ORDRE INT/126/2020, de 17 de juliol, per la qual es modifica l'Ordre INT/184/2015, de 16 de juny, per la qual es formalitza la relació dels grups i parcs de bombers existents i la determinació de les comarques i municipis compresos en cada una de les regions d'emergències de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments del Departament d'Interior.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Interior
Rango de LeyOrdre

Per la Llei 5/1994, de 4 de maig, es regulen els serveis de prevenció i extinció d'incendis i de salvaments de Catalunya.

El Decret 243/2007, de 6 de novembre, d'estructura del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació (actual Departament d'Interior), vigent pel que fa a l'estructura de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, desenvolupa l'estructura organitzativa del cos de Bombers de la Generalitat. L'apartat 7 de l'article 75 del Decret 243/2007, de 6 de novembre, disposa que la creació, modificació o supressió dels grups i parcs es farà per ordre del conseller competent en matèria de prevenció, extinció d'incendis i salvaments.

Per l'Ordre INT/184/2015, de 16 de juny, es va formalitzar la relació dels grups i parcs de bombers existents i la determinació de les comarques i municipis compresos en cada una de les regions d'emergències de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments del Departament d'Interior.

Per l'Ordre INT/201/2017, de 25 d'agost, es va actualitzar l'annex 1, la relació de parcs de bombers funcionaris i de parcs de bombers voluntaris de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments del Departament d'Interior de la Generalitat de l'Ordre INT/184/2015, de 16 de juny.

Per la Resolució GAH/2899/2017, de 18 de desembre, s'ha donat conformitat al canvi de nom del municipi de Calonge, que passa a denominar-se Calonge i Sant Antoni.

Amb posterioritat a l'aprovació i publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya del Decret i de les ordres i la Resolució esmentades, s'han produït determinades modificacions que fan necessària la creació del Grup de Suport Operatiu i l'actualització de la relació de parcs de bombers existents, així com la formalització del canvi de nom del municipi de Calonge.

Per tot això, fent ús de les facultats establertes als articles 39.3 i 40.2 de la Llei 13/2008, del 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern,

Ordeno:

Article 1

Modificació de l'article 1 de l'Ordre INT/184/2015, de 16 de juny

Es modifica l'article 1 de l'Ordre INT/184/2015, de 16 de juny, per la qual es formalitza la relació dels grups i parcs de bombers existents i la determinació de les comarques i municipis compresos en cada una de les regions d'emergències de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments del Departament d'Interior, que queda redactat de la manera següent:

“Article 1

Grups

  1. Els grups de la Divisió de Grups Operatius Especials són els següents:

    1. Grup d'Actuació Forestal (GRAF).

    2. Grup d'Actuacions Especials (GRAE).

    3. Grup d'Emergències Mèdiques (GEM).

  2. Resta adscrit a la Unitat de Suport Logístic i Mitjans Aeris de la Divisió de Sala Central de Bombers el Grup de Suport Operatiu (GROS).”

Article 2

Modificació de l'annex 1 de l'Ordre INT/184/2015, de 16 de juny

Es modifica l'annex 1 de l'Ordre INT/184/2015, de 16 de juny, per la qual es formalitza la relació dels grups i parcs de bombers existents i la determinació de les comarques i municipis compresos en cada una de les regions d'emergències de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments del Departament d'Interior, que queda redactat de la manera següent:

“Annex 1

Relació de parcs de bombers i de parcs de bombers voluntaris de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya.

Regió d'Emergències Centre

Parcs de bombers: Berga, Calaf, Cardona, Guardiola de Berguedà, Manresa,

Moià, Prats de Lluçanès, Solsona, Torelló, Vic.

Parcs de bombers voluntaris: Alp, Bellver de Cerdanya, Castellfollit del Boix, Gironella, Llívia, Pinós, Puigcerdà, Puig-reig, Sallent, Sant Llorenç de Morunys.

Regió d'Emergències de Girona

Parcs de bombers: Amer, Banyoles, Calonge i Sant Antoni, Cassà de la Selva, Figueres, Girona, Hostalric/Sant Feliu, la Jonquera, Llançà, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Olot, Palafrugell, la Pera, Ripoll, Roses, Santa Coloma de Farners, Torroella de Montgrí, Vall d'Aro.

Parcs de bombers voluntaris: Arbúcies, Cadaqués, Camprodon, l'Escala, Portbou, Ribes de Freser, Sant Climent Sescebes, Sant Hilari Sacalm, Tossa de Mar.

Regió d'Emergències de Lleida

Parcs de bombers: Balaguer, Cervera, Lleida, Mollerussa, el Pont de Suert, la Seu d'Urgell, Sort, Tàrrega, Tremp.

Parcs de bombers voluntaris: Àger, Agramunt, Almacelles, Almenar, Artesa de Segre, les Borges Blanques, Coll de Nargó, Espot, Esterri d'Àneu, la Granadella, Guissona, Isona, Josa i Tuixén, Llavorsí, Montferrer, Oliana, Organyà, la Pobla de Segur, Ponts, Ribera de Cardós, Seròs, Torà.

Regió d'Emergències de Tarragona

Parcs de bombers: Cambrils, Falset, l'Hospitalet de l'Infant/Vandellòs, Montblanc, Reus, Tarragona, Valls, el Vendrell.

Parcs de bombers voluntaris: Alcover, Cornudella de Montsant, Prades, Sant Jaume dels Domenys, Santa Coloma de Queralt, Sarral, Vila-rodona.

Regió d'Emergències de les Terres de l'Ebre

Parcs de bombers: l'Ametlla de Mar, Amposta, Ascó, Gandesa...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR