ORDRE JUS/245/2015, de 23 de juliol, per la qual es regulen els fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Centre d'Iniciatives per a la Reinserció.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyOrdre

D’acord amb el que disposa l’article 156 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya, correspon a la Generalitat la competència executiva en matèria de protecció de dades de caràcter personal que, respectant les garanties dels drets fonamentals en aquesta matèria, inclou, entre d’altres, la inscripció i el control dels fitxers o els tractaments de dades de caràcter personal creats o gestionats per l’Administració de la Generalitat.

L’article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, disposa que la creació, la modificació o la supressió dels fitxers de les administracions públiques només es poden dur a terme mitjançant una disposició general publicada al diari oficial corresponent.

La disposició addicional tercera de la Llei 5/2002, de 19 d’abril, de l’Agència Catalana de Protecció de Dades, habilitava els consellers de la Generalitat, dins l’àmbit de les competències respectives, per a la creació, la modificació i la supressió, mitjançant una ordre, dels fitxers que siguin pertinents. En ús d’aquesta potestat es va aprovar l’Ordre JUS/133/2007, de 2 de maig, per la qual es creen els fitxers que contenen dades de caràcter personal del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció.

La Llei 23/2009, de 23 de desembre, del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció, va ampliar les competències i les seves funcions, la qual cosa va comportar l’increment de l’activitat dels serveis de l’entitat, la reordenació de la seva estructura, les millores en els sistemes d’informació i el desenvolupament de noves infraestructures, qüestions que demanden una revisió constant de l’inventari de tractaments de dades de caràcter personal que es gestiona. D’altra banda, la interacció amb les autoritats de control provoca una revisió de les estructures de fitxers registrats i dels criteris de classificació, així com de l’òrgan responsable dels fitxers, i es genera la necessitat de crear tractaments anteriorment considerats inclosos dins d’altres fitxers ja publicats.

La Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, ha estat desplegada pel Reglament aprovat pel Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre, l’article 54 del qual estableix el contingut de la disposició de creació, modificació o supressió dels fitxers.

La Llei 32/2010, d’1 d’octubre, de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, habilita els consellers de la Generalitat, dins l’àmbit de les competències respectives, per a la creació, la modificació i la supressió, mitjançant una ordre, dels fitxers de llurs departaments o dels ens públics vinculats o que en depenguin.

Així doncs, aquest marc normatiu i organitzatiu fa necessària una nova disposició que reguli tots els fitxers del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció, que inclogui el nou fitxer i la modificació dels existents.

Per tal de garantir la màxima transparència en el tractament de dades de caràcter personal, i, d’aquesta manera, assegurar a la ciutadania de Catalunya l’exercici dels seus drets legítims;

Atès que s’ha emès l’informe preceptiu de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, que estableix l’article 5. m ) de la Llei 32/2010, de l’1 d’octubre, de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades;

En ús de la potestat que m’atorga l’article 39.3 de la Llei 13/2008, del 5 de novembre, de la Presidència de la Generalitat i del Govern, la disposició final tercera de la Llei 32/2010, d’1 d’octubre, i d’acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre regula els fitxers que contenen dades de caràcter personal en l’àmbit del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció.

Article 2

Creació de fitxers

Es crea el fitxer que conté dades de caràcter personal que es descriu a l’annex 1 d’aquesta Ordre, que és el següent:

Videovigilància

Article 3

Modificació de fitxers

3.1 Es modifiquen els fitxers que contenen dades de caràcter personal que es descriuen a l’annex 2 d’aquesta Ordre, que són els següents:

  1. Fitxer de comunicacions i relacions institucionals de Gerència

    Es modifiquen el nom del fitxer, la seva estructura bàsica i la descripció del tipus de dades, la previsió de cessió de dades, l’òrgan responsable i la unitat davant la qual es poden exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició, i s’inclou el sistema de tractament.

  2. Base de dades de la Direcció Comercial

    Es modifiquen el nom del fitxer, la seva finalitat i usos previstos, l’òrgan responsable i la unitat davant la qual es poden exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició, i s’inclou el sistema de tractament.

  3. Fitxer CIRE Fitxa.mdb del Centre Penitenciari Quatre Camins

    Es modifiquen el nom del fitxer, la seva finalitat i usos previstos, el col·lectiu afectat, l’òrgan responsable i la unitat davant la qual es poden exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició, i s’inclou el sistema de tractament.

  4. Base de dades de persones usuàries de la Direcció de Formació i Inserció

    Es modifiquen el nom del fitxer, la seva finalitat i usos previstos, la seva estructura bàsica, la previsió de cessió de dades, l’òrgan responsable i la unitat davant la qual es poden exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició, i el nivell del fitxer, de mitjà a alt, per adequar-lo a la normativa vigent, i s’inclou el sistema de tractament.

  5. Fitxer de personal laboral

    Es modifiquen el nom del fitxer, la seva finalitat i usos previstos, la seva estructura bàsica, la previsió de cessió de dades, l’òrgan responsable i la unitat davant la qual es poden exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició, i el nivell de seguretat del fitxer, i s’inclou el sistema de tractament.

  6. Fitxer de persones internes treballadores

    Es modifiquen el nom del fitxer, la seva finalitat i usos previstos, la seva estructura bàsica, la previsió de cessió de dades, l’òrgan responsable i la unitat davant la qual es poden exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició, i el nivell de seguretat del fitxer pel fet de no tractar-se de dades especialment protegides, i s’inclou el sistema de tractament.

  7. Fitxer d’indicadors de salut laboral del personal

    Es modifiquen el nom del fitxer, la seva finalitat i usos previstos, la seva estructura bàsica, el procediment de recollida de dades, l’òrgan responsable i la unitat davant la qual es poden exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició, i s’inclou el sistema de tractament.

  8. Fitxer de persones proveïdores

    Es modifiquen el nom del fitxer, la seva estructura bàsica, el procediment de recollida de dades, l’òrgan responsable i la unitat davant la qual es poden exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició, i el nivell de seguretat del fitxer, de mitjà a bàsic, pel fet de no tractar-se de dades especialment protegides, i s’inclou el sistema de tractament.

  9. Fitxer de clientela

    Es modifiquen el nom del fitxer, la seva estructura bàsica, l’òrgan responsable i la unitat davant la qual es poden exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició, i el nivell de seguretat del fitxer, de mitjà a bàsic, pel fet de no tractar-se de dades especialment protegides, i s’inclou el sistema de tractament.

    3.2 La regulació consolidada d’aquests fitxers es recull a l’annex 2 d’aquesta Ordre.

Article 4

Normativa aplicable

Els fitxers a què es fa referència a l’article 1 són dins l’àmbit d’aplicació de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, la Llei 32/2010, d’1 d’octubre, de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, i la resta de normativa aplicable en matèria de protecció de dades de caràcter personal.

Article 5

Contingut dels fitxers

Per a cadascun dels fitxers s’estableix la seva denominació, la finalitat i els usos previstos; les persones i els col·lectius afectats o obligats a subministrar les dades de caràcter personal; els procediments de recollida i la procedència de dades; l’estructura bàsica del fitxer i la descripció del tipus de dades de caràcter personal que contenen; el sistema de tractament, les cessions de dades i les transferències de dades que es prevegin a països tercers; l’òrgan administratiu responsable i davant el qual es poden exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició, i les mesures de seguretat aplicables amb indicació del nivell bàsic, mitjà o alt exigible.

Article 6

Mesures de gestió i organització

Correspon al Centre d’Iniciatives per a la Reinserció adoptar les mesures tècniques, jurídiques, de gestió i organitzatives necessàries recollides en el Document de Seguretat del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció per tal de fer efectius els drets de la ciutadania que reconeixen l’article 31 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya, la Llei orgànica...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR