ORDRE JUS/13/2018, de 12 de febrer, per la qual s'aprova inicialment la relació de llocs de treball del personal funcionari al servei de l'Administració de justícia de l'oficina judicial de Cerdanyola del Vallès (Ordre de 12 de febrer, publicada al BOE núm. 45, de 20 de febrer).

SecciónCàrrecs i Personal
EmisorMinisteris del Govern de L'Estat
Rango de LeyOrdre

La Llei orgànica 19/2003, de 23 de desembre, de modificació de la Llei orgànica del poder judicial (LOPJ), estableix un nou disseny organitzatiu de les estructures i formes de treball de l'oficina judicial que permet la introducció de metodologies de treball i criteris de gestió homogenis a totes elles, així com la racionalització dels mitjans instrumentals i la incorporació de les noves tecnologies, a fi d'obtenir un servei més àgil, eficaç i de qualitat que doni un millor servei als ciutadans.

L'article 521.1 de la LOPJ estableix que l'ordenació del personal i la seva integració a les diferents unitats que conformen l'estructura de les oficines judicials es realitzarà per mitjà de les relacions de llocs de treball que s'aprovin i que en tot cas seran públiques.

El Decret 169/2010, de 16 de novembre, sobre estructura i organització de l'oficina judicial a Catalunya defineix el model d'oficina judicial i estableix els diferents tipus de serveis comuns processals que hi ha d'haver a cada partit judicial en funció de la seva dimensió.

De conformitat amb l'article 435.4 de la LOPJ, els llocs de treball de l'oficina judicial només podran ser coberts per personal dels cossos de funcionaris al servei de l'Administració de justícia, que s'especifiquen al llibre VI d'aquest text legal.

D'acord amb l'article 522 de la LOPJ, correspon a les comunitats autònomes amb competències assumides en matèria de personal al servei de l'Administració de justícia l'aprovació inicial de les relacions de llocs de treball de les oficines judicials en els seus àmbits territorials respectius. L'aprovació definitiva correspondrà al Ministeri de Justícia, que només podrà denegar-la per raons de legalitat.

En virtut del Decret 129/1996, de 16 d'abril, s'assignen al Departament de Justícia les funcions i els serveis traspassats a la Generalitat de Catalunya en matèria de mitjans personals, materials i econòmics al servei de l'Administració de justícia.

La relació de llocs de treball de l'oficina judicial de Cerdanyola del Vallès s'ha sotmès a informe del Consell General del Poder Judicial i de la Comissió de Retribucions i Despeses de Personal del Consell per a l'Impuls i l'Ordenació de la Reforma de l'Administració i s'ha negociat amb les organitzacions sindicals.

En atenció al que s'ha exposat, d'acord amb la delegació de competències prevista en l'Acord de Govern GOV/51/2012, de 29 de maig, pel qual es delega en la persona titular del Departament de Justícia...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR