ORDRE CMC/319/2009, de 8 de juny, de la Comissió del Patrimoni Etnològic.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura i Mitjans de Comunicacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

CMC/319/2009, de 8 de juny, de la Comissió del Patrimoni Etnològic.

L'Ordre CLT/ 327/2002, de 18 de setembre, va crear la Comissió del Patrimoni Etnològic, com a òrgan de programació, proposta i consulta del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana en les tasques de recerca sobre el patrimoni etnològic català.

Amb posterioritat a la creació de la Comissió esmentada s'han efectuat diverses reestructuracions del Departament competent en matèria de cultura, que han potenciat la seva presència al territori, mitjançant l'atribució de noves competències als serveis territorials, que assumeixen un paper més protagonista en la generació i execució de l'acció de govern del Departament. D'altra banda, enforteix el Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana en compliment dels objectius i les línies d'acció marcades pel Govern.

Per aquest motiu, és necessari ampliar la composició d'aquest òrgan col·legiat en l'àmbit acadèmic i associatiu, per tal de dotar-lo d'una major representació territorial catalana. Així mateix, cal constituir grups de treball en atenció a les funcions que té atribuïdes: d'una banda, pel que fa a la recerca i, d'una altra, en l'àmbit de les publicacions, a fi de fer-la més operativa.

Per últim, cal adequar la denominació de les persones membres de la Comissió del Patrimoni Etnològic que ho són amb caràcter nat a l'estructura actual del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana.

Per tot això, i d'acord amb l'article 12.d) de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Comissió del Patrimoni Etnològic

La Comissió del Patrimoni Etnològic és l'òrgan de programació, proposta i consulta del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana en les tasques de recerca i difusió sobre el patrimoni etnològic català.

Article 2

Organització i funcionament

2.1 La Comissió del Patrimoni Etnològic s'estructura en el Ple i en dos grups de treball.

2.2 El Ple es reuneix de manera ordinària una vegada l'any, per valorar les actuacions dutes a terme pels grups de treball i per planificar el treball a dur a terme l'any següent. Així mateix, es pot reunir de manera extraordinària sempre que sigui convocat per la Presidència del Ple.

2.3 Els grups de treball es reuneixen quatre cops...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR