ORDRE ENS/111/2016, de 9 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores del procediment de concessió de subvencions destinades al finançament d'activitats de federacions i confederacions d'associacions de mares i pares d'alumnes de centres educatius no universitaris.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Ensenyament
Rango de LeyOrdre

La Llei 12/2009, del 10 de juliol, d'educació, es fa ressò al llarg del seu articulat del sistema públic d'ajuts amb objectius tan diversos com són compensar les desigualtats econòmiques i socials, procurar la participació de les famílies en el procés educatiu i promoure la realització d'activitats complementàries i extraescolars, més enllà de l'horari lectiu.

Aquesta Llei preveu el foment per part del Govern de la representació institucional de les federacions i confederacions d'associacions de mares i pares d'alumnes, les activitats de les quals incideixen en la millora de la qualitat educativa i fomenten els mecanismes de participació dels progenitors dins la comunitat educativa.

Per això, d'acord amb el que preveu el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i a proposta de la Direcció General d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa,

Ordeno:

Article únic

S'aproven les bases reguladores del procediment de concessió de subvencions destinades al finançament d'activitats de federacions i confederacions d'associacions de mares i pares d'alumnes de centres educatius no universitaris, que consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Les referències que contenen les bases reguladores als serveis territorials del Departament d'Ensenyament, s'entenen realitzades al Consorci d'Educació de Barcelona pel que respecta al territori de la ciutat de Barcelona, d'acord amb el seu règim d'assumpció de funcions.

Disposició derogatòria

Es deroga l'Ordre ENS/223/2015, de 15 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores i s'obre la convocatòria pública per a l'atorgament de subvencions destinades al finançament d'activitats de federacions i confederacions d'associacions de mares i pares d'alumnat de centres educatius no universitaris, realitzades durant l'any 2014.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Contra aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos comptats a partir de l'endemà de la seva publicació al DOGC, segons el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Així mateix, poden interposar potestativament recurs de reposició, previ al recurs contenciós administratiu, davant la consellera d'Ensenyament, en el termini d'un mes comptat a partir de l'endemà de la seva publicació al DOGC, segons el que disposen l'article 77 de la Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, i els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, o qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 9 de maig de 2016

Meritxell Ruiz Isern

Consellera d'Ensenyament

Annex

Bases reguladores

-1 Objecte

L'objecte d'aquestes bases és establir el procediment de concessió de subvencions destinades al foment de la realització d'activitats de les federacions i confederacions d'associacions de mares i pares d'alumnes de centres educatius no universitaris, per tal de facilitar i potenciar la vida associativa d'aquestes entitats dins la comunitat educativa.

-2 Persones destinatàries

Les subvencions s'adrecen a les federacions i confederacions d'associacions de mares i pares d'alumnes, tant d'ensenyaments de règim general com de règim especial.

Queden excloses les associacions de mares i pares d'alumnes constituïdes a l'empara del Decret 202/1987, de 19 de maig, pel qual es regulen les associacions de pares d'alumnes.

-3 Requisits i condicions de les persones sol·licitants

3.1 Les entitats sol·licitants han de complir els requisits i les condicions següents:

  1. Estar legalment constituïdes i inscrites en el registre corresponent.

  2. Estar al corrent de les obligacions tributàries davant l'Estat i la Generalitat, i de les obligacions davant la Seguretat Social. La presentació de la sol·licitud de subvenció autoritza l'Administració de la Generalitat per a comprovar d'ofici les dades corresponents al compliment d'aquelles obligacions.

  3. No trobar-se en cap de les circumstàncies previstes a l'article 13.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, que impossibiliten per ser beneficiari de la subvenció.

  4. Complir els requisits establerts als articles 32, 33 i 36 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística.

  5. Estar al corrent de pagament d'obligacions per reintegrament de subvencions.

  6. Fer accessibles al públic els comptes anuals i, si escau, complir també amb l'obligació de presentació dels comptes anuals en el registre corresponent.

  7. Quan per a la realització de l'activitat objecte de la subvenció s'utilitzi qualsevol element susceptible de generar drets d'autor, complir la normativa sobre propietat intel·lectual.

  8. Tenir adaptats els estatuts segons la disposició transitòria primera de la Llei 4/2008, de 24 d'abril, del llibre tercer del Codi civil de Catalunya, relatiu a les persones jurídiques, i a la Llei 5/2011, de19 de juliol, de modificació de l'anterior.

  9. No fer donacions, aportacions o...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR