ORDRE SLT/144/2017, de 4 de juliol, per la qual es modifica l'Ordre SSS/143/2002, de 30 d'abril, per la qual es crea la Comissió Assessora sobre la publicitat de productes sanitaris adreçada al públic.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyOrdre

L'Ordre SSS/143/2002, de 30 d'abril, va crear la Comissió Assessora sobre la publicitat de productes sanitaris adreçada al públic com a òrgan consultiu del Departament de Salut per tal d'assessorar i informar sobre la publicitat dels productes sanitaris i dels productes sanitaris per a diagnòstic in vitro. La composició de la Comissió va ser modificada per l'Ordre SLT/373/2008, de 24 de juliol, a fi d'agilitar-ne el funcionament.

L'Associació per a l'Autocura de la Salut (ANEFP) és una associació que aglutina empreses farmacèutiques que fabriquen i comercialitzen medicaments i productes destinats a l'autocura de la salut, amb forta implementació en el sector, que té entre els seus objectius fomentar l'autocura de la salut responsable i que col·labora amb les administracions sanitàries a fi de vetllar per una publicitat responsable, de qualitat, equilibrada i que aporti informació a professionals sanitaris i als ciutadans.

El bon funcionament de la Comissió Assessora sobre publicitat de productes sanitaris adreçada al públic, que ha comptat en aquests darrers anys amb el suport d'ANEFP mitjançant l'assistència a les reunions d'una persona d'aquesta Associació en qualitat d'experta externa, fa convenient la incorporació d'aquesta representació en la seva composició a fi que en sigui membre amb dret a veu i vot.

Així mateix, l'estructura organitzativa del Departament de Salut ha estat modificada en els darrers anys, l'última de les quals ha estat mitjançant el Decret 6/2017, de 17 de gener, de reestructuració parcial del Departament de Salut, per la qual escau ajustar la denominació dels òrgans del Departament de Salut representats en aquesta Comissió a l'actual.

Per tot això, d'acord amb el que disposen els articles 12 i 22 de la Llei 13/1989, de 14 d'organització, de procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article únic

Es modifica l'article 3.1 de l'Ordre 222/143/2002, de 30 d'abril, per la qual es crea la Comissió Assessora sobre publicitat de productes sanitaris adreçada al públic, modificat per l'Ordre SLT/373/2008, de 24 de juliol, que queda redactat de la manera següent:

3.1 La Comissió Assessora sobre la publicitat de productes sanitaris adreçada al públic està composta per:

  1. Un president o una presidenta, que serà la persona titular de la Direcció General d'Ordenació Professional i Regulació Sanitària o persona en qui delegui.

  2. Dues persones en representació de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR