ORDRE PRE/149/2012, de 6 de juny, per la qual se suprimeix el distintiu d'Agent TDT.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyOrdre

El Govern de la Generalitat considera una prioritat impulsar un model de relació entre les empreses i l’Administració que faciliti l’activitat econòmica i es basi en la confiança en l’empresariat. Això requereix modificar i simplificar les càrregues administratives innecessàries, de manera que sempre que sigui possible, l’Administració opti per l’alternativa menys restrictiva i costosa per a les empreses. Això comporta, entre altres conseqüències, l’eliminació d’aquells tràmits que no aporten un valor públic.

L’Ordre CMC/559/2008, de 18 de desembre, va implantar el distintiu Agent TDT amb l’objectiu d’acreditar la col·laboració de les empreses instal·ladores de telecomunicacions en el Pla de desplegament de la televisió digital terrestre aprovat per l’Acord de Govern de 4 de març de 2008 d’acord amb les previsions del Pla tècnic nacional de la televisió digital terrestre, aprovat pel Reial decret 944/2005, de 29 de juliol. Un cop acabat el procés d’apagada analògica, el 3 d’abril de 2010, es va ampliar, mitjançant l’Ordre CMC/395/2010, de 15 de juliol, la vigència d’aquest distintiu fins al 31 de desembre de 2015, tenint en compte el procés de reassignació dels múltiples de la televisió digital terrestre, posterior al cessament de les emissions de televisió terrestre amb tecnologia analògica, regulat pel Reial decret 365/2010, de 26 de març.

D’acord amb la directriu governamental indicada al començament, es considera procedent suprimir el distintiu d’Agent TDT, bàsicament per dos motius. El primer, que els objectius d’informació a l’Administració i de garantia de qualitat en la instal·lació de la televisió digital terrestre es poden considerar ja coberts a través del Registre d’instal·ladors de telecomunicacions del Departament d’Empresa i Ocupació i en el marc de la normativa general i específica aplicable a les persones consumidores en relació amb la implantació de la televisió digital terrestre. I el segon, que el manteniment del distintiu Agent TDT no respon actualment a una demanda del sector professional afectat, com ho prova el fet que pràcticament no s’han presentat sol·licituds per a nous distintius un cop finalitzat el procés d’encesa digital.

Tenint en compte els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR