ORDRE EXI/158/2016, de 15 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores generals del Premi Participa a l'Escola.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència
Rango de LeyOrdre

D'acord amb el Decret 45/2016, de 19 de gener, d'estructuració del Departament d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, correspon a aquest Departament, entre d'altres, la funció de gestionar els programes de suport a les iniciatives socials per a la millora de la qualitat democràtica. Aquest Departament passa a denominar-se Departament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència en virtut del Decret 212/2016, d'1 de març, pel qual s'afegeix una disposició transitòria al Decret 2/2016, de 13 de gener, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

Amb aquest Premi el Departament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència vol reconèixer la tasca de les comunitats educatives a l'hora de cercar fórmules per animar l'alumnat a fer seva l'escola premiant les experiències que hi fomentin la participació.

Amb la finalitat de facilitar a les escoles que puguin preveure en la seva planificació noves experiències que fomentin la participació ciutadana en l'àmbit escolar o la pràctica o l'aprenentatge de valors democràtics a l'escola i que, a més, disposin de temps suficient per dur a terme aquestes experiències, es preveu que les convocatòries del Premi tinguin caràcter anual, d'acord amb la disponibilitat pressupostària.

Per això, d'acord amb les previsions del capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, així com els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i del seu Reglament, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, i la resta de normativa aplicable,

Ordeno:

Article únic

S'aproven les bases reguladores per a la concessió del Premi Participa a l'Escola, que consten en l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició derogatòria

Aquesta Ordre deroga l'Ordre GRI/126/2015, de 7 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores del Premi Participa a l'Escola i s'obre la convocatòria per a l'any 2015.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Barcelona, 15 de juny de 2016

Raül Romeva i Rueda

Conseller del Departament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència

Annex

Bases reguladores del Premi Participa a l'Escola

–1 Objecte

1.1 Aquestes bases tenen per objecte regular el Premi Participa a l'Escola.

L'objecte d'aquest és premiar les experiències de participació a l'escola dutes a terme durant el curs acadèmic corresponent a l'any de la convocatòria.

1.2 El Premi té dues modalitats:

  1. Escoles ubicades en municipis de fins a 20.000 habitants.

  2. Escoles ubicades en municipis de més de 20.000 habitants.

    –2 Destinataris

    Els destinataris del Premi Participa a l'Escola són els centres de primària o secundària ubicats en territori català que hagin dut a terme una experiència de participació o de foment dels valors democràtics a l'escola durant el curs acadèmic de la convocatòria.

    En el cas que l'experiència presentada a concurs hagi estat desenvolupada per més d'un centre educatiu, la modalitat del Premi serà la corresponent al centre ubicat en el territori amb més habitants, i el destinatari serà el centre signant de la sol·licitud, amb independència i sens perjudici dels acords previs que els centres implicats hagin pogut adoptar.

    –3. Requisits i incompatibilitats

    3.1 Per poder optar al Premi, els centres sol·licitants han de complir els requisits i les condicions generals establertes a l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i en concret:

  3. Aportar informació sobre concurrència d'ajuts per la mateixa activitat: presentar declaració sobre si s'han demanat i/o s'han obtingut altres ajuts públics o privats per a la mateixa activitat, fent constar la relació detallada amb l'entitat concedent i la quantitat sol·licitada i/o obtinguda.

  4. En el cas que la realització de l'activitat objecte del Premi utilitzi qualsevol element susceptible de generar drets d'autor, les persones sol·licitants han de complir la normativa sobre propietat intel·lectual.

  5. No haver estat sancionats per resolució administrativa ferma o condemnats per sentència judicial ferma per haver exercit o tolerat pràctiques laborals considerades discriminatòries per raó de sexe o de gènere.

  6. En el cas de centres amb 50 o més treballadors, cal complir amb la quota legal de reserva de llocs de treball en la plantilla de l'empresa prevista a l'article 42.1 del Text refós de la Llei general de les persones amb discapacitat i de la seva inclusió social, aprovat pel Reial decret legislatiu 1/2013, de 29 de novembre, o amb les mesures alternatives de caràcter excepcional previstes pel Reial decret 364/2005, de 8 d'abril, i pel Decret 322/2011, de 19 d'abril.

  7. En el cas d'empreses amb plantilla igual o superior a 25 persones, disposar dels mitjans per prevenir i detectar casos d'assetjament sexual i d'assetjament per raó de sexe, i per intervenir-hi als centres de treball, d'acord amb els agents socials, de conformitat amb la Llei 5/2008, de 24 d'abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista.

  8. En el cas de centres laborals, cal complir la normativa de política lingüística següent:

    - Fer constar, almenys en català, els rètols i les informacions de caràcter fix i que continguin text que han de figurar a l'interior dels centres laborals adreçats a les persones que hi treballen, d'acord amb la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística.

    -No fer un ús sexista dels llenguatges (escrit i iconogràfic) en la redacció i el desenvolupament dels projectes.

  9. En el cas de fundacions i associacions, cal que hagin adaptat els estatuts segons la disposició transitòria primera de la Llei 4/2008, de 24 d'abril, del llibre tercer del Codi civil de Catalunya, relatiu a les persones jurídiques, i a la Llei 5/2011, del 19 de juliol, de modificació de l'anterior.

  10. En el cas de fundacions, cal que hagin complert el deure de presentar els comptes anuals davant del Protectorat, d'acord amb l'article 336.3 del llibre tercer del Codi civil de Catalunya...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR