ORDRE ENS/303/2015, de 21 de setembre, sobre el reconeixement de la innovació pedagògica.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Ensenyament
Rango de LeyOrdre

D’acord amb el Preàmbul de la Llei 12/2009, del 10 de juliol, d'educació, constitueix un dels seus objectius facilitar el marc institucional estable i adequat per a la millora sistemàtica de la qualitat del sistema educatiu a Catalunya. Així mateix, l’article 84 estableix que cal afavorir que l’acció educativa es desenvolupi en un marc que estimuli la innovació, i l’article 85 insta a la consolidació de bones pràctiques i a l’establiment del marc reglamentari per al reconeixement de centres de referència educativa.

En aquest context normatiu, el Departament d’Ensenyament ha d’afavorir les iniciatives de desenvolupament de projectes d’innovació pedagògica i curricular que tinguin l’objectiu d’estimular la capacitat d’aprenentatge, les habilitats i potencialitats personals, socials i professionals, l’èxit escolar de tots els alumnes, la millora de l’activitat educativa i organitzativa dels centres i el desenvolupament del seu projecte educatiu. Així mateix, i especialment, ha d’afavorir els projectes d’innovació en relació amb l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació per a l’aprenentatge i el coneixement, i en relació amb la formació dels alumnes en el plurilingüisme.

Actualment al Departament hi ha diferents unitats que promouen i certifiquen accions d’innovació pedagògica per a la millora del sistema educatiu. Aquestes unitats col·laboren amb els centres i els donen suport en la dinamització dels seus projectes d’innovació pedagògica, en la seva concreció en el projecte educatiu i en l’intercanvi d’experiències. Tanmateix el reconeixement de la innovació manca d’un marc comú que estableixi i descrigui unes modalitats, uns requisits, un procediment i uns criteris de valoració.

En aquest sentit, aquesta ordre pretén coordinar i impulsar les actuacions que el Departament d’Ensenyament promogui en matèria d’innovació pedagògica, a partir de l’establiment d’un procediment comú i transversal, i de la definició consensuada de les seves modalitats. S’entén com a innovació pedagògica un procés planificat de canvi i renovació que es fonamenta en la recerca, que respon a l’evolució social, que condueix a obtenir una millora en la qualitat del sistema educatiu i que pot ser transferible a la resta de centres educatius.

Per tot això, a iniciativa de la Direcció General de l’Educació Secundària Obligatòria i del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR