ORDRE JUS/98/2019, de 16 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió dels Premis ADR Justícia.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyOrdre

El Departament de Justícia, mitjançant el Centre de Mediació en Dret Privat de Catalunya, adscrit a la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques, acomplint les funcions, entre d'altres, de promoció, foment i difusió de la mediació, atribuïdes per la Llei 15/2009, del 22 de juliol, de mediació en l'àmbit del dret privat, va crear i regular les bases dels Premis ADR Justícia, l'any 2017, mitjançant la publicació de l'Ordre JUS/188/2017, d'1 d'agost (DOGC núm. 7427 de 4.8.2017), amb la finalitat de reconèixer i difondre els treballs de recerca així com les iniciatives que tinguin per objecte l'estudi i l'aplicació pràctica de la mediació i de mitjans alternatius de resolució de conflictes.

En l'Ordre JUS/188/2017, els Premis ADR Justícia es van articular en dues categories: d'una banda, les millors recerques sobre la mediació o altres mitjans de resolució de conflictes (ADR) amb l'objectiu de reconèixer l'originalitat, la innovació, l'avenç teòric i/o l'aplicabilitat pràctica de la millor tesi doctoral i el millor treball de recerca i, de l'altra, la millor pràctica —impulsada per l'Administració local de Catalunya— i la millor iniciativa —impulsada per institucions o organitzacions públiques o per professionals, empreses o entitats privades amb seu social o delegació a Catalunya— en mediació i altres mitjans de resolució de conflictes (ADR) amb l'objectiu de promoure, reconèixer i difondre les millors accions i pràctiques en aquest àmbit.

En el moment present, per tal d'actualitzar i incrementar la visualització i reconeixement de les actuacions que contribueixin a impulsar el coneixement i l'ús dels ADR a Catalunya es considera adient ampliar l'abast dels premis existents a la categoria A sobre treballs de recerca i incorporar dues categories noves vinculades a la difusió de la mediació i els ADR.

D'acord amb el criteri de simplificació normativa, s'ha optat per aprovar unes noves bases reguladores de la concessió dels Premis ADR Justícia, que substitueixin les aprovades mitjançant la referida Ordre JUS/188/2017, d'1 d'agost.

Per tot això,

Ordeno:

Article únic

Aprovar les bases reguladores de la concessió dels Premis ADR Justícia destinats a reconèixer les aportacions més rellevants en el camp de la mediació i altres mitjans de resolució de conflictes (ADR), les quals consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició derogatòria

Aquesta Ordre deroga l'Ordre JUS/188/2017, d'1 d'agost (DOGC núm. 7427, de 4.8.2017), amb la finalitat de reconèixer i difondre els treballs de recerca així com les iniciatives que tinguin per objecte l'estudi i l'aplicació pràctica de la mediació i de mitjans alternatius de resolució de conflictes.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Contra aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar directament recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la publicació en el DOGC, d'acord amb l'article 10.1. b ) de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 16 de maig de 2019

Ester Capella i Farré

Consellera de Justícia

Annex

Bases reguladores de la concessió dels Premis ADR Justícia

−1 Objecte

1.1 Aquestes bases tenen per objecte regular la concessió dels Premis ADR Justícia.

1.2 S'atorgarà un premi per cadascuna de les categories següents:

1.2.1 Categoria A:

  1. A la millor tesi doctoral no publicada, que hagi estat presentada i qualificada en qualsevol de les universitats catalanes, que versi sobre qualsevol aspecte relacionat amb la mediació i altres mitjans de resolució de conflictes (ADR), des de tota mena de perspectives, siguin jurídiques, econòmiques, sociològiques, polítiques, etc.

  2. Al millor treball de recerca que versi sobre qualsevol aspecte relacionat amb la mediació i altres mitjans de resolució de conflictes (ADR), des de tota mena de perspectives, siguin jurídiques, econòmiques, sociològiques, polítiques, etc.

    Es consideraran treballs de recerca els treballs o projectes finals de grau o de màster, presentats i qualificats, en qualsevol de les universitats catalanes, col·legis professionals o d'altres corporacions de dret públic que imparteixin formació homologada pel Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya.

    1.2.2 Categoria B:

  3. A la millor iniciativa en mediació i altres mitjans de resolució de conflictes (ADR) impulsada per l'Administració local de Catalunya.

  4. A la millor iniciativa en mediació i altres mitjans de resolució de conflictes (ADR) impulsada per institucions o organitzacions públiques o per professionals, empreses o entitats privades amb seu social o delegació a Catalunya.

    1.2.3 Categoria C:

    A la millor monografia, capítol de llibre o article doctrinal en una publicació acadèmica sobre mediació i altres mitjans de resolució de conflictes (ADR).

    1.2.4 Categoria D:

    A la millor acció de comunicació o difusió de la mediació i altres mitjans de resolució de conflictes (ADR).

    −2 Persones beneficiàries

    2.1 Poden optar a premi:

    2.1.1 Categoria A:

  5. Les persones autores d'una tesi doctoral sobre mediació i altres mitjans de resolució de conflictes (ADR), no publicada, que hagi estat presentada i qualificada en qualsevol de les universitats catalanes.

  6. Les persones autores d'un treball de recerca sobre mediació i altres mitjans de resolució de conflictes (ADR), presentat en qualsevol de les universitats catalanes, col·legis professionals o d'altres corporacions de dret públic que imparteixin formació homologada pel Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya.

    2.1.2 Categoria B:

  7. Administracions locals de Catalunya que hagin dut a terme accions sobre mediació i altres mitjans de resolució de conflictes (ADR).

  8. Institucions o organitzacions públiques o professionals, empreses o entitats privades amb seu social o delegació a Catalunya que hagin dut a terme accions sobre mediació i altres mitjans de resolució de conflictes (ADR).

    2.1.3 Categoria C:

    Les persones autores d'un monogràfic, capítol de llibre o article doctrinal en una publicació acadèmica, que han contribuït de manera significativa a l'estudi, divulgació o transmissió de coneixement sobre mediació i altres mitjans de resolució de conflictes (ADR).

    2.1.4 Categoria D:

    Les persones, físiques o jurídiques, autores d'accions de comunicació o difusió, realitzades en la seva totalitat o en part a Catalunya, i que han contribuït de manera significativa en la divulgació de la mediació i altres mitjans de resolució de conflictes (ADR).

    2.1.5 La identificació i la signatura electrònica dels beneficiaris es fan a través dels sistemes d'identificació i signatura electrònica admesos per la Seu electrònica d'acord amb els criteris establerts a l'Ordre GRI/233/2015, de 20 de juliol, per la qual s'aprova el Protocol d'identificació i signatura electrònica en l'àmbit de l'Administració de Catalunya.

    En tot cas, les persones que presentin sol·licituds per mitjans telemàtics es podran identificar i podran signar electrònicament mitjançant mecanismes d'identificació i signatura de nivell mitjà de seguretat o de nivell superior.

    −3 Premis

    3.1 La categoria A del premi disposarà d'una dotació econòmica, l'import i la distribució de la qual entre les subcategories a) i b) es determinarà en cada convocatòria.

    3.1.1 El jurat té la facultat de proposar la concessió del premi ex aequo si la qualitat de les candidatures presentades així ho aconsella. En aquest cas, la dotació econòmica serà compartida entre les tesis i/o els treballs premiats.

    3.1.2 En cas que quedi desert el premi de la categoria A.a) corresponent a la millor tesi doctoral, aquest import es podrà destinar a la categoria A.b) de millors treballs de recerca.

    3.2 En la categoria B, el premi consisteix en un diploma acreditatiu de l'atorgament del premi corresponent.

    3.2.1 El jurat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR