ORDRE PRE/361/2012, de 8 de novembre, per la qual s'aproven les bases generals reguladores del procediment per a la concessió i renovació de beques per a la contractació de personal investigador novell, dins l'àmbit de l'educació física i l'esport i les ciències aplicades a l'esport, destinades a l'INEFC.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyOrdre

L’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC), d’acord amb les directrius generals del Govern, estableix un pla de beques per a la formació de personal investigador en l’àmbit de l’educació física i l’esport i les ciències aplicades a l’esport.

Atès que la Llei 14/2011, d’1 de juny, de la ciència, la tecnologia i la innovació, estableix el marc per al foment de la recerca científica i tècnica amb l’objecte fonamental de promoure la recerca, el desenvolupament experimental i la innovació com a elements sobre els quals ha de basar-se el desenvolupament sostenible i el benestar social. La llei disposa d’un títol específic destinat als recursos humans dedicats a la recerca i una secció dedicada a la contractació del personal investigador de caràcter laboral, on regula el contracte per al personal investigador predoctoral en formació.

Ateses les competències que en matèria d’investigació preveu la Llei 11/1984, de 5 de març, de creació de l’organisme autònom Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya;

Atès el que estableixen el capítol 9 del Text refós de la Llei de Finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

En ús de les atribucions que em confereix la normativa vigent,

Ordeno:

Article únic

Aquesta Ordre té per objecte aprovar les bases generals reguladores del procediment per a la concessió i renovació de beques per a la contractació de personal investigador novell, com a personal investigador predoctoral en formació dins l’àmbit de l’educació física i l’esport i les ciències aplicades a l’esport, destinades a l’INEFC, que figuren en l’annex d’aquesta Ordre.

Les contractacions mitjançant les quals es formalitzen les beques concedides o renovades es relacionen amb els àmbits següents:

  1. Activitat física i esport com a eina per a la promoció de la salut en la població general.

  2. Esport i rendiment: amb l’objectiu d’optimitzar el rendiment esportiu amb

    garanties de salut per als practicants.

  3. Activitat física: societat, dret, gestió i medi ambient.

  4. Educació física i esport en la infància i l’adolescència.

  5. Adaptabilitat funcional a l’activitat física i esport.

  6. Esport i necessitats nutricionals.

    Disposició transitòria

    Les situacions jurídiques de beca i de contracte, de vigència anual, creades a l’empara de la convocatòria efectuada per la Resolució PRE/2878/2011, de 12 de desembre, per la qual s’obre convocatòria per a la concessió i renovació de beques i ajuts per a la formació i contractació de personal investigador novell dins l’àmbit de l’educació física i l’esport i les ciències aplicades a l’esport, destinades a l’INEFC, al Centre d’Alt Rendiment i al Consell Català de l’Esport per a l’any 2012, continuaran regint-se, fins a la seva finalització, per les bases generals i específiques vigents en publicar-se dita convocatòria.

    Disposició derogatòria

    Es deroga l’Ordre VCP/565/2008, de 18 de desembre, per la qual s’aproven les bases generals i les bases específiques per a la concessió de beques i ajuts per a la formació i contractació de personal investigador novell i beques de col·laboració per a personal investigador, dins l’àmbit de l’educació física i l’esport i les ciències aplicades a l’esport, destinades a l’INEFC, al Centre d’Alt Rendiment (CAR) i al Consell Català de l’Esport (CCE), sens perjudici de l’establer a la disposició transitòria d’aquesta Ordre.

    Disposició final

    Aquesta Ordre entrarà en vigor l’endemà de la publicació al DOGC.

    Barcelona, 8 de novembre de 2012

    Artur Mas i Gavarró

    President de la Generalitat de Catalunya

    Annex

    Bases generals reguladores

    —1 Objecte

    Les beques per a la contractació de personal investigador novell, dins l’àmbit de l’educació física i l’esport i les ciències aplicades a l’esport, destinades als dos centres de l’INEFC regulades per aquestes bases, tenen per objecte fomentar i promocionar la recerca científica en aquests àmbits.

    —2 Període d’execució de les activitats i estructura

    Aquest programa té una durada màxima de tres anys.

    Al final de cada any, les persones candidates han de presentar una memòria del treball desenvolupat, i els objectius i el pla de treball per a l’any següent. La renovació de les beques per a l’any següent està condicionada per la valoració positiva de les memòries, d’acord amb els criteris establerts en la convocatòria corresponent, i a la disponibilitat pressupostària.

    Les persones que assoleixin la titulació de doctor o doctora durant el primer o segon any de beca no es podran presentar a la renovació per a l’any següent.

    L’INEFC contractarà les persones beneficiàries d’acord amb el que preveu l’article 21 de la Llei 14/2011, d’1 de juny, de la Ciència, la Tecnologia i la Innovació, sota la modalitat de contracte predoctoral. La durada del contracte serà d’un any i es podrà prorrogar anualment en el marc d’aquest programa fins a un màxim de 3 anys, sempre que es compleixin els requisits previstos en aquestes bases i en la corresponent convocatòria.

    —3 Persones beneficiàries

    3.1 Podran presentar sol·licitud a les beques regulades per aquestes bases les persones físiques que compleixin els requisits següents:

  7. Integrar-se en algun dels projectes de recerca avaluats de manera positiva per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), que seran publicats al tauler d’anuncis de l’INEFC centre de Barcelona, l’INEFC centre de Lleida, prèviament a l’inici del termini de presentació de les sol·licituds de la corresponent convocatòria.

  8. Trobar-se en algun dels supòsits establerts a l’article 6 del Reial Decret 99/2011, de 28 de gener, pel qual es regulen els ensenyaments oficials de doctorat, amb les singularitats següents:

    Els estudis de màster o equivalent han d’haver finalitzat entre l’1 de gener del cinquè any immediatament anterior a l’any de la convocatòria i el 31 d’agost de l’any anterior al de la convocatòria esmentada.

    En el cas dels estudis de grau d’una durada mínima de 300 ECTS les persones sol·licitants han d’estar en possessió del títol de grau en el moment de presentar la sol·licitud.

    També poden ser persones sol·licitants les persones físiques en possessió del títol de Llicenciat, Enginyeria o Arquitectura superior que hagin obtingut la suficiència investigadora (DEA) després de l’1 de gener de 2010.

    Els títols de llicenciatura, enginyeria, arquitectura, grau, diplomatura i màster obtinguts en centres estrangers han de ser validats o reconeguts. A aquests efectes, es considerarà que un títol està reconegut quan la persona sol·licitant acredita haver estat admesa en la fase de recerca d’un doctorat.

    La persona sol·licitant no pot estar en possessió de cap títol de Doctor.

  9. Estar matriculada pel concepte de tutela acadèmica del Doctorat en el moment de l’acceptació de la beca. Els programes de Doctorat han de ser d’una universitat del sistema universitari català.

  10. La nota mitjana mínima de l’expedient acadèmic de la persona candidata ha de ser la següent:

    Per als estudis de primer i segon cicle de llicenciatura, enginyeria o arquitectura ha de ser igual o superior a 1,60 (escala 1-4).

    Per als estudis de grau ha de ser igual o superior a 1,60 (escala 1-4).

    Per a la diplomatura, l’enginyeria tècnica o l’arquitectura tècnica ha de ser igual o superior a 1,60 (escala 1-4).

    Aquestes notes mitjanes es calcularan d’acord amb els criteris que s’especifiquin a la resolució de convocatòria d’ajuts per a la contractació de personal investigador novell de la Generalitat de Catalunya.

    3.2 Les persones sol·licitants no poden haver gaudit de cap altre beca o ajut de naturalesa anàloga d’una durada superior a 12 mesos quan finalitzi el termini de presentació de sol·licituds.

    3.3 Queden excloses les persones candidates que hagin gaudit totalment o parcialment d’aquest programa en convocatòries anteriors.

    3.4 Les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR