ORDRE TSF/306/2016, de 7 de novembre, de modificació de l'annex de l'Ordre BSF/130/2014, de 22 d'abril, per la qual s'estableixen els criteris per determinar la capacitat econòmica de les persones beneficiàries de les prestacions de servei no gratuïtes i de les prestacions econòmiques destinades a l'atenció a la situació de dependència que estableix la Cartera de serveis socials, i la participació en el finançament de les prestacions de servei no gratuïtes.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball, Afers Socials i Famílies
Rango de LeyOrdre

La Llei 12/2007, d'11 d'octubre, de serveis socials, estableix un sistema de serveis socials a Catalunya que s'articula per mitjà d'una cartera de serveis que determina el conjunt de prestacions de servei, econòmiques i tecnològiques, que conformen la Xarxa de serveis socials d'atenció pública, el qual integra també les prestacions que preveu la Llei estatal 39/2006, de 14 de desembre, de promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència. La mateixa Llei, als articles 66 i 67, preveu la participació de l'usuari o usuària en el finançament de les prestacions i estableix els criteris per a l'establiment d'aquesta participació econòmica o copagament.

L'article 4 del Decret 142/2010, d'11 d'octubre, pel qual s'aprova la Cartera de serveis socials 2010-2011, la qual ha estat prorrogada per la Llei 2/2015, de l'11 de març, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2015, estableix que, mitjançant ordre, el departament competent en matèria de serveis socials ha de determinar els criteris per valorar la capacitat econòmica de la persona beneficiària i el sistema de bonificacions per a la seva participació en les prestacions socials, amb la finalitat d'atendre situacions d'insuficiència de recursos. Aquesta participació ha de garantir que la persona beneficiària pugui mantenir un mínim dels seus ingressos per a despeses personals, que és variable segons el servei.

En desplegament d'aquest marc normatiu, es va aprovar l'Ordre BSF/130/2014, de 22 d'abril, per la qual s'estableixen els criteris per determinar la capacitat econòmica de les persones beneficiàries de les prestacions de servei no gratuïtes i de les prestacions econòmiques destinades a l'atenció a la situació de dependència que estableix la Cartera de serveis socials, i la participació en el finançament de les prestacions de servei no gratuïtes, l'article 6 de la qual regula els criteris per determinar la quantitat mínima garantida per a despeses personals dels beneficiaris i beneficiàries de les prestacions de servei no gratuïtes. Així mateix, l'annex d'aquesta Ordre estableix els percentatges de l'indicador de renda de suficiència de Catalunya (IRSC) que serveixen per determinar aquesta quantitat mínima garantida per a despeses personals, en funció de la tipologia de prestacions.

Amb posterioritat a l'aprovació de l'Ordre BSF/130/2014, de 22 d'abril, la Llei 3/2015, de l'11 de març, de mesures fiscals, financeres i administratives, va incorporar una disposició addicional divuitena que establia un complement addicional a la quantitat mínima garantida per a despeses personals, per a persones menors de 65 anys beneficiàries d'una prestació de servei no gratuïta d'atenció residencial per a persones amb discapacitat física, consistent en l'increment d'un 10% de l'IRSC. D'acord amb la mateixa disposició, aquesta previsió s'aplicaria fins que no s'aprovés una nova disposició reglamentària en aquesta matèria.

Per tal de donar compliment a la previsió anterior, i d'acord amb la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR