ORDRE ENS/1/2017, de 10 de gener, per la qual s'aproven les bases reguladores del procediment de concessió de beques de col·laboració en l'àmbit de les actuacions del Consell Català de Formació Professional.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Ensenyament
Rango de LeyOrdre

Mitjançant el Decret 21/1999, de 9 de febrer, es va crear el Consell Català de Formació Professional (CCFP) com a òrgan de consulta i assessorament, amb caràcter no vinculant, del Govern de la Generalitat, amb la participació de les organitzacions empresarials, sindicals i entitats públiques implicades, respecte de tota la formació professional, reglada i no reglada, adscrit al Departament d'Ensenyament.

Són funcions del CCFP, entre d'altres, la proposta d'estudis de detecció de necessitats de formació professional i l'adequació a les demandes de qualificació; l'anàlisi i la proposta de la modificació de les acreditacions professionals, titulacions i certificacions; la promoció de la col·laboració entre les empreses especialment pel que fa a la formació en centres de treball, la informació i orientació professionals; la recerca d'informació sobre les propostes de cooperació entre els departaments competents i els agents socials implicats; la proposta de mesures per promoure la col·laboració de les organitzacions empresarials i sindicals en la realització de la formació en centres de treball; la proposta de criteris per a l'adaptació de l'oferta formativa de formació professional, tant en els seus dissenys com en la planificació, a les necessitats del mercat laboral, tenint en compte les demandes formatives de la societat catalana; o l'elaboració de propostes que responguin a necessitats d'inserció laboral de l'alumnat que surti del sistema educatiu sense titulació.

Així mateix, el CCFP és conscient de la necessitat d'afavorir la formació pràctica de les persones que realitzen estudis universitaris, que acaben d'obtenir la graduació, o bé que cursen màsters oficials o programes de doctorat. Per aquest motiu, i amb l'objectiu de facilitar-los la incorporació al mercat de treball com a professionals amb qualificació, el Departament d'Ensenyament creu convenient establir les bases reguladores per a la concessió de beques de col·laboració en el Consell Català de Formació Professional, destinades a les persones que es troben en alguna d'aquelles situacions.

Per això, a proposta del Consell Català de Formació Professional, d'acord amb el que preveu el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions,

Ordeno:

Article únic

S'aproven les bases reguladores del procediment de concessió de beques de col·laboració en l'àmbit de les actuacions del Consell Català de Formació Professional, que consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Contra aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos comptats a partir de l'endemà de la seva publicació al DOGC, segons el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Així mateix, poden interposar potestativament recurs de reposició, previ al recurs contenciós administratiu, davant la consellera d'Ensenyament, en el termini d'un mes comptat a partir de l'endemà de la seva publicació al DOGC, segons el que disposen l'article 77 de la Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, i els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, o qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 10 de gener de 2017

Meritxell Ruiz Isern

Consellera d'Ensenyament

Annex

Bases reguladores

-1 Objecte

L'objecte d'aquestes bases és establir el procediment de concessió de beques de col·laboració en l'àmbit de les actuacions del Consell Català de Formació Professional.

-2 Finalitat

2.1 Les beques de col·laboració tenen per finalitat que les persones seleccionades puguin aprofundir la seva formació teoricopràctica en el coneixement i domini de les metodologies, eines, instruments i tècniques sobre política comparada, gestió del canvi i recerca d'informació, i establiment d'indicadors de resultats en els àmbits funcionals que actualment desenvolupa el Consell.

2.2 També és finalitat de les beques afavorir la incorporació de les persones becades al mercat de treball, com a professionals qualificats que gaudeixen d'alguna de les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR