ORDRE TSF/134/2019, de 10 de juliol, de modificació de l'Ordre TSF/123/2018, de 24 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades als Programes de suport al desenvolupament local.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball, Afers Socials i Famílies
Rango de LeyOrdre

Vista l'Ordre TSF/123/2018, de 24 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades als Programes de suport al desenvolupament local, publicada al DOGC núm. 7673 de 27 de juliol de 2018.

Atès que per a l'anualitat 2019 les actuacions subvencionades en el marc del Programa de suport i acompanyament a la planificació estratègica i del Programa d'agents d'ocupació i desenvolupament local, pel que fa referència a l'establert a l'apartat 2.1 a) de l'annex 4 d'aquesta Ordre, està previst que estiguin cofinançades pel Programa Operatiu Regional de l'FSE, resulta necessari adaptar les bases reguladores als requeriments derivats de l'aplicació d'aquesta normativa comunitària. Aquest fet afecta a aspectes importants com són la modalitat de justificació, les obligacions de les entitats beneficiàries, la recollida d'indicadors per a la certificació de la despesa o les obligacions específiques en matèria de publicitat.

Atès que s'ha establert un sistema de simplificació pel que fa a la justificació econòmica del Programa d'agents d'ocupació i desenvolupament local es considera convenient modificar la seva modalitat de justificació.

Per altra banda, l'entrada en vigor de la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals, fa que sigui necessari adaptar les bases reguladores a aquest nou escenari normatiu.

Per aquests motius, escau la modificació de diverses bases de l'Ordre TSF/123/2018, de 24 de juliol.

Vista la Llei 13/2015, de 9 de juliol, d'ordenació del sistema d'ocupació i del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya;

Vist el Reglament (UE) núm. 1303/2013 del Parlament Europeu i del Consell, de 17 de desembre de 2013, pel qual s'estableixen disposicions comunes relatives al Fons Europeu de Desenvolupament Regional, al Fons Social Europeu, al Fons de Cohesió, al Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural i al Fons Europeu Marítim i de la Pesca, i pel qual s'estableixen disposicions generals relatives al Fons Europeu de Desenvolupament Regional, al Fons Social Europeu, al Fons de Cohesió i al Fons Europeu Marítim i de la Pesca, i es deroga el Reglament (CE) núm. 1083/2006 del Consell;

Vist el Reglament (UE) núm. 1304/2013 del Parlament Europeu i del Consell de 17 de desembre de 2013 relatiu al Fons Social Europeu i pel qual es deroga el Reglament (CE) núm. 1081/2006 del Consell;

Vista l'Ordre ESS/1924/2016, de 13 de desembre, per la qual es determinen les despeses subvencionables pel Fons Social Europeu durant el període de programació 2014-2020.

Vist el Programa Operatiu FSE de Catalunya 2014-2020, núm. CCI2014ES05SFOP007, aprovat per Decisió d'execució de la Comissió Europea de 17 de desembre de 2015;

Vistos els informes de l'Àrea Jurídica de Treball i Relacions Laborals i de la Intervenció Delegada, havent-ne informat prèviament al Consell de Direcció del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, a proposta de la persona titular de la direcció del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i en ús de les facultats que em són conferides d'acord amb l'article 27.e.bis) de la Llei 13/2015, de 9 de juliol, d'ordenació del sistema d'Ocupació i del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya;

Per tot això,

Ordeno:

Article 1

Es modifica l'apartat 2 de la base 9 de l'annex 1 de l'Ordre TSF/123/2018, de 24 de juliol, que queda redactat de la manera següent:

“9.2. Les despeses subvencionables de les actuacions previstes a la base 2 d'aquesta Ordre, es troben establertes a l'apartat 5 de cadascun dels seus annexos 3, 4 i 5.

Els apartats següents d'aquesta base no són d'aplicació a aquelles actuacions que es justifiquin mitjançant la modalitat d'acreditació per mòduls.

A la base 21 d'aquesta Ordre s'estableix que la modalitat de justificació econòmica del Programa d'Agents d'ocupació i desenvolupament local (AODL) és l'acreditació per mòduls.”

Article 2

Es modifiquen els apartats 1 i 2 de la base 21 de l'annex 1 de l'Ordre TSF/123/2018, de 24 de juliol, que queden redactats de la manera següent:

“21.1 La justificació del compliment de les condicions imposades i de la consecució de l'objecte de la subvenció es farà d'acord amb el que preveuen els articles 30 i 31 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, l'article 98.1 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, l'Ordre ECO/172/2015, de 3 de juny, sobre les formes de justificació de subvencions.

En el supòsit d'actuacions cofinançades pel Fons Social Europeu, la documentació justificativa haurà de complir els requisits que determini l'Ordre ESS/1924/2016 de 13 de desembre, que determina les despeses subvencionables per FSE durant el període de programació 2014-2020.

21.2 Un cop finalitzades les actuacions, l'entitat beneficiària haurà de presentar la justificació de la subvenció corresponent a cada Programa, d'acord amb les indicacions de la base 10.1 de l'annex 1 d'aquesta Ordre, en el termini màxim de 2 mesos a comptar de la finalització del termini d'execució dels projectes i accions subvencionats. En cas que les actuacions subvencionades es composin de diversos projectes o accions, per a la determinació del termini màxim de justificació es tindrà en compte la data de finalització del darrer projecte o acció.

La modalitat de justificació econòmica dels Programes de suport al desenvolupament local és la següent:

- Programa de suport i acompanyament a la planificació estratègica: Compte justificatiu amb aportació de justificants de despesa.

- Programa d'Agents d'ocupació i desenvolupament local (AODL): Acreditació per mòduls.

- Programa de suport als territoris amb més necessitats de reequilibri territorial i econòmic: projecte Treball a les 7 comarques: Compte justificatiu amb aportació de certificat d'interventor/a o bé de secretari/ària-interventor/a -secretari/a.”

Article 3

Es modifiquen els apartat e) i m) de la base 23 de l'annex 1 de l'Ordre TSF/123/2018, de 24 de juliol, que queda redactada de la manera següent:

“e) Conservar els justificants originals (paper i electrònics) i l'altra documentació relacionada amb la subvenció atorgada, durant un període mínim de cinc anys, a comptar des de la data de finalització del termini de justificació de l'objecte de la subvenció o bé des de la data de presentació dels justificants corresponents...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR