ORDRE EXI/234/2016, de 30 d'agost, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió d'ajuts a projectes de recerca en l'àmbit de la qualitat democràtica.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència
Rango de LeyOrdre

D'acord amb el Decret, 45/2016, de 19 de gener, d'estructuració del Departament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, correspon a aquest Departament, entre d'altres, la funció promoure la formació, innovació i recerca en matèria de qualitat democràtica.

L'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) va ser creada per la Llei 7/2001, de 31 de maig, amb l'objectiu d'executar els programes de beques, de préstecs, de subvencions i d'altres activitats de foment de l'estudi universitari, de la recerca científica i tècnica, i de la innovació tecnològica a Catalunya.

Mitjançant l'encàrrec de gestió del Departament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència a l'AGAUR, formalitzat en data de de 2016, s'encarrega a l'AGAUR la gestió de la convocatòria per a la concessió d'ajuts a projectes de recerca en l'àmbit de la qualitat democràtica.

Atès el que estableix el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei esmentada, a proposta del secretari de Transparència i Govern obert, i en ús de les facultats que em confereix l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts a projectes de recerca en l'àmbit de la qualitat democràtica, que consten en l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació en el D iari O ficial de la G eneralitat de C atalunya .

Article 3

Aquesta Ordre deroga l'Ordre GRI/183/2015, de 10 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió d'ajuts a projectes de recerca en l'àmbit de la qualitat democràtica i s'obre la convocatòria per a l'any 2015.

Barcelona, 30 d'agost de 2016

Raül Romeva i Rueda

Conseller del Departament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència

Annex

Bases reguladores dels ajuts a projectes de recerca en l'àmbit de la qualitat democràtica

  1. Objecte

    1.1 Aquestes bases tenen per objecte regular els ajuts a projectes de recerca originals i inèdits en matèria de millora de la qualitat democràtica de les organitzacions, públiques o privades sense afany de lucre, que permetin obtenir resultats científics i propostes d'intervenció aplicables en aquest àmbit.

    Els treballs han d'estar escrits almenys en català i han de fer ús no sexista dels llenguatges (escrit i iconogràfic). En cada convocatòria s'especificaran els àmbits de recerca prioritaris.

    1.2 Les propostes han de ser projectes originals que no hagin rebut finançament de la Generalitat de Catalunya o d'altres administracions o d'entitats públiques o privades i han de crear nou coneixement que tingui aplicabilitat i impacte en la societat.

    1.3 Els projectes s'han d'implementar en el període màxim d'un any a comptar de la publicació de la resolució final de concessió de l'ajut. Excepcionalment, i amb la sol·licitud prèvia motivada de l'entitat interessada, la Secretaria de Transparència i Govern Obert pot atorgar una pròrroga que en cap cas no pot ser superior a tres mesos. En cas de sol·licitar l'ampliació, la sol·licitud s'ha de presentar abans que finalitzi el període inicial d'execució.

    1.4 Resten exclosos de l'objecte d'aquests ajuts els treballs de tesi doctoral. Tampoc no són subvencionables els projectes que tinguin com a objecte l'organització i la realització de cursos, seminaris o congressos.

  2. Persones beneficiàries

    2.1 Poden ser beneficiàries d'aquests ajuts les universitats que formen part del sistema universitari català, i les entitats públiques o privades de Catalunya sense finalitat de lucre que tinguin la recerca com a una de les seves activitats principals.

    2.2 En la sol·licitud s'ha de determinar la persona responsable de l'execució del projecte.

    L'execució del projecte correspon a un equip de recerca adscrit a l'entitat beneficiària.

    2.3 Els equips de recerca han d'estar constituïts per:

    1. Un mínim de quatre persones investigadores amb dos doctors/ores, els quals han de tenir dedicació completa i estar vinculats estatutàriament o contractualment a la plantilla universitària o a l'entitat. Una d'aquestes dues persones assumeix la responsabilitat del projecte i pot actuar en nom i representació de l'entitat beneficiària.

      Les persones amb contractes ICREA, Ramón y Cajal o altres contractes postdoctorals amb una durada mínima de dos anys computen com a membres de l'equip de recerca amb vinculació permanent.

    2. Una persona de l'organització sobre la qual versi la recerca.

      La resta de l'equip pot tenir la composició següent: personal vinculat contractualment o estatutàriament a les persones beneficiàries, becaris/àries, personal contractat predoctoral o postdoctoral amb credencial o personal tècnic de suport a la recerca, que pot formar part de l'equip sempre que tingui caràcter investigador.

    3. Poden formar part dels equips de recerca persones vinculades a altres institucions o entitats no universitàries ni de recerca relacionades amb el tema d'estudi de la proposta.

      No pot constar cap persona com a membre de dos o més equips de recerca.

      2.4 Els membres dels equips de recerca poden ser de diferents universitats o centres de recerca, però el projecte, a efectes econòmics i administratius, resta vinculat a la institució d'adscripció de la persona responsable.

      2.5 Els beneficiaris dels ajuts hauran de complir els principis ètics recollits en els codis ètics del sector de la recerca.

  3. Requisits i incompatibilitats

    3.1 Per obtenir la condició de beneficiàries dels ajuts, les persones sol·licitants han de complir els requisits i les condicions generals establertes en l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i les següents:

    1. Sobre concurrència d'ajuts per la mateixa activitat: presentar declaració responsable de no haver sol·licitat ni rebut ajuts, premis o subvencions pel mateix projecte de la Generalitat de Catalunya o d'altres administracions o entitats públiques o privades, nacionals o internacionals.

    2. En el cas que la realització de l'activitat objecte de la subvenció utilitzi qualsevol element susceptible de generar drets d'autor, les persones sol·licitants han de complir la normativa sobre propietat intel·lectual.

    3. No haver estat sancionada per resolució administrativa ferma o condemnada per sentència judicial ferma per haver exercit o tolerat pràctiques laborals considerades discriminatòries per raó de sexe o de gènere.

    4. Les entitats sense ànim de lucre han d'estar inscrites en el registre corresponent.

    5. En el cas de ser una empresa amb 50 o més treballadors, complir amb la quota legal de reserva de llocs de treball en la plantilla de l'empresa prevista a l'article 42.1 del Text refós de la Llei general de les persones amb discapacitat i de la seva inclusió social, aprovat pel Reial decret legislatiu 1/2013, de 29 de novembre, o amb les mesures alternatives de caràcter excepcional previstes pel Reial decret 364/2005, de 8 d'abril, i pel Decret 322/2011, de 19 d'abril.

    6. En el cas d'empreses de plantilla igual o superior a 25 persones, disposar dels mitjans per prevenir i detectar casos d'assetjament sexual i d'assetjament per raó de sexe, i per intervenir-hi als seus centres de treball, d'acord amb els agents socials, de conformitat amb la Llei 5/2008, de 24 d'abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista.

    7. En el cas de centres laborals, la normativa de política lingüística que han de complir és la següent: fer constar, almenys en català, els rètols i les informacions de caràcter fix i que continguin text que han de figurar a l'interior dels centres laborals adreçats a les persones que hi treballen, d'acord amb la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística.

    8. En el cas de centres i establiments oberts al públic, la normativa a complir és: atendre els consumidors en qualsevol de les llengües oficials de Catalunya i redactar, almenys en català, la senyalització i els cartells d'informació general de caràcter fix i els documents d'oferta de serveis per a les persones usuàries i consumidores dels establiments oberts al públic, d'acord amb la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística.

    9. En cas que la sol·licitant sigui una fundació o associació, haver adaptat els estatuts segons la disposició transitòria primera de la Llei 4/2008, de 24 d'abril, del llibre tercer del Codi civil de Catalunya, relatiu a les persones jurídiques, i a la Llei 5/2011, del 19 de juliol, de modificació de l'anterior.

    10. En el cas de fundacions, caldrà haver complert el deure de presentar els comptes anuals davant del protectorat, d'acord amb l'article 336-3 del llibre tercer del Codi civil de Catalunya, aprovat per la Llei 4/2008, de 24 d'abril.

    3.2 Aquests ajuts a la recerca no són compatibles amb altres subvencions o ajuts rebuts de qualsevol entitat pública o privada.

  4. Quantia

    4.1 La quantia dels ajuts serà la que es determini a la convocatòria, d'acord amb la disponibilitat pressupostària.

    4.2 Les persones beneficiàries poden subcontractar serveis o activitats relacionats amb l'objecte de l'ajut i que no pot assumir directament l'equip de recerca, sempre que s'indiqui prèviament en el pressupost i no superi el 40% de l'import atorgat.

    4.3 La despesa mínima, realitzada i justificada, de l'activitat subvencionada exigible per poder considerar acomplert l'objecte i la finalitat de la subvenció, no podrà suposar una desviació pressupostària superior al 20% entre el cost inicialment pressupostat i el cost final justificat de l'activitat subvencionada. Altrament, l'incompliment d'aquesta despesa mínima establerta comportarà la revocació de la subvenció atorgada.

    En el cas que el cost...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR