ORDRE ENS/181/2012, de 22 de juny, per la qual es creen diversos preus públics per a la matrícula dels cicles formatius de grau superior impartits en els centres dependents del Departament d'Ensenyament.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Ensenyament
Rango de LeyOrdre

L’article 3.5 de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació situa entre els ensenyaments que conformem l’educació superior els ensenyaments de formació professional de grau superior i els ensenyaments professionals d’arts plàstiques i disseny de grau superior. D’altra banda, l’article 4 de la mateixa Llei, i l’article 5.2 de la Llei 12/2009, del 10 de juliol, d’educació, no inclouen entre els ensenyaments declarats gratuïts els cicles formatius de grau superior.

En aquest marc normatiu que encabeix els cicles formatius de grau superior dintre dels ensenyaments superiors, es considera convenient establir una aportació econòmica a càrrec de les persones que utilitzen el servei, opció que ja existeix en els ensenyaments artístics superiors, els ensenyaments d’esports i els universitaris.

Per això, d’acord amb el que estableix el capítol III del títol I del Text refós de la Llei de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2008, de 25 de juny, a proposta de la Direcció General de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, i d’acord amb els informes favorables de la Intervenció Delegada i de l’Assessoria Jurídica del Departament d’Economia i Coneixement,

Ordeno:

Article 1

Creació

1.1 Crear els següents preus públics pels ensenyaments de formació professional inicial i d’arts plàstiques i disseny derivats de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació (LOE), impartits en els centres dependents del Departament d’Ensenyament:

  1. Matrícula per curs en el cicle formatiu de grau superior de formació professional inicial i en el d’arts plàstiques i disseny.

    El preu de matrícula per curs comprèn totes les unitats formatives i, si s’escau, el mòdul de formació en centres de treball o el mòdul de formació en empreses, estudis i tallers que el centre tingui programats durant el curs.

    L’alumne que es matriculi a totes les unitats formatives del curs ha de satisfer necessàriament el preu de matrícula per curs, sense possibilitat d’optar per satisfer el preu de matrícula per les diverses unitats formatives que l’integren.

    L’alumne pot optar per satisfer el preu de la matrícula per curs, tot i que no hagi de matricular-se en la totalitat de les unitats formatives que el componen.

    L’alumne que es matriculi en unitats formatives de dos cursos diferents pot optar per satisfer el preu de la matrícula per curs.

  2. Matrícula per unitat formativa en el cicle formatiu de grau superior de formació professional inicial i en el d’arts plàstiques i disseny.

  3. Matrícula en el mòdul de formació en centres de treball (FCT) en el cicle formatiu de grau superior de formació professional inicial. El preu de la matrícula d’aquest mòdul també inclou la matrícula que es faci en el curs següent, a fi de completar la durada del mòdul.

  4. Matrícula en la fase de formació pràctica en empreses, estudis i tallers, en el cicle formatiu de grau superior d’arts plàstiques i disseny que el centre tingui programat per al curs.

    El preu de la matrícula d’aquesta fase inclou també la matrícula del curs següent, a fi de completar la durada de la fase.

    A l’alumnat que el curs acadèmic 2012-2013 estigui matriculat en el segon curs d’un cicle formatiu LOE, els preus públics creats a l’article 1.1 d’aquesta Ordre se li apliquen d’acord amb el que n’estableix la disposició transitòria primera.

    1.2 Crear els següents preus públics per als ensenyaments de formació professional específica i per als d’arts plàstiques i disseny derivats de la Llei orgànica 1/1990, de 3 d’octubre, d’ordenació general del sistema educatiu (LOGSE), impartits en centres dependents del Departament d’Ensenyament:

  5. Matrícula per curs en el cicle formatiu...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR