amb la consulta prèvia a les organitzacions membres del Consell de Relacions Laborals, i en ús de les facultats que em són atribuïdes,

Ordeno:

Article 1

Objecte

L’objecte d’aquesta Ordre és regular la designació de l’àrbitre en els procediments de solució de discrepàncies per falta d’acord en la inaplicació de condicions de treball previstes en conveni col·lectiu vigent i les compensacions econòmiques per l’emissió de decisió de la Comissió Executiva de Convenis Col·lectius o de laude arbitral en aquests procediments.

Capítol 1

Procediment de designació d’àrbitre

Article 2

Convocatòria per a la designació d’àrbitre

Es produeix la necessitat de designar àrbitre en els casos següents:

  1. ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR