ORDRE TSF/199/2019, de 8 de novembre, per la qual s'aproven les bases que han de regir la convocatòria de subvencions per a entitats amb fons provinents del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball, Afers Socials i Famílies
Rango de LeyOrdre

Els projectes de subvencions han esdevingut un instrument essencial per assolir, en tots els àmbits de l'activitat administrativa, les finalitats i els objectius de les polítiques públiques que la legislació estableix i que es concreten mitjançant l'acció de govern. En aquest sentit, la subvenció no solament orienta en un determinat sentit l'activitat d'altres ens públics i entitats privades d'acord amb els objectius dels plans sectorials corresponents, sinó que l'activitat de foment també permet una gestió més coordinada i participativa dels recursos públics segons els criteris de subsidiarietat, proximitat geogràfica i especialització tècnica, sense necessitat de duplicar xarxes existents o de crear nous serveis públics.

La Llei 12/2007, d'11 d'octubre, de serveis socials, a l'article 76, preveu que l'Administració de la Generalitat pot atorgar subvencions i altres ajuts a les entitats d'iniciativa social per coadjuvar en el compliment de les seves activitats de serveis socials.

El Decret 1/2018, de 19 de maig, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, atribueix al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, entre d'altres, les competències sobre les polítiques de serveis socials; igualtat; inclusió social; joventut; persones grans; famílies, infància i adolescència; immigració i suport a la migració catalana; actuacions cíviques, comunitàries i de voluntariat, i polítiques de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals. D'acord amb aquest Decret, s'ha aprovat el Decret 229/2018, de 23 d'octubre, de reestructuració del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

La Resolució de 15 d'abril de 2019, de la Secretaria d'Estat d'Igualtat, per la qual es publica l'Acord del Consell de Ministre de 12 d'abril de 2019, formalitza els criteris de distribució i la distribució per a Catalunya del crèdit per al desenvolupament del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere per a l'exercici 2019.

La present Ordre conté totes les bases, generals i específiques, de les diferents línies del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies adreçades a les entitats que treballen en la lluita contra els maltractaments i contra la violència masclista i familiar a través de la sensibilització, la formació, la prevenció i l'atenció a les víctimes. Es manté, per tant, la separació entre les bases generals i específiques, de vigència indefinida, d'una banda, i les convocatòries anuals corresponents, de l'altra.

Les bases generals ordenen i unifiquen el procediment general de gestió de les subvencions, i les bases específiques concreten, sobretot, les regles objectives de valoració de cada línia.

La convocatòria anual determina, fonamentalment, l'inici i el període de gestió de les accions subvencionables, i concreta la partida pressupostària disponible, d'acord amb la llei de pressupostos anual, dins de l'àmbit competencial del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

L'Ordre consta d'un únic article que aprova les bases generals, que figuren a l'annex 1, i les bases específiques, que figuren als annexos 2, 3 i 4. Mitjançant l'annex 5 s'indiquen els principis ètics i regles de conducta als quals s'han d'adequar les persones beneficiàries, d'acord amb l'article 55.2 de la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

Atès el que preveuen el text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre; els preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el seu Reglament de desplegament, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol;

Vist que la proposta d'aquesta Ordre ha estat sotmesa a la consideració de la Comissió Funcional del Consell General de Serveis Socials de 27 de setembre de 2019, i fent ús de les atribucions que em confereix la legislació vigent i, en concret, l'article 92.3 del text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre,

Ordeno:

Article únic

S'aproven les bases generals i les específiques per a cada línia que han de regir la convocatòria de subvencions a projectes i activitats per a entitats amb fons provinents del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies que s'indiquen a continuació:

Annex 1. Bases generals, aplicables a tots els projectes i activitats

Annex 2. Subvencions a entitats per a activitats de lluita contra la violència de gènere i la violència masclista

  1. Activitats de prevenció de la violència masclista i serveis d'atenció a les dones d'origen immigratori víctimes de violència masclista amb càrrec al fons del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere (de caràcter anual).

  2. Activitats de prevenció de la violència masclista a l'àmbit de la intervenció comunitària amb càrrec al fons del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere (de caràcter anual).

  3. Activitats de prevenció i d'actuació davant la violència masclista i serveis d'atenció a les treballadores víctimes d'assetjament sexual i per raó de sexe en l'àmbit laboral, amb càrrec al fons del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere (de caràcter anual).

  4. Activitats de promoció de la igualtat de gènere i la prevenció de la violència masclista en l'àmbit infantil, adolescent i juvenil amb càrrec al fons del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere (de caràcter anual).

  5. Activitats d'educació en el lleure vinculades a la igualtat de gènere i a la prevenció de la violència masclista en l'àmbit juvenil amb càrrec al fons del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere (de caràcter anual).

  6. Activitats de prevenció, suport i lluita contra la violència masclista en l'àmbit familiar amb càrrec al fons del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere (de caràcter anual).

    Annex 3. Projectes de manteniment de serveis i establiments de serveis socials en l'àmbit de la violència masclista

  7. Projectes de manteniment de serveis i establiments de serveis socials en l'àmbit de la violència masclista amb càrrec al fons del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere.

    G.1 Servei substitutori de la llar per a dones en situació de violència masclista i els seus fills i filles a càrrec (pis amb suport).

    G.2 Servei d'intervenció especialitzada per a dones en situació de violència masclista i els seus fills i filles a càrrec.

    Annex 4. Mòduls

  8. Projectes de manteniment de serveis i establiments de serveis socials en l'àmbit de la violència masclista amb càrrec al fons del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere.

    Annex 5. Principis ètics i regles de conducta

    S'indiquen els principis ètics i regles de conducta als quals s'han d'adequar les persones beneficiàries, d'acord amb l'article 55.2 de la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

    Disposició final

    Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

    Barcelona, 8 de novembre de 2019

    Chakir El Homrani Lesfar

    Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies

    Annex 1

    Bases generals, aplicables a tots els projectes i activitats

    –1 Objecte

    L'objecte d'aquesta Ordre és regular el procediment de concessió de subvencions per a entitats amb fons provinents del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere en els àmbits competencials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies que es concreten en aquesta Ordre.

    –2 Període d'execució

    El període d'execució de l'acció objecte de la subvenció està comprès entre el dia de la presentació de la sol·licitud i el 30 de setembre de 2020.

    –3 Procediment de concessió

    3.1 El procediment de concessió de les subvencions és de concurrència competitiva i s'inicia l'endemà de la data de publicació de la convocatòria.

    3.2 El termini màxim per emetre i notificar la resolució és de sis mesos a comptar de la data de publicació de la convocatòria. Transcorregut aquest termini, si no s'ha dictat i notificat una resolució expressa, la sol·licitud s'entén desestimada per silenci administratiu, d'acord amb el que estableixen l'article 55.1.a) de la Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, i l'article 25 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

    3.3 Totes les comunicacions, tràmits, informes, resolucions i altres actuacions que l'òrgan competent hagi de dur a terme per a la tramitació del procediment administratiu s'han de fer per mitjans electrònics d'acord amb el que estableix l'Ordre TSF/63/2018, d'11 de juny, per la qual s'aprova la tramitació electrònica obligatòria en qualsevol procediment de concessió, justificació, revocació i presentació de recursos en les convocatòries de subvencions, premis, beques i ajuts del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per a entitats.

    –4 Publicació

    4.1 Atesos els articles 17.3.b) i 18 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, en relació amb l'Acord GOV/192/2015, de 29 de desembre, pel qual es complementa l'Acord GOV/77/2015, de 2 de juny, sobre la publicació dels anuncis de notificació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya , en relació amb la publicació de les convocatòries de subvencions, el text íntegre de la convocatòria es publica al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

    4.2 La publicació de la convocatòria es fa efectiva amb la tramesa de la informació que exigeix el Registre d'ajuts i subvencions de Catalunya, d'acord amb l'article 96 bis del text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i mitjançant la Base de Dades Nacional de Subvencions.

    –5 Entitats beneficiàries

    5.1 Es poden acollir a les subvencions que preveu aquesta Ordre les entitats constituïdes legalment que no tinguin...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR