ORDRE PRE/189/2019, de 21 d'octubre, per la qual s'aproven les bases reguladores dels Premis Institut d'Estudis de l'Autogovern.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyOrdre

L'Institut d'Estudis de l'Autogovern (IEA) és un òrgan dependent del Departament de la Presidència d'acord amb el Decret 20/2019, de 29 de gener, de reestructuració del Departament de la Presidència que, d'acord amb el que estableixen els articles 47 i 51e) del mateix Decret, té atribuïda, entre d'altres, la funció de fomentar la recerca universitària sobre l'organització territorial del poder.

Per assolir aquests objectius, l'IEA encarrega estudis, organitza seminaris, realitza una àmplia activitat editorial a disposició dels investigadors i investigadores sobre autonomies polítiques, federalisme, autodeterminació i secessió, concedeix beques i ajuts per realitzar treballs de recerca.

En aquesta mateixa línia, és voluntat de l'Institut d'Estudis de l'Autogovern concedir els Premis Institut d'Estudis de l'Autogovern, amb la finalitat de promoure l'estudi científic de temes relacionats amb l'organització territorial del poder.

Per això, atès el que disposa el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei esmentada, a proposta del director/a de l'IEA, i en ús de les facultats que em confereix l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat.

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores que han de regir la concessió dels Premis Institut d'Estudis de l'Autogovern de l'IEA per a publicacions i tesis doctorals sobre l'organització territorial del poder, que consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor després de vint dies de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Contra aquesta Ordre les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de la data de publicació al DOGC.

Barcelona, 21 d'octubre de 2019

Meritxell Budó Pla

Consellera de la Presidència

Annex

Bases reguladores

  1. Objecte

    L'objecte dels Premis Institut d'Estudis de l'Autogovern és distingir treballs acadèmics sobre l'organització territorial del poder en tres categories:

    1. Llibre publicat.

    2. Article publicat en revista acadèmica.

    3. Tesi doctoral no publicada.

    Les publicacions i tesis doctorals hauran de tractar objectes d'estudi que, relacionats amb la distribució territorial del poder, abordin algun o alguns dels temes següents: poder i/o sobirania compartits; nacionalisme; minories nacionals, culturals i lingüístiques; estructures institucionals descentralitzades/federals; relacions intergovernamentals; govern multinivell i polítiques públiques; autodeterminació; secessió.

    Les publicacions i tesis doctorals hauran de provenir de les disciplines següents: la ciència política, la sociologia, el dret, l'economia, i la filosofia política.

  2. Requisits de les obres que es presentin als premis

    2.1 La llengua de les obres podrà ser l'anglès, el català o el castellà.

    2.2 Les obres de la categoria “Llibre” i “Article” hauran d'estar publicades en la data de publicació de resolució de la convocatòria i les obres de la categoria “Tesi doctoral” hauran d'estar ja defensades.

    2.3 Al premi de la categoria “Llibre” podran presentar-s'hi obres que s'hagin publicat durant els dos anys anteriors a la publicació de la resolució de la convocatòria.

    2.4 Al premi de la categoria “Article” podran presentar-s'hi articles que s'hagin publicat durant l'any anterior a la publicació de la resolució de la convocatòria.

    2.5 Al premi de la categoria “Tesi doctoral” podran presentar-s'hi tesis doctorals que s'hagin defensat durant els dos anys anteriors a la publicació de la resolució de la convocatòria.

  3. Persones destinatàries, requisits i compatibilitat

    Les persones físiques que sol·licitin participar en qualsevol de les categories dels premis podran ser de qualsevol nacionalitat i hauran de ser els autors/ores de les obres que es presenten als premis.

    A més, hauran de complir amb els requisits següents:

    1. No estar sotmès/esa a cap dels supòsits de prohibició establerts a l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

    2. Complir el que disposa la normativa sobre propietat intel·lectual.

    3. Per tal de complir amb el requisit de l'article 55.2 de la Llei 19/2014, de 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, cal adherir-se al codi ètic que figura com a annex de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR