ORDRE GAH/124/2017, de 14 de juny, de modificació de l'annex del Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge
Rango de LeyOrdre

L'article 12 del Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya, estableix els nivells de coneixements de català exigits en els processos de selecció i provisió de personal, d'acord amb els grups de titulació previstos a la legislació sobre funció pública i a la normativa laboral que sigui aplicable. Si bé per al personal del subgrup C1, es preveu l'exigència de coneixements de nivell de suficiència de català (certificat C), l'annex del Decret especifica els cossos o escales funcionarials i les categories laborals en l'àmbit de la Generalitat que requereixen coneixements de nivell intermedi de català (certificat B). A aquests efectes, l'annex fixa que per a l'accés a l'escala bàsica del cos de mossos d'esquadra, subgrup C2, es requereixen coneixements de nivell intermedi de català (certificat B).

La Llei 5/2017, del 28 de març, de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic i de creació i regulació dels impostos sobre grans establiments comercials, sobre estades en establiments turístics, sobre elements radiotòxics, sobre begudes ensucrades envasades i sobre emissions de diòxid de carboni, ha disposat la reclassificació professional de l'escala bàsica del Cos de Mossos d'Esquadra en el subgrup C1, per la qual cosa es considera que resta sense efecte la previsió de l'annex del Decret 161/2002 sobre el nivell de català que s'ha d'acreditar per a l'accés a l'escala esmentada, fet que determina l'aplicació de la regla general per al personal del subgrup C1, en relació amb el qual es preveu l'exigència de coneixements de nivell de suficiència de català (certificat C1).

La disposició final quarta del Decret 161/2002 autoritza la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge per modificar, mitjançant una ordre, l'annex d'aquest Decret, i la Direcció General de Política Lingüística ha manifestat el seu parer favorable a la modificació proposada. Escau doncs, per raons de seguretat jurídica i coherència amb el marc normatiu exposat, modificar l'annex del Decret 161/2002 en els termes que s'han exposat.

En ús de la potestat que m'atorga l'article 39.3 de la Llei 13/2008, de 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern, tenint en compte el que estableix la disposició final quarta del Decret 161/2002, de d'11 de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR