ORDRE GRI/223/2014, de 16 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores del Premi Literari i Fotogràfic Roger de Llúria, i se'n convoca la 22a edició corresponent a l'any 2014.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyOrdre

El Premi Literari i Fotogràfic Roger de Llúria va ser creat amb la finalitat de fomentar el coneixement de Catalunya, des de les forces armades, mitjançant treballs o articles en llengua castellana o catalana i fotografies digitals.

Roger de Llúria va néixer a Calàbria (1250) i va morir a València (1305). Va formar part, com a donzell, de la cort del rei Jaume I. L’any 1283 va ser nomenat, per Pere III, almirall de l’Armada Reial, per la seva “probitat, prudència i amor a la corona”. Els seus primers fets d’armes van tenir lloc en el Mediterrani, en defensa dels drets de la Corona d’Aragó davant de la francesa, pel domini de Sicília i Nàpols. Entre les seves victòries figuren les de Capri, Ischia, Malta, Castelvetro, Roses, Cadaqués i cap d’Orlando. Va morir a València l’any 1305 i les seves restes reposen al monestir de Santes Creus, al costat del panteó de qui fou el seu rei, Pere III.

Com va dir d’ell l’historiador Quintana, “cap marí, cap guerrer ha estat superat, abans i després, en virtuts i peces militars, en glòria ni en fortuna”. La figura d’aquest personatge històric, doncs, ha inspirat el nom del premi.

El 26 de gener de 2000, el Ministeri de Defensa i l’Administració de la Generalitat de Catalunya van subscriure el Conveni marc per a la realització d’activitats culturals, formatives i socials entre el personal destinat a unitats, centres i organismes militars ubicats en el territori de la Comunitat Autònoma de Catalunya (BOE núm. 60 -10.3.2000).

El 10 d’abril de 2014, la Comissió Mixta de Seguiment del Conveni marc abans esmentat va acordar en la reunió del 2 de maig de 2013 la ratificació de la revisió i l’aprovació de les bases de la 22a edició del Premi Literari i Fotogràfic Roger de Llúria per tal d’adequar-lo al nou context econòmic i de contenció de la despesa, que a partir d’ara esdevé exclusivament honorífic.

Segons el que disposa el Decret 184/2013, de 25 de juny, de reestructuració del Departament de Governació i Relacions Institucionals, correspon a la Direcció General de Relacions Institucionals i amb el Parlament fer el seguiment de les actuacions relacionades amb els instruments de col·laboració subscrits entre la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Defensa .

Per això, a proposta del director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament i en ús de les facultats que em confereix l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores del Premi Literari i Fotogràfic Roger de Llúria, que consten en l’annex d’aquesta Ordre.

Article 2

Convocar la 22a edició del Premi Literari i Fotogràfic Roger de Llúria corresponent a l’any 2014.

Article 3

3.1 Els premis seran els següents:

  1. Obres literàries en llengua catalana:

    Primer premi: placa daurada

    Segon premi: placa platejada

    Tercer premi: placa de bronze

  2. Obres literàries en llengua castellana:

    Primer premi: placa daurada

    Segon premi: placa platejada

    Tercer premi: placa de bronze

  3. Treballs fotogràfics:

    Primer premi: placa daurada

    Segon premi: placa platejada

    Tercer premi: placa de bronze

  4. Premi especial “El bicentenari del naixement del general Prim”: placa daurada

    3.2 El cost econòmic corresponent a les plaques i els diplomes commemoratius que es lliuraran a les persones guanyadores dels premis o a les participants no premiades és de 798,60 euros i serà a càrrec de l’aplicació pressupostària GO08D/226002100/1310/0000 dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya vigents.

Article 4

4.1 Les candidatures s’han de presentar seguint el model de sol·licitud normalitzat en el lloc i de la manera que indiquen les bases reguladores del Premi Literari i Fotogràfic Roger de Llúria.

4.2 El termini de presentació de les sol·licituds comença l’endemà de la publicació d’aquesta Ordre en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i finalitza el 30 de setembre de 2014.

Article 5

5.1 L’òrgan competent per resoldre’l és la persona titular de la Direcció General de Relacions Institucionals i amb el Parlament, d’acord amb el veredicte del jurat.

5.2 El termini per resoldre’l i dur a terme la corresponent notificació serà de com a màxim 6 mesos a comptar de la publicació de la convocatòria en el DOGC.

Un cop...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR