ORDRE ENS/205/2015, d'1 de juliol, per la qual es fusionen i es modifiquen l'àmbit territorial i la denominació de diversos equips d'assessorament i orientació psicopedagògica del Departament d'Ensenyament.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Ensenyament
Rango de LeyOrdre

Els equips d'assessorament i orientació psicopedagògica (EAP) són serveis educatius de composició multidisciplinar que, en un àmbit territorial definit, donen suport psicopedagògic als centres docents. La seva intervenció, que requereix actuació directa en els centres, s'adreça als òrgans directius i de coordinació dels centres, al professorat, a l'alumnat i a les famílies, per tal de col·laborar a oferir la resposta educativa més adequada, especialment per als alumnes amb disminucions i per als que presenten més dificultats en el procés d'aprenentatge.

El Decret 155/1994, de 28 de juny, pel qual es regulen els serveis educatius del Departament d’Ensenyament (DOGC núm. 1918, de 8.7.1994), estableix que l'àmbit territorial d'actuació dels equips d'assessorament i orientació psicopedagògica és el comarcal, i preveu la possibilitat que tinguin un àmbit territorial d'actuació diferent en funció de l'existència de necessitats específiques en una zona determinada.

En aquests moments, atesa la dinàmica de treball dels centres educatius de les ciutats de Badalona i de L’Hospitalet de Llobregat, i per tal de garantir una dedicació conjunta i eficient a les necessitats específiques d’ambdues zones, és convenient comptar amb un únic equip d'assessorament i orientació psicopedagògica en cada una de les dues ciutats.

Per altra banda, a la comarca del Gironès, com a conseqüència dels canvis en la realitat demogràfica que ha tingut lloc en els darrers anys, és necessari articular una nova distribució dels àmbits geogràfics d’actuació de determinats EAP. En aquest sentit, és convenient dur a terme una redistribució geogràfica, així com un canvi de denominació, de l’EAP Gironès-Oest i de l’EAP Gironès-Est.

Per aquests motius, d’acord amb els informes de la Inspecció d’Educació i dels respectius serveis territorials, a proposta de la Direcció General d’Educació Infantil i Primària,

Ordeno:

Article 1

Es fusionen els equips d’assessorament psicopedagògic (EAP) que es detallen a l’annex I d’aquesta Ordre en l’àmbit territorial i emplaçament que s’indica, amb efectes a partir del curs escolar 2015-2016.

Article 2

S’atribueix nou àmbit territorial d’actuació i nova denominació als equips d’assessorament psicopedagògic (EAP) que es detallen a l’annex II, en l’àmbit territorial i emplaçament que s’indica, amb efectes a partir del curs escolar 2015-2016.

Article 3

Els professionals d’aquests serveis, així com les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR