ORDRE JUS/248/2017, de 16 de novembre, per la qual es disposa la suplència temporal del secretari general del Departament de Justícia i del director del Centre d'Estudis Jurídics i de Formació Especialitzada de la Generalitat de Catalunya (Ordre de 16 de novembre, publicada al BOE núm. 289, de 28 de novembre).

SecciónCàrrecs i Personal
EmisorMinisteris del Govern de L'Estat
Rango de LeyOrdre

Tal com assenyala l'Acord del Consell de Ministres de 21 d'octubre de 2017, pel qual, en aplicació del que disposa l'article 155 de la Constitució, es té per no atès el requeriment plantejat al M. H. Sr. President de la Generalitat de Catalunya, perquè la Generalitat de Catalunya procedeixi al compliment de les seves obligacions constitucionals i a la cessació de les seves actuacions greument contràries a l'interès general, i es proposen al Senat per a la seva aprovació les mesures necessàries per garantir el compliment de les obligacions constitucionals i per tal de protegir l'interès general esmentat; i l'Acord del Ple del Senat, de 27 d'octubre de 2017, pel qual s'aproven les mesures requerides pel Govern, a l'empara de l'article 155 de la Constitució (ambdós publicats en el «BOE» núm. 260, de 27 d'octubre de 2017), entre altres mesures, s'autoritza al Govern de la Nació a «Acordar el nomenament, el cessament, o la substitució temporal amb assumpció de les funcions corresponents, de qualssevol autoritats, càrrecs públics i personal de l'Administració de la Generalitat de Catalunya –d'acord amb al règim jurídic que els hi sigui aplicable–, així com els de qualssevol organismes, ens i entitats vinculades o dependents de la mateixa, i del seu sector públic empresarial».

De conformitat amb aquest marc jurídic, l'article 6 del Reial decret 944/2017, de 27 d'octubre, pel qual es designen òrgans i autoritats encarregats de donar compliment a les mesures dirigides al Govern i a l'Administració de la Generalitat de Catalunya, estableix que els ministres com a titulars dels seus departaments queden habilitats per a l'exercici de les seves funcions i per a l'adopció d'acords, resolucions i disposicions que corresponguin als consellers, d'acord amb la legislació autonòmica d'aplicació, en l'esfera específica de la seva actuació.

L'article 13 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, estableix que, tal com disposi cada Administració pública, els titulars dels òrgans administratius poden ser suplerts temporalment en els supòsits de vacant, absència o malaltia, així com en els casos en què s'hagi declarat la seva abstenció o recusació, establint-se que aquesta suplència no implica l'alteració de la competència, i perquè sigui vàlida no cal publicar-la. En tot cas, en les resolucions i els actes que es dictin mitjançant suplència, s'ha de fer constar aquesta circumstància i s'ha d'especificar el titular de l'òrgan en la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR