ORDRE GAH/105/2017, de 31 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores de la línia de subvencions per a inversions en camins públics locals per al període 2018-2020.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge
Rango de LeyOrdre

La voluntat d'aquestes subvencions és incidir en la cohesió territorial, garantir l'accessibilitat als nuclis de població i afavorir la mobilitat arreu del territori. En aquest sentit, tenen com a finalitat la realització d'obres de millora de camins d'ús públic de titularitat local.

Així mateix, amb l'objectiu d'afavorir el suport als petits municipis, que són els que presenten més dificultats per poder dur a terme aquestes actuacions necessàries, es limitaran els ajuts a un determinat tram de població.

Atès el que disposen el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre; els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

Vistos els acords del Govern mitjançant els quals s'autoritzen els departaments de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Territori i Sostenibilitat i Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a realitzar despeses amb càrrec a pressupostos d'exercicis futurs per al finançament de la línia de subvencions per a inversions en camins públics locals per al període 2018-2020;

Un cop tramitat el procediment legalment establert, i d'acord amb la proposta favorable de la Comissió de Cooperació Local de Catalunya;

A proposta de la Direcció General d'Administració Local, i en ús de les facultats que em confereix l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article únic

Aprovar les bases reguladores de la línia de subvencions per a inversions en camins públics locals per al període 2018-2020.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Contra aquesta Ordre els ens locals poden interposar un recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la data de publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya , d'acord amb el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa

Barcelona, 31 de maig de 2017

Meritxell Borràs i Solé

Consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge

Annex

Bases reguladores que regeixen la línia de subvencions per a inversions en camins públics locals

—1 Objecte

Aquestes bases tenen per objecte regular la línia de subvencions per a inversions en camins públics de titularitat local, adreçades als municipis i comarques de Catalunya, per al període 2018-2020.

En concret, cada ens podrà destinar l'ajut a finançar les actuacions de millora i condicionament que es duguin a terme en un o més camins del municipi o comarca, o fins i tot en trams d'aquests.

Les actuacions s'han de dur a terme a la xarxa veïnal i rural de camins d'ús públic de titularitat local, que han d'estar, principalment, en àmbit no urbà i han de ser aptes per al trànsit rodat motoritzat.

—2 Ens destinataris

Poden sol·licitar una subvenció de la línia per a inversions en camins públics locals els ens locals següents:

—Els municipis de muntanya i els pertanyents a comarques de muntanya.

—Els municipis amb una població inferior a 5.000 habitants.

—Els municipis capitals de comarca amb una població inferior a 20.000 habitants.

—Els consells comarcals de muntanya i el Consell General d'Aran.

Són considerats municipis i comarques de muntanya aquells que determinen la Llei 2/1983, de 9 de març, d'alta muntanya, i la Llei 5/1988, de 28 de març, que crea la comarca de l'Alta Ribagorça.

—3 Actuacions subvencionables i període d'execució

3.1 Poden ser objecte de les subvencions regulades per aquestes bases:

  1. Les actuacions d'inversió en camins d'accés als nuclis, habitatges disseminats i serveis bàsics.

  2. Les actuacions d'inversió en camins per facilitar l'accés a explotacions agràries i ramaderes i punts d'interès turístic o paisatgístic.

  3. Les actuacions de manteniment per a la conservació de la qualitat dels camins.

    3.2 Es consideren despeses subvencionables les que tinguin una relació directa amb l'actuació subvencionada i compleixin els terminis establerts en la base 12.

    3.3 No es poden presentar a la convocatòria les actuacions el procediment de contractació de les quals ja s'hagi iniciat en el moment de presentar la sol·licitud.

    3.4 El període d'execució d'aquestes actuacions abraça tres anualitats, tal com determina la base 12.

    —4 Quantia

    4.1 El pressupost global dels projectes que se subvencionaran per a les tres anualitats ha de ser com a màxim de cinquanta mil euros (50.000 €), IVA inclòs.

    4.2 Les actuacions seleccionades rebran una subvenció de fins al 100% del seu cost, tenint en compte que l'import de les subvencions no pot ser en cap cas d'una quantia que, aïlladament o en concurrència amb d'altres subvencions, ajuts, ingressos o recursos, superi el cost total de les despeses subvencionables justificades correctament ni de l'import sol·licitat.

    4.3 Les actuacions de les bases 3.1.a) i 3.1.b) se subvencionaran amb càrrec al capítol 7 dels pressupostos de la Generalitat, i les de la base 3.1.c), amb càrrec al capítol 4.

    —5 Sol·licituds

    5.1 L'òrgan competent de l'ens local ha d'aprovar les sol·licituds, que ha de formalitzar i trametre el secretari o secretària a través dels mitjans telemàtics de l'extranet de les administracions catalanes (EACAT), a l'adreça http://www.eacat.cat .

    5.2 El formulari de sol·licitud estarà a disposició dels ens sol·licitants a l'extranet esmentada.

    5.3 Per sol·licitar les subvencions els ens locals interessats han de presentar, juntament amb el model de sol·licitud, la documentació tècnica necessària per tal de valorar les actuacions que volen dur a terme (per exemple: el projecte, la memòria descriptiva i valorada, els plànols, fotografies en format PDF, etc.), amb un límit de 100 Mb per sol·licitud i 15 Mb per fitxer.

    5.4 Només es pot presentar una sol·licitud per municipi o comarca per a una de les tres anualitats que inclogui les diferents actuacions proposades.

    5.5 Els consells comarcals poden presentar, a més de la sol·licitud pròpia en el cas que els correspongui, una sol·licitud per cada municipi de què tinguin assumida la competència en camins, juntament amb el conveni o l'acord signat amb l'ajuntament a aquest efecte. En aquest cas, l'ajuntament corresponent no podrà presentar cap sol·licitud en el marc d'aquesta convocatòria.

    —6 Comitè de Valoració

    6.1 Es crea el Comitè de Valoració, com a òrgan col·legiat, que té les funcions següents:

  4. Valorar els projectes presentats, d'acord amb els criteris de valoració establerts a la base 7.

  5. Proposar, d'acord amb la puntuació obtinguda mitjançant l'aplicació dels criteris de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR