ORDRE EXI/185/2016, de 28 de juny, per la qual es regulen fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats en l'àmbit del Patronat Catalunya Món-Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (PCM-DIPLOCAT).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència
Rango de LeyOrdre

L'article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, estableix que la creació, modificació o supressió de fitxers de les administracions públiques només pot fer-se mitjançant una disposició general publicada en el BOE o el diari oficial que correspongui.

La disposició final tercera de la Llei 32/2010, de l'1 d'octubre, de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, habilita els consellers o conselleres de la Generalitat, dins l'àmbit de les competències respectives, per a la creació, modificació i supressió, mitjançant una ordre, dels fitxers dels ens públics vinculats o que en depenguin.

El Patronat Catalunya Món-Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya, segons l'article 1 del Decret 149/2012, de 20 de novembre, de modificació dels Estatuts del Patronat Catalunya Món, que esdevé Patronat Catalunya Món – Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (PCM - DIPLOCAT), és una entitat de caràcter consorciat dotada de personalitat jurídica pròpia, i la Generalitat de Catalunya té la màxima representació en els seus òrgans de govern.

El Patronat Catalunya Món-Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya, fins a l'actualitat, ha formalitzat la creació i modificació dels seus fitxers amb dades de caràcter personal a través de l'Anunci publicat en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya núm. 4577, de 21 de febrer de 2006, i a l'Anunci contingut en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya 5765, de 29 de novembre de 2010.

Mitjançant aquesta disposició de caràcter general, fruit de les recomanacions de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, es modifiquen i se suprimeixen diversos d'aquests fitxers i tractaments de dades de caràcter personal, ja que, en uns casos, la descripció i l'estructura dels fitxers no responia al tractament real que es feia de les dades de caràcter personal i, en d'altres, ja no es duien a terme els tractaments que regulaven els fitxers.

Així mateix, la millora de la gestió de la seguretat de l'oficina del Patronat Catalunya Món-Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (PCM-DIPLOCAT), situat a l'Avinguda Diagonal, 418, 1r 2a de Barcelona, mitjançant la implantació de sistemes de videovigilància, fa necessària la creació del corresponent fitxer anomenat Videovigilància del Patronat Catalunya Món-Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (PCM-DIPLOCAT).

Per altra banda, la necessitat de buscar noves línies de finançament per a l'activitat de l'ens fa necessària la implementació d'un sistema de donatius amb la creació del corresponent fitxer anomenat Donatius del Patronat Catalunya Món-Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (PCM-DIPLOCAT).

L'article 156 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, aprovat mitjançant Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, disposa que correspon a l'Administració de la Generalitat la competència executiva en matèria de protecció de dades de caràcter personal, amb respecte a les garanties dels drets fonamentals.

L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades ha emès informe en data 27 d'abril de 2015.

En conseqüència, de conformitat amb el que disposa l'article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, atesa la disposició final tercera de la Llei 32/2010, de l'1 d'octubre, de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, i d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora,

Ordeno:

Article 1

Objecte de l'Ordre

Aquesta Ordre té per objecte crear, modificar i suprimir els fitxers de dades de caràcter personal gestionats en l'àmbit del Patronat Catalunya Món-Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (PCM-DIPLOCAT) que es descriuen als annexos 1, 2 i 3 d'aquesta Ordre, de conformitat amb el que disposa la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i la resta de normativa vigent en matèria de protecció de dades.

Article 2

Creació de fitxers

Es creen els fitxers de dades de caràcter personal relacionats a l'annex 1 d'aquesta Ordre, que són els següents:

  1. Videovigilància del Patronat Catalunya Món – Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (PCM-DIPLOCAT)

  2. Donatius del Patronat Catalunya Món - Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (PCM-DIPLOCAT).

Article 3

Modificació de fitxers

A l'annex 2 s'especifiquen els fitxers gestionats pel Patronat Catalunya Món-Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (PCM-DIPLOCAT) que han estat objecte de modificació, els quals passen a tenir el contingut que s'hi indica, i que són els següents:

  1. Gestió de Personal

  2. Participants, Subscriptors i Destinataris del Patronat Català Pro Europa

  3. Proveïdors i Figures Assimilades del Patronat Catalunya Món

    A continuació s'especifiquen, per a cada fitxer de l'annex 2, les modificacions introduïdes.

  4. Gestió de Personal

    En el fitxer anomenat Gestió de Personal s'ha modificat la finalitat i els usos previstos del fitxer, les persones i col·lectius afectats, el procediment de recollida de dades, la procedència de les dades, l'estructura bàsica i tipus de dades de caràcter personal, les cessions de dades, les transferències internacionals a països tercers, la unitat administrativa davant la quan es poden exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició, i les mesures de seguretat.

  5. Participants, Subscriptors i Destinataris del Patronat Català Pro Europa

    En el fitxer anomenat Participants, Subscriptors i Destinataris, s'ha modificat el nom del fitxer, que anteriorment era Participants, Subscriptors i Destinataris del Patronat Català Pro Europa, la finalitat i usos previstos, les persones i col·lectius afectats, el procediment de recollida de dades, la procedència de les dades, l'estructura bàsica i tipus de dades de caràcter personal, el sistema de tractament de les dades, les transferències internacionals a països tercers, la unitat administrativa davant la quan es poden exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició, i les mesures de seguretat.

  6. Proveïdors i Figures Assimilades del Patronat Catalunya Món

    En el fitxer...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR