ORDRE AAM/132/2013, de 14 de juny, per la qual es modifica l'Ordre AAM/6/2013, de 17 de gener, per la qual s'estableix i es regula la declaració única.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

El Reial decret 661/2007, de 25 de maig, que regula l’activitat de producció d’energia elèctrica en règim especial, estableix el marc regulador de les activitats de generació d’energia elèctrica a partir de biomassa, que classifica les instal·lacions en diferents categories, grups i subpgrups, en funció de les energies primàries que s’utilitzen, de les tecnologies de producció i dels rendiments energètics obtinguts. Dins la categoria b) i el grup b.6 es troben les centrals que utilitzen com a combustible principal la biomassa procedent de conreus energètics, entre d’altres.

Aquesta norma preveu els procediments administratius per a la inclusió d’aquestes instal·lacions en el règim especial i poder optar als mecanismes de retribució de l’energia produïda en aquest règim.

Per tal d’establir el procediment administratiu de les explotacions agrícoles dedicades als conreus energètics destinats a la producció d’energia elèctrica a Catalunya i efectuar la comunicació corresponent a l’Administració general de l’estat, es considera una eina eficaç vehicular aquesta tramitació a través de la declaració única ja prevista en l’Ordre AAM/6/2013 i afegir-hi els elements procedimentals necessaris d’acord amb el que estableix la norma estatal esmentada.

En conseqüència, a proposta de la Direcció General de Desenvolupament Rural, i en ús de les atribucions que m’han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Modificació de l’article 7

S’afegeix un nou apartat 7.8 a l’Ordre AAM/6/2013 amb la redacció següent:

“7.8 La presentació de la DUN comporta la qualificació d’orientació energètica als efectes del Reial decret 661/2007, de 25 de maig, que regula l’activitat de producció d’energia elèctrica en règim especial. Aquesta qualificació té una vigència associada al cicle d’aprofitament del cultiu.”

Article 2

Modificació de l’article 11

S’afegeixen els apartats següents a l’article 11 de l’Ordre AAM/6/2013:

“11.3 La qualificació d’orientació energètica comporta la incompatibilitat amb la dedicació de l’aprofitament de la biomassa a un altre ús industrial que no sigui l’energètic durant el cicle d’aprofitament del cultiu. No obstant això, l’aprofitament de biomassa procedent d’una parcel·la amb qualificació d’orientació energètica en terrenys agrícoles pot ser compatible amb qualsevol altre aprofitament a la parcel·la, com fruits, apícola, pastures i caça.

11.4 La qualificació d’orientació energètica pot ser revocada per la direcció...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR