ORDRE ENS/356/2014, de 5 de desembre, de creació d'un fitxer de dades de caràcter personal que gestiona el Departament d'Ensenyament.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Ensenyament
Rango de LeyOrdre

L'article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, estableix que la creació, la modificació i la supressió dels fitxers de les administracions públiques únicament es poden dur a terme mitjançant una disposició de caràcter general publicada al diari oficial corresponent.

La disposició addicional vint-i-tresena de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'Educació, estableix determinades prescripcions en relació amb les dades personals de l’alumnat, i la disposició addicional catorzena de la Llei 12/2009, del 10 de juliol, d’educació, preveu que en el tractament de dades en l'àmbit del sistema educatiu, és aplicable la normativa de protecció de dades de caràcter personal, que cal adoptar les mesures necessàries per a garantir-ne la seguretat i la confidencialitat, i que l'Administració educativa ha d'afavorir la transmissió dels principis, els drets i les mesures de seguretat bàsiques amb relació a la protecció de dades.

D’altra banda, la disposició final tercera , apartat 1, de la Llei 32/2010, de l’1 d’octubre, de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, habilita els consellers i conselleres de la Generalitat, dins l'àmbit de les competències respectives, per a la creació, la modificació i la supressió, mitjançant ordre, dels fitxers que siguin pertinents.

Mitjançant l’Ordre ENS/26/2014, de 15 de gener, s’han creat els Premis del Consell Català de Formació Professional a la trajectòria individual desenvolupada en el camp de la formació professional, tanmateix, la regulació actual dels fitxers de dades de caràcter personal que gestiona el Departament d’Ensenyament, no conté cap fitxer adequat per a la protecció de les dades personals que es generin per la participació en les convocatòries d’aquests Premis.

Per això, d’acord amb les competències que en matèria educativa atribueix a la Generalitat de Catalunya l’article 131 de la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, i d’acord amb el que estableixen l’article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i la disposició addicional tercera , apartat 1, de la Llei 32/2010, d’1 d’octubre, de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades;

Atès que s’ha emès l’informe preceptiu de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, segons preveu l’article 5.m) de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR