ORDRE TSF/206/2020, de 4 de desembre, de modificació de l'Ordre TSF/216/2019, de 28 de novembre, per la qual es regula la qualificació i l'habilitació professional del personal auxiliar d'atenció a les persones en situació de dependència.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball, Afers Socials i Famílies
Rango de LeyOrdre

L'Ordre TSF/216/2019, de 28 de novembre, per la qual es regula la qualificació i l'habilitació professional del personal auxiliar d'atenció a les persones en situació de dependència, estableix quins són els títols de formació professional, els certificats de professionalitat i les habilitacions professionals de què ha de disposar el personal auxiliar d'atenció a les persones en situació de dependència i determina els terminis i els condicionants d'exigibilitat d'aquests requisits de qualificació professional per poder treballar en el sector d'atenció a la dependència.

Davant les necessitats excepcionals i urgents de contractació de personal en el sector provocades per la pandèmia ocasionada per la COVID-19, el Consell Territorial de Serveis Socials i el Sistema per a l'Autonomia i l'Atenció a la Dependència van establir, mitjançant l'Acord de 20 de març de 2020, un règim de flexibilització de l'acreditació i el funcionament dels serveis d'atenció a la dependència amb vigència per un termini inicial de tres mesos, sotmès a possibles pròrrogues en funció de les necessitats que determinés l'evolució de la pandèmia, el qual es va publicar al BOE mitjançant la Resolució de 23 de març de 2020 de la Secretaria d'Estat de Drets Socials.

A causa de la persistència de la situació de crisi sanitària, amb les consegüents necessitats especials de contractació de personal en el Sistema per a l'Autonomia i l'Atenció a la Dependència, el Consell Territorial esmentat ha adoptat un nou Acord de 2 d'octubre de 2020, publicat al BOE de 18 de novembre de 2020, que estableix un nou règim excepcional de contractació de personal en els mateixos termes que l'anterior, i amb un nou termini de tres mesos, sotmès a possibles pròrrogues, per possibilitar les contractacions necessàries en el sector amb la finalitat de no deixar desatesos els serveis a les persones en situació de dependència. Atès que aquest règim de flexibilització de la contractació de personal dona lloc a l'entrada en el sector a persones treballadores sense la titulació professional deguda, el mateix Acord preveu regularitzar aquesta situació, de manera que permet l'habilitació provisional d'aquests professionals.

Aquests dos acords del 2020 del Consell Territorial de Serveis Socials i del Sistema per a l'Autonomia i l'Atenció a la Dependència modifiquen l'Acord adoptat pel mateix Consell el 27 de novembre de 2008, sobre criteris comuns d'acreditació per garantir la qualitat dels...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR