ORDRE SLT/236/2019, de 19 de desembre, per la qual s'actualitza el calendari de vacunacions sistemàtiques.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyOrdre

El Decret 95/2014, d'1 de juliol, pel qual s'estableix el calendari de vacunacions sistemàtiques, va facultar la persona titular del departament competent en matèria de salut per efectuar, mitjançant una ordre, d'acord amb les recomanacions del Consell Assessor de Vacunacions, les modificacions o actualitzacions sobre les pautes del calendari de vacunacions sistemàtiques que requereixin una revisió per adaptar-se als nous requeriments científics i epidemiològics.

Des de la publicació del Decret 95/2014, d'1 de juliol, pel qual s'estableix el calendari de vacunacions sistemàtiques, posteriorment actualitzat per l'Ordre SLT/175/2016, de 20 de juny, s'han produït canvis en les recomanacions d'algunes de les vacunacions incloses al calendari, per la qual cosa mitjançant aquesta Ordre s'actualitza el calendari de vacunacions sistemàtiques.

En aquest sentit, per acord del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut de 14 de març de 2019, es van modificar les recomanacions de vacunació contra la malaltia meningocòccica i es va substituir la dosi als 11-12 anys de la vacuna anti-meningococ C conjugada per la vacuna antimeningocòccica conjugada tetravalent (MACWY) al calendari comú de vacunacions.

En el mateix acord, s'especifica que s'haurà de dur a terme una captació i vacunació de diferents cohorts amb la vacuna antimeningocòccica conjugada tetravalent (MACWY) a adolescents i adults joves, i dur a terme una vacunació de rescat de manera coordinada durant 2-3 anys per tenir coberta la població fins als 18 anys.

El Departament de Salut considera adient incorporar els canvis acordats pel Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut i substituir als 11-12 anys la vacuna anti-meningococ C conjugada per la vacuna antimeningocòccica conjugada tetravalent (MACWY), així com dur a terme la vacunació als 14 anys durant 2 anys i realitzar captació oportunista de la població dels 15 als 18 anys amb la mateixa vacuna.

D'altra banda, al curs escolar 2018-2019 ha finalitzat la vacunació amb dues dosis (pauta completa) als alumnes de sisè de primària, tal com especificava el Decret 95/2014, citat, pel qual s'establia en virtut de les competències de la Generalitat en aquesta matèria el Programa pilot de vacunació contra el virus de l'hepatitis A, amb una vigència corresponent als cursos escolars 2014-2015, 2015-2016, 2016-2017, 2017-2018 i 2018-2019, i en el marc del qual s'havia d'administrar la vacuna contra l'hepatitis A...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR