ORDRE ENS/188/2015, de 17 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores per atorgar subvencions als ajuntaments titulars de llars d'infants de Catalunya, destinades a minorar el cost del servei de menjador escolar dels infants, i s'obre la convocatòria pública corresponent al curs acadèmic 2015-2016.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Ensenyament
Rango de LeyOrdre

La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació, estableix que les administracions públiques han de proveir els recursos econòmics necessaris per afavorir la igualtat d’oportunitats en l’accés a l’educació per a tot l’alumnat, independentment de les seves condicions i circumstàncies.

En aquest sentit, la Llei 12/2009, del 10 de juliol, d’educació, estableix que tots els alumnes tenen dret a accedir, en condicions d’igualtat, al sistema públic de beques per a l’estudi en funció dels seus recursos econòmics, aptituds i preferències.

En aplicació d’aquests principis, el Departament d’Ensenyament vol donar suport a l’escolarització i afrontar les possibles situacions de dificultat alimentària dels infants de zero a tres anys, escolaritzats en les llars d’infants de titularitat municipal durant el curs 2015-2016, establint una assignació econòmica que permeti minorar el cost que representa la prestació del servei de menjador, per a les famílies que estiguin en situacions de vulnerabilitat.

Per això, d’acord amb el que preveu el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i a proposta de la Direcció General d’Atenció a la Família i Comunitat Educativa,

Ordeno:

Article 1

Bases reguladores

Aprovar les bases reguladores que consten a l’annex d’aquesta Ordre, per a l’atorgament de subvencions als ajuntaments titulars de llars d’infants de Catalunya, destinades a minorar el cost del servei de menjador escolar dels infants escolaritzats en el primer cicle d’educació infantil.

Article 2

Convocatòria

Obrir convocatòria pública en règim de no concurrència competitiva per a la concessió de les subvencions indicades a l’article 1, per al curs escolar 2015-2016, la qual es regeix per les bases que es publiquen a l’annex d’aquesta Ordre.

Les subvencions que s’atorguin s’han de destinar íntegrament a minorar la quota pel servei de menjador escolar a càrrec de les famílies durant el curs indicat.

Article 3

Sol·licituds i termini de presentació

Les sol·licituds es presentaran mitjançant el formulari electrònic corresponent, degudament signat, disponible a l’extranet de les administracions públiques catalanes, portal eaCat ( http://eacat.cat ), també accessible des de la pàgina web del Departament d’Ensenyament ( http://ensenyament.gencat.cat ), a partir de l’endemà de la publicació d’aquesta Ordre al DOGC i fins al 15 de juliol de 2015.

Article 4

Import i partida pressupostària

L’import total màxim destinat a aquesta convocatòria és de 2.300.000,00 euros que aniran amb càrrec a la partida pressupostària EN07 D/460000100/4250 dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2015.

Article 5

Resolució definitiva

La directora general d’Atenció a la Família i Comunitat Educativa resol per delegació aquesta convocatòria en un termini màxim de sis mesos, a comptar des de l’endemà de la data de publicació al DOGC.

La resolució es notifica als sol·licitants mitjançant la publicació al Tauler electrònic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya ( https://seu.gencat.cat/ca/informacio-publica.html ), amb indicació de si exhaureix o no la via administrativa, dels possibles recursos, dels òrgans davant els quals es podran interposar i del termini per recórrer. Aquesta publicació substitueix la notificació individual i té els mateixos efectes.

Transcorregut aquest termini, si no s’ha dictat i notificat resolució expressa, la sol·licitud s’entén desestimada per silenci administratiu, d’acord amb el que estableix l’article 54.2.e) de la Llei 26/2010, del 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya.

Article 6

Justificació

Els ajuntaments beneficiaris han d’acreditar que l'import de la subvenció s’ha destinat a les actuacions per a les quals s’ha concedit, d’acord amb la base reguladora 11, davant la Direcció General d’Atenció a la Família i Comunitat Educativa, no més tard del 30 de juliol de 2016.

Article 7

Caràcter de les subvencions

Les subvencions no tenen caràcter recurrent.

Contra aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l’endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb el que preveu l’article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Així mateix, poden interposar potestativament recurs de reposició, previ al recurs contenciós administratiu, davant la consellera d’Ensenyament, en el termini d’un mes a comptar de l’endemà de la seva publicació al DOGC, segons el que disposen l’article 77 de la Llei 26/2010, del 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, i els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, o qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 17 de juny de 2015

Irene Rigau i Oliver

Consellera d’Ensenyament

Annex

Bases reguladores

  1. Objecte i finalitat

    L’objecte de la convocatòria és donar suport a l’escolarització i afrontar les possibles situacions de dificultat alimentària dels infants de zero a tres anys escolaritzats en les llars d’infants de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR