ORDRE PTO/116/2008, d'11 de mar

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PTO/116/2008, d'11 de març, de convocatòria per a l'atorgament de subvencions per finançar la redacció de plans d'ordenació urbanística municipal, programes d'actuació urbanística municipal, plans urbanístics derivats d'iniciativa pública i les modificacions del planejament urbanístic general que es redactin amb la finalitat d'adaptar-se als plans directors urbanístics vigents, i d'aprovació de les bases que la regiran.

La Direcció General d'Urbanisme, d'acord amb la disposició addicional dotzena del Text refós de la Llei d'urbanisme, aprovat pel Decret legislatiu 1/2005, de 26 de juliol, porta a terme un programa de suport al planejament urbanístic municipal per tal de fomentar l'adaptació dels municipis a la nova legislació i de garantir-ne l'aplicació, com també de millorar-ne les condicions urbanístiques i contribuir a la creació de sòl urbanitzat necessari en el marc d'un desenvolupament sostenible.

Per això, d'acord amb el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat per Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i la normativa bàsica estatal de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i del seu reglament, aprovat per Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, i la resta de normativa aplicable,

Ordeno:

.1 Fer pública la convocatòria per a l'any 2008 per a l'atorgament de subvencions en règim de concurrència competitiva als ens locals de Catalunya per finançar la redacció de plans d'ordenació urbanística municipal, programes d'actuació urbanística municipal, plans urbanístics derivats d'iniciativa pública, i les modificacions del planejament urbanístic general que es redactin amb la finalitat d'adaptar-se als plans directors urbanístics vigents.

.2 Aprovar les bases per a l'atorgament d'aquestes subvencions que consten a l'annex d'aquesta Ordre.

.3 La concessió d'aquestes subvencions s'imputa amb càrrec a la posició pressupostària D/760000100/5410 del centre gestor PO02 del pressupost de la Generalitat de Catalunya, per un import màxim de 3.000.000,00 euros, dels quals 1.000.000,00 euros aniran a càrrec del pressupost de 2008, i 2.000.000,00 euros aniran a càrrec del pressupost de 2009.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 11 de març de 2008

Joaquim Nadal i Farreras

Conseller de Política Territorial

i Obres Públiques

Annex

Bases reguladores

.1 Objecte

Aquests subvencions tenen per objecte finançar la redacció dels instruments de planejament urbanístic a què fa esment la base 2 per part dels ens locals.

.2 Projectes subvencionables

Els projectes susceptibles de rebre finançament són els següents:

Plans d'ordenació urbanística municipal en municipis sense instrument de planejament urbanístic general, o que només disposin de delimitació de sòl urbà, o de planejament urbanístic general aprovat d'acord amb la normativa anterior a la Llei 2/2002, de 14 de març, d'urbanisme.

Programes d'actuació urbanística municipal.

Plans urbanístics derivats d'iniciativa pública.

Modificacions del planejament urbanístic general amb la finalitat d'adaptar-lo als plans directors urbanístics vigents.

.3 Beneficiaris

3.1 Aquestes subvencions tenen com a beneficiaris els ens locals que promoguin la redacció dels instruments de planejament urbanístic a què fa referència la base 2.

3.2 Els beneficiaris no poden incórrer en cap dels supòsits previstos en l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

.4 Sol·licituds

4.1 La sol·licitud s'ha d'adreçar al Departament de Política Territorial i Obres Públiques i es pot presentar en els llocs o pels mitjans que estableix l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i en particular, a les adreces següents:

Departament de Política Territorial i Obres Públiques, av. Josep Tarradellas, 2-6, 08029 Barcelona.

Serveis Territorials a Girona del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, carrer Cristòfol Grober, núm. 2, 17001 Girona.

Serveis Territorials a Tarragona del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, carrer Anselm Clavé, 1 .Casa Gasset', 43004 Tarragona.

Serveis Territorials a Lleida del Departament de Política Territorial i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR