ORDRE ENS/50/2017, de 30 de març, per la qual s'aprova la relació de temes que s'afegeixen a la part B del temari de la fase d'oposició del procediment selectiu d'accés al Cos d'Inspectors d'Educació.

SecciónCàrrecs i Personal
EmisorDepartament D'Ensenyament
Rango de LeyOrdre

El procediment d'accés al Cos d'Inspectors d'Educació és el concurs oposició regulat al capítol III del Reglament d'ingrés, accés i adquisició de noves especialitats en els cossos docents a què es refereix la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, aprovat pel Reial decret 276/2007, de 23 de febrer.

L'article 43 del Reglament estableix que el temari de la fase d'oposició es referirà als coneixements propis i específics de la funció inspectora i tindrà dues parts clarament diferenciades: la part A, que ha d'incloure temes generals relatius a qüestions pedagògiques sobre l'organització curricular, organització escolar, gestió de centres educatius, administració i legislació educativa bàsica, i les funcions inspectores; i la part B, que ha d'incloure temes de caràcter específic referits a les característiques pròpies dels nivells i etapes educatives, al desenvolupament curricular i a la corresponent metodologia didàctica, a l'organització i administració dels centres i a la legislació de l'Administració educativa convocant.

Així mateix, estableix que en les convocatòries que realitzin les Administracions educatives s'afegiran, als temes de caràcter específic de la part B del temari, altres temes relacionats amb l'estructura i funcionament dels òrgans de la inspecció educativa, i de l'organització de la pròpia Administració educativa.

Mitjançant l'Ordre EDU/3429/2009, d'11 de desembre, es va aprovar el temari de la fase d'oposició del procediment selectiu d'accés al Cos d'Inspectors d'Educació.

L'article 2 de l'Ordre esmentada disposa que les Administracions educatives poden afegir, a la part B del temari, fins a un màxim de 20 temes més. Aquesta part inclou temes de caràcter específic, que es refereixen, entre altres aspectes, a les característiques pròpies dels nivells i etapes educatius, al desenvolupament curricular i a la corresponent metodologia didàctica, a l'organització i administració dels centres i a la legislació pròpia de l'Administració educativa convocant.

D'acord amb la normativa bàsica esmentada, cal actualitzar la part B del temari de la fase d'oposició del procediment selectiu d'accés al Cos d'Inspectors d'Educació, que es va establir a l'annex 4 de l'Ordre ENS/289/2002, de 31 de juliol, per la qual es desplega l'organització i el funcionament de la Inspecció d'Educació a Catalunya, atès que ha esdevingut inaplicable.

Per tot això, a proposta de la Secretaria de Polítiques Educatives i de la Subdirecció General de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR