ORDRE PRE/62/2016, de 22 de març, de modificació del fitxer de dades de caràcter personal Gestió de radioaficionats i banda ciutadana CB-27, creat per l'Ordre EMO/379/2012, de 12 de novembre, de regulació de fitxers que contenen dades de caràcter personal del Departament d'Empresa i Ocupació.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyOrdre

La Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal (LOPD), estableix que la creació, la modificació i la supressió dels fitxers de les administracions públiques únicament es poden dur a terme mitjançant una disposició de caràcter general publicada al diari oficial corresponent. El desplegament reglamentari d'aquesta Llei ve donat pel Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de desplegament de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal.

D'acord amb el que disposa l'article 156 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, correspon a la Generalitat la competència executiva en matèria de protecció de dades de caràcter personal que, respectant les garanties dels drets fonamentals en aquesta matèria, inclou, entre d'altres, la inscripció i el control dels fitxers o els tractaments de dades de caràcter personal creats o gestionats per les institucions públiques de Catalunya, l'Administració de la Generalitat, les administracions locals de Catalunya, les entitats autònomes i les altres entitats de dret públic o privat que depenen de les administracions autonòmica o locals o que presten serveis o acompleixen activitats per compte propi per mitjà de qualsevol forma de gestió directa o indirecta, i les universitats que integren el sistema universitari català.

La Llei 32/2010, d'1 d'octubre, de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, habilita els consellers de la Generalitat, dins l'àmbit de les competències respectives, per a la creació, la modificació i la supressió, mitjançant una Ordre, dels fitxers pertinents.

Mitjançant l'Ordre EMO/379/2012, de 12 de novembre, de regulació de fitxers que contenen dades de caràcter personal del Departament d'Empresa i Ocupació, es va crear el fitxer denominat “Gestió de radioaficionats i banda ciutadana CB-27” (DOGC núm. 6261 de 26.11.2012).

El Departament d'Empresa i Coneixement, antic Departament d'Empresa i Ocupació, i el Departament d'Interior van signar el conveni de col·laboració, de 19 de gener de 2015, amb les principals associacions de radioaficionats a Catalunya, per tal de comptar amb una xarxa de persones radioaficionades que puguin posar-se a disposició de la Generalitat de Catalunya en situacions de greu risc col·lectiu, de catàstrofes i de calamitats públiques que puguin fer caure les xarxes de telecomunicacions de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR