ORDRE TSF/197/2017, de 22 d'agost, de convocatòria per a l'acreditació d'entitats col·laboradores per a la prestació de serveis de la Xarxa de Serveis Socials d'Atenció Pública per a l'any 2017.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball, Afers Socials i Famílies
Rango de LeyOrdre

La Llei 12/2007, d'11 d'octubre, de serveis socials, configura un sistema de serveis socials que s'articula a partir de la Cartera de Serveis Socials que determina la Xarxa de Serveis Socials d'Atenció Pública, integrada pel conjunt de serveis i centres de serveis socials de Catalunya acreditats per la Generalitat per gestionar les prestacions del sistema.

També, la Llei 39/2006, de 14 de desembre, de promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència, configura un Sistema d'Autonomia i Atenció a la Dependència que, d'acord amb la disposició addicional cinquena de la Llei de serveis socials, s'integra en el Sistema Català de Serveis Socials.

Aquest Sistema, d'acord amb l'article 28 de la Llei 39/2006, en relació amb l'article 9.2.g) de la Llei 12/2007, reconeix el dret subjectiu de les persones en situació de dependència a gaudir de les prestacions del Sistema d'entre les opcions que els siguin presentades.

Així, la Cartera de Serveis Socials, aprovada pel Decret 142/2010, d'11 d'octubre, estableix en la disposició transitòria, lletra b), que mentre no s'aprovi el Reglament d'acreditació d'entitats que preveu l'article 70 de la Llei 12/2007, d'11 d'octubre, de serveis socials, s'entenen acreditades les entitats col·laboradores que presten determinats serveis, a l'empara de les ordres dictades pel departament competent en matèria de serveis socials.

D'altra banda, la Directiva 2014/24/UE del Parlament Europeu i del Consell, de 26 de febrer de 2014, sobre contractació pública i per la qual es deroga la Directiva 2004/18/CE, estableix uns règims de contractació particulars per als serveis socials i altres serveis específics i reconeix una àmplia llibertat als estats membres per establir, sota els principis de publicitat, lliure concurrència i no discriminació, el règim jurídic que considerin més adient a la naturalesa i finalitat d'aquests serveis, ja sigui de naturalesa contractual o no contractual.

El Decret llei 3/2016, de 31 de maig, de mesures urgents en matèria de contractació pública, prescriu en la disposició addicional tercera l'aplicació de fórmules no contractuals per a la gestió dels serveis socials.

En aquest marc normatiu, l'Ordre d'acreditació com a entitats col·laboradores de la Xarxa de Serveis Socials d'Atenció Pública ha de permetre, sota els principis de publicitat, lliure concurrència i no discriminació, que totes les persones físiques o jurídiques interessades puguin concórrer lliurement en les mateixes condicions per prestar, amb finançament públic, els serveis de la Cartera de Serveis Socials objecte de la convocatòria. En aquest sentit, la convocatòria consta d'uns annexos en els quals es concreten les condicions funcionals i materials que s'han de complir en la prestació de cada tipologia de serveis, en el marc de les disposicions del Decret 284/1996, de 23 de juliol, de regulació del Sistema Català de Serveis Socials, la Cartera de Serveis Socials i la normativa d'actualització vigent.

En aquest sentit, consta com a antecedent en aquest Departament de Treball, Afers Socials i Famílies l'existència d'un règim d'acreditació d'entitats col·laboradores de diferents programes d'atenció a les persones, que es remunta a l'any 1992, que es va establir en ús de les competències en matèria de serveis socials que ja reconeixia l'Estatut d'autonomia de Catalunya de 1979, i que actualment es troba vigent, si bé requereix una actualització i adaptació a la nova realitat dels serveis socials a Catalunya dins de l'actual marc normatiu.

L'Ordre ha estat sotmesa a la consideració del Consell General de Serveis Socials en la seva sessió del 20 de juliol de 2017.

Per tot el que s'ha exposat, en ús de les facultats que m'atorga l'article 39.3 de la Llei 13/2008, de 5 de novembre, de la Presidència de la Generalitat i del Govern, i la disposició transitòria, apartat b), del Decret 142/2010, d'11 d'octubre, pel qual s'aprova la Cartera de Serveis Socials 2010-2011,

Ordeno:

Article 1

Objecte de la convocatòria

1.1 S'obre convocatòria perquè les persones físiques o jurídiques titulars de serveis, centres i establiments de serveis socials, presentin sol·licituds per ser acreditades com a entitats col·laboradores de la Xarxa de Serveis Socials d'Atenció Pública per prestar alguns dels següents serveis amb finançament públic:

1.1.1 Serveis d'atenció a persones grans dependents:

1.1.1.1 Serveis de centres residencials per a gent gran.

1.1.1.2 Serveis de centre de dia per a gent gran.

1.1.2 Serveis d'atenció a persones amb discapacitat intel·lectual:

1.1.2.1 Serveis d'acolliment residencial per a persones amb discapacitat intel·lectual:

1.1.2.1.1 Serveis de llar residència, amb caràcter temporal o permanent, per a persones amb discapacitat intel·lectual que necessiten diferents tipus de suport: intermitent, limitat, limitat amb trastorns de conducta, extens, extens amb trastorns de conducta i generalitzat.

1.1.2.1.2 Serveis de centre residencial, amb caràcter temporal o permanent, per a persones amb discapacitat intel·lectual que necessiten diferents tipus de suport: extens, extens amb trastorns de conducta, generalitzat, generalitzat amb problemes de salut o de salut mental afegits.

1.1.2.2 Serveis de centre de dia ocupacional per a persones amb discapacitat intel·lectual:

1.1.2.2.1 Serveis de centre de dia de teràpia ocupacional (STO) i serveis de centre de dia de teràpia ocupacional amb auxiliar (STOA) per a persones amb discapacitat intel·lectual.

1.1.2.2.2 Serveis de centre de dia ocupacional d'inserció (SOI) per a persones amb discapacitat intel·lectual.

1.1.3 Serveis per a persones amb discapacitat física:

1.1.3.1 Serveis d'acolliment residencial per a persones amb discapacitat física:

1.1.3.1.1 Serveis de llar residència, amb caràcter temporal o permanent, per a persones amb discapacitat física que necessiten diferents tipus de suport: intermitent i limitat.

1.1.3.1.2 Serveis de centre residencial, amb caràcter temporal o permanent, per a persones amb discapacitat física que necessiten diferents tipus de suport: extens i generalitzat.

1.1.3.2 Serveis de centre de dia ocupacional per a persones amb discapacitat física:

1.1.3.2.1 Serveis de centre de dia de teràpia ocupacional (STO) i serveis de centre de dia de teràpia ocupacional amb auxiliar (STOA) per a persones amb discapacitat física.

1.1.3.2.2 Serveis de centre de dia ocupacional d'inserció (SOI) per a persones amb discapacitat física.

1.1.4 Serveis per a persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental:

1.1.4.1 Serveis de llar residència, amb caràcter temporal o permanent, per a persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental.

1.1.4.2 Serveis de llar residència amb suport per a persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental.

1.1.5 Serveis de suport a l'autonomia en la pròpia llar:

1.1.5.1 Serveis de suport a l'autonomia en la pròpia llar per a persones amb discapacitat intel·lectual.

1.1.5.2 Serveis de suport a l'autonomia en la pròpia llar per a persones amb discapacitat física.

1.1.5.3 Serveis de suport a l'autonomia en la pròpia llar per a persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental.

1.2. Els criteris i les condicions relatives a l'organització i al funcionament dels serveis indicats el punt anterior es descriuen en els annexos:

Annex 1

Criteris i condicions relatius a l'organització i al funcionament dels serveis de residència assistida i centres de dia per a persones grans dependents

Annex 2

Criteris i condicions relatius a l'organització i al funcionament dels serveis de residència i de llar residència per a persones amb discapacitat intel·lectual o física

Annex 3

Criteris i condicions relatius a l'organització i al funcionament dels serveis d'atenció diürna ocupacional per a persones amb discapacitat intel·lectual o física: serveis de teràpia ocupacional i serveis ocupacionals d'inserció

Annex 4

Criteris i condicions relatius a l'organització i al funcionament dels serveis de llar residència i llar amb suport per a persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental

Annex 5

Criteris i condicions relatius a l'organització i al funcionament dels serveis de suport a l'autonomia en la pròpia llar

Annex 6

Pla de visualització (per a tots els serveis que figuren al punt anterior)

Annex 7

Protecció de dades (per a tots els serveis que figuren al punt anterior)

Article 2

Sol·licituds

2.1 El formulari de sol·licitud es pot obtenir al Canal Empresa (http://canalempresa.gencat.cat), a l'apartat Tràmits, del web de la Generalitat de Catalunya ( http://tramits.gencat.cat ).

2.2 El formulari de sol·licitud s'ha de presentar, preferentment per via electrònica, abans del dia 8 de setembre de 2017, a través del portal corporatiu de tramitació Canal Empresa ( http://canalempresa.gencat.cat ), o de l'apartat Tràmits, de la Generalitat de Catalunya ( http://tramits.gencat.cat ).

Les persones sol·licitants poden fer el seguiment de l'estat de la sol·licitud des de La meva carpeta de l'apartat Tràmits, del web de la Generalitat de Catalunya ( http://tramits.gencat.cat ) o Canal Empresa.

En el cas que es produeixi una interrupció no planificada que afecti el funcionament dels sistemes electrònics durant l'últim dia establert per efectuar el tràmit corresponent, aquest es podrà dur a terme durant els tres dies hàbils consecutius.

2.3 Malgrat que la presentació per via electrònica és preferent, també s'admeten aquelles sol·licituds que es presentin en format paper.

2.4 Cal presentar una sol·licitud per a cadascun dels serveis que es vulgui acreditar.

2.5 Per poder presentar la sol·licitud electrònicament, cal disposar d'un certificat digital vàlid i vigent.

S'admeten els sistemes de signatura electrònica avançada i segells electrònics avançats que es fonamenten en un registre fiable de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR