ORDRE TSF/289/2016, de 26 d'octubre, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions públiques destinades al finançament dels projectes singulars.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball, Afers Socials i Famílies
Rango de LeyOrdre

En el marc de la iniciativa d'ocupació juvenil executada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya en el exercici 2015 - 2016 es va testar un model de programa que donés cabuda a totes aquelles metodologies, idees i models d'intervenció que diverses entitats tenien i que no s'ajustaven a cap dels programes que s'impulsaven des del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, en cap de les seves convocatòries, contractes i convenis. Aquestes idees es van concretar en el que s'anomena Projectes Singulars.

La convocatòria 2015 va donar peu a un seguit de projectes que articulaven serveis per a joves inscrits al registre de la Garantia Juvenil i que abordaven la seva inserció, reinserció o retorn al sistema educatiu des de vessants molt diversos i/o en àmbits i territoris molt concrets.

Fruit de l'experiència de l'exercici 2015 i amb la col·laboració i aportacions de les entitats que varen participar en aquella convocatòria neix aquesta Ordre de bases, que segueix responent a la mateixa finalitat: donar cabuda a aquells projectes que, tot perseguint els mateixos objectius que les convocatòries del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya ha endegat, proposen metodologies o models d'intervenció diferents que no tenen cabuda en aquestes.

Vist el Reglament (UE) núm. 1303/2013 del Parlament Europeu i del Consell, de 17 de desembre de 2013, pel qual s'estableixen disposicions comunes relatives al Fons Europeu de Desenvolupament Regional, al Fons Social Europeu, al Fons de Cohesió, al Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural i al Fons Europeu Marítim i de la Pesca, i pel qual s'estableixen disposicions generals relatives al Fons Europeu de Desenvolupament Regional, al Fons Social Europeu, al Fons de Cohesió i al Fons Europeu Marítim i de la Pesca, i es deroga el Reglament (CE) núm. 1083/2006 del Consell (DOUE L 347/320, de 20.12.2013);

Vist el Reglament (UE) núm. 1304/2013 del Parlament Europeu i del Consell de 17 de desembre de 2013 relatiu al Fons Social Europeu i pel qual es deroga el Reglament (CE) núm. 1081/2006 del Consell;

Vist el Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil 2014-2020, num. CCI2014ES05M90PO01, aprovat per Decisió d'execució de la CE de 12 de desembre de 2014;

Vista la Llei 18/2014, de 15 d'octubre, d'aprovació de mesures urgents per al creixement, la competitivitat i l'eficiència, que regula les bases del Sistema Nacional de Garantia Juvenil i el procediment d'inscripció entre d'altres mesures modificada per la Llei 25/2015, de 28 de juliol;

Vist el Reglament (UE) núm. 1407/2013, de 18 de desembre de 2013, relatiu a l'aplicació dels arts 107 i 108 del Tractat CE als ajuts de mínimis;

Vist el Reglament (UE) núm 360/2012, de 25 d'abril de 2012, relatiu a l'aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea a les empreses que presten serveis d'interès econòmic general (SIEG);

Vista la Llei 26/2015, de 28 de juliol, de modificació del sistema de protecció a la infància i l'adolescència;

Vista la Llei 19/2014, de 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern;

Vista la Llei 13/2015, de 9 de juliol, d'ordenació del sistema d'ocupació del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya;

Vista la Llei 17/2015, de 21 de juliol, d'igualtat efectiva de dones i homes.

Vist l' ACORD GOV/85/2016, de 28 de juny, pel qual s'aprova la modificació del model tipus de bases reguladores aprovat per l'Acord GOV/110/2014, de 22 de juliol, pel qual s'aprova el model tipus de bases reguladores dels procediments per a la concessió de subvencions en règim de concurrència competitiva, tramitats per l'Administració de la Generalitat i el seu sector públic, i se n'aprova el text íntegre;

Vista l'Ordre ECO/172/2015, de 3 de juny, sobre les formes de justificació de subvencions;

Vista la Decret 252/2015, de 15 de desembre, pel qual s'estableixen els criteris d'aplicació de la pròrroga dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2015, mentre no entrin en vigor els del 2016;

Vistos els informes de l'Àrea Jurídica de Treball i Relacions Laborals i de la Intervenció Delegada, havent-ne informat prèviament al Consell de Direcció del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, a proposta de la persona titular de la direcció del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i en ús de les facultats que em són conferides d'acord amb l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Per tot això,

ORDENO:

Article únic

Aprovar les bases reguladores per a la concessió de subvencions públiques destinades al finançament dels Projectes Singulars destinats a persones joves beneficiàries de la Garantia Juvenil. Les bases reguladores es detallen en l'annex 1.

Disposició addicional primera

Aquesta Ordre de bases s'entendrà automàticament modificada per la normativa comunitària, estatal o autonòmica que amb posterioritat a la seva entrada en vigor es pugui promulgar.

Les referències a la normativa de concreta aplicació, s'entendran fetes per remissió a la normativa que les pugui substituir en el futur.

Disposició addicional segona

S'autoritza a la persona titular de la direcció del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya a dictar les disposicions que consideri oportunes per al desenvolupament d'aquesta Ordre.

Disposició addicional tercera

Estudis d'impacte

L'òrgan competent durà a terme un estudi d'impacte sobre els resultats derivats de les subvencions a les quals sigui d'aplicació aquesta Ordre i d'acord amb els objectius previstos.

Disposició transitòria

Les subvencions atorgades d'acord amb l'ordre que estableix la disposició derogatòria d'aquesta Ordre es continuaran regint per les bases reguladores a l'empara de les quals es van atorgar.

Disposició derogatòria

Queda derogada l'Ordre EMO/322/2015, de 14 d'octubre, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions públiques destinades al finançament dels Projectes Singulars destinats a persones joves beneficiàries de la Garantia Juvenil, i s'obre la convocatòria per a l'any 2015.

Disposició final

Entrada en vigor

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 26 d'octubre de 2016

Dolors Bassa i Coll

Consellera de Treball, Afers Socials i Famílies

Annex 1

Bases reguladores

Base 1

Objecte

1.1 L'objecte d'aquestes bases és regular la concessió de subvencions destinades al finançament dels Projectes Singulars. Quedaran recollits en aquesta Ordre aquells projectes cofinançables en el marc del que determini la convocatòria, en què les entitats duguin a terme les iniciatives de caràcter singular que donin resposta a les especificitats del territori i que no tinguin cabuda en cap altra convocatòria, d'acord amb el que s'estableix a l'annex 1 d'aquesta Ordre i a l'annex 4 d'aquesta Ordre.

1.2 L'objectiu és reforçar l'ocupabilitat i les competències professionals de les persones no ocupades i no integrades en els sistemes d'educació o formació, mitjançant la combinació de dues o més de les actuacions de les encabides en els quatre blocs de mesures en les que s'estructura el Catàleg del Sistema Nacional de Garantia Juvenil del Plan Nacional de Implementación de la Garantía Juvenil:

- Mesures de suport a l'activació.

- Mesures de millora de l'ocupabilitat.

- Mesures de foment de l'emprenedoria.

- Mesures de suport a la contractació.

Base 2

Entitats beneficiàries

2.1 Podran ser entitats beneficiàries d'aquests ajuts, les següents entitats constituïdes legalment i amb establiment operatiu a Catalunya:

  1. Entitats de titularitat pública o privada amb centre de treball o establiment operatiu a Catalunya.

  2. Ens locals i les seves entitats dependents o vinculades. Les diferents àrees temàtiques que incideixen sobre les persones joves o sobre el col·lectiu que determini la convocatòria (educació, joventut, promoció econòmica, serveis socials, etc) hauran de col·laborar i coordinar-se entre elles per presentar un projecte en comú.

    En cas que l'entitat beneficiària sigui una entitat pública, i aquesta vulgui executar les actuacions mitjançant ens instrumentals, haurà d'indicar l'entitat que actuarà com a mitjà propi de l'entitat beneficiària, i que per tant tindrà recollit expressament en la norma que la crea o en els seus estatuts, que té la condició de mitjà propi i servei tècnic de l'entitat beneficiària d'acord amb el que estableix l'article 24.6 del Reial decret legislatiu 3/2011, de 14 de novembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de contractes del sector públic.

  3. Organitzacions sindicals i patronals.

  4. Qualsevol altra entitat o empresa que realitzi una activitat necessària per a la realització del projecte i que estigui especialitzada en algun dels serveis vinculats a les seves actuacions.

    2.2 El projecte pot ser presentat per una única entitat o per diverses entitats agrupades en un sol expedient:

    - Si el presenta una única entitat, en serà l'única beneficiària.

    - Si el presenta una agrupació d'entitats, totes les entitats tindran la condició de beneficiàries i estaran subjectes als drets i deures com a tals. Només una d'elles exercirà d'entitat perceptora i les altres tindran només la categoria de beneficiàries a efectes d'aquesta Ordre. L'entitat perceptora exercirà el paper de representant de l'agrupació durant tota la vida de la subvenció davant de l'administració, i serà la que rebrà els pagaments i distribuirà a la resta d'entitats la part corresponent, alhora que coordinarà les diferents intervencions de les diferents entitats agrupades. Concretar aquesta agrupació de manera formal i com es procedirà en cada cas, depèn de la voluntat de les entitats implicades i s'emmarca en la relació privada entre elles.

    En el cas d'agrupacions, s'haurà de fer constar expressament a la sol·licitud, indicant els compromisos d'execució que assumeix cadascun dels...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR