ORDRE ENS/230/2016, de 29 d'agost, per la qual es modifiquen diverses ordres de preus públics que gestiona el Departament d'Ensenyament, per incloure-hi exempcions per als alumnes que han obtingut matrícula d'honor en el batxillerat o el premi extraordinari de batxillerat, i per a les persones menors tutelades i les persones joves extutelades.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Ensenyament
Rango de LeyOrdre

L'Ordre ENS/181/2012, de 22 de juny, va crear diversos preus públics per la matrícula als cicles formatius de grau superior impartits en els centres dependents del Departament d'Ensenyament (DOGC núm. 6159, de 28.6.2012), i va establir els corresponents supòsits de bonificació i exempció, entre els quals, però, no s'hi inclou l'exempció per a les persones que han obtingut matrícula d'honor en el batxillerat o el premi extraordinari de batxillerat.

En aquest sentit, atès que l'alumnat que obté matrícula d'honor en el batxillerat o el premi extraordinari de batxillerat està exempt de pagar les taxes corresponents al primer curs dels estudis universitaris en les universitats públiques, i tenint en compte que els ensenyaments dels cicles formatius de grau superior i els ensenyaments universitaris són, ambdós, ensenyaments superiors, és coherent reconèixer el mateix benefici en tots dos ensenyaments.

D'altra banda, la Llei 10/2015, del 19 de juny, de formació i qualificació professionals (DOGC núm. 6899, de 25.6.2015), estableix a l'article 3.1l) que una de les finalitats del sistema de formació i qualificació professionals és la de promoure l'acció positiva a favor del col·lectiu de joves extutelats, per afavorir i facilitar la transició d'aquests joves entre la formació i el mercat de treball.

Així, atès que la condició de persona tutelada o extutelada implica l'assumpció de diverses responsabilitats per part de qui acull, entre les quals també l'econòmica, tant si l'acolliment és en una família com si és a càrrec de l'Administració, es considera convenient compensar les càrregues inherents a aquesta condició, establint les corresponents exempcions en determinats preus públics que gestiona el Departament d'Ensenyament.

Per tot això, d'acord amb el que estableix el Capítol III del Títol I del Text refós de la Llei de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2008, de 25 de juny, a proposta de la Direcció General de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial,

Ordeno:

Article 1
  1. Es modifica l'article 4.3 de l'Ordre ENS/181/2012, de 22 de juny, per la qual es creen diversos preus públics per la matrícula dels cicles formatius de grau superior impartits en els centres dependents del Departament d'Ensenyament, per incloure els supòsits d'exempció següents:

“g) Les persones que en el curs acadèmic immediatament anterior han obtingut el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR