ORDRE TSF/87/2018, de 21 de juny, per la qual s'aproven les bases que han de regir la convocatòria per a la concessió de subvencions per a la realització de jornades, activitats i formació a associacions de famílies acollidores amb infants acollits en família aliena, tutelats per la Generalitat de Catalunya, associacions de famílies adoptives d'infants adoptats a Catalunya o a altres països i associacions de persones que han estat acollides o adoptades en família aliena.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball, Afers Socials i Famílies
Rango de LeyOrdre

Els programes de subvencions han esdevingut un instrument essencial per assolir, en tots els àmbits de l'activitat administrativa, les finalitats i els objectius de les polítiques públiques que la legislació estableix i que es concreten mitjançant l'acció de govern. En aquest sentit, la subvenció no solament orienta en un determinat sentit l'activitat d'altres ens públics i entitats privades d'acord amb els objectius dels plans sectorials corresponents, sinó que l'activitat de foment també permet una gestió més coordinada i participativa dels recursos públics segons criteris de subsidiarietat, proximitat geogràfica i especialització tècnica, sense necessitat de duplicar xarxes existents o de crear nous serveis públics.

La Llei 12/2007, d'11 d'octubre, de serveis socials, a l'article 76 preveu que l'Administració de la Generalitat pot atorgar subvencions i altres ajuts a les entitats d'iniciativa social per coadjuvar al compliment de les seves activitats de serveis socials.

El Decret 2/2016, de 13 de gener, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, atribueix al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies les competències en matèria d'acolliments i adopcions.

El Decret 289/2016, de 30 d'agost, de reestructuració del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, disposa a l'article 1.2.a) que l'ICAA resta adscrit al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies mitjançant la Secretaria d'Afers Socials i Famílies.

La Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, regula i garanteix la transparència de l'activitat pública i el dret d'accés de les persones a la informació i la documentació públiques.

Atès l'Acord GOV/85/2016, de 28 de juny, pel qual s'aprova la modificació del model tipus de bases reguladores aprovat per l'Acord GOV/110/2014, de 22 de juliol, pel qual s'aprova el model tipus de bases reguladores dels procediments per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència competitiva, tramitats per l'Administració de la Generalitat i el seu sector públic, i se n'aprova el text íntegre;

Atesa l'Ordre ECO/172/2015, de 3 de juny, sobre les formes de justificació de subvencions;

Atesa la Llei 13/1997, de 19 de novembre, de creació de l'Institut Català de l'Acolliment i de l'Adopció, on es preveu en la regulació de les seves funcions que l'Institut Català de l'Acolliment i de l'Adopció fomenta el dret dels infants i adolescents a tenir una família i, per tant, promou les mesures d'acolliment familiar en família aliena i l'acolliment preadoptiu, amb la finalitat d'atendre adequadament l'infant o adolescent en situació de desemparament, procurar el seu desenvolupament integral i, sempre que sigui possible, afavorir el seu retorn al nucli familiar d'origen;

Atès que cal aprofundir en noves línies estratègiques com el suport a les associacions de famílies i a les famílies amb infants acollits en família aliena, tutelats per l'entitat pública competent de la Generalitat de Catalunya i/o adoptats a Catalunya o a altres països;

Atès el que preveuen el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre; els preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el seu Reglament de desplegament, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol;

Atesa l'Ordre TSF/63/2018, d'11 de juny, per la qual s'aprova la tramitació electrònica obligatòria en qualsevol procediment de concessió, justificació, revocació i presentació de recursos en les convocatòries de subvencions, premis, beques i ajuts del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per a entitats,

Ordeno:

Article únic

Aprovar les bases reguladores que han de regir la convocatòria per a la concessió de subvencions per a la realització de jornades, activitats i formació a associacions de famílies acollidores amb infants acollits en família aliena, tutelats per la Generalitat de Catalunya, associacions de famílies adoptives d'infants adoptats a Catalunya o a altres països i associacions de persones que han estat acollides o adoptades en família aliena, que es detallen a l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició derogatòria

Es deroga l'Ordre TSF/147/2017, de 6 de juliol, per la qual s'aproven les bases que han de regir la convocatòria per a la concessió de subvencions per a la realització de jornades, activitats i formació a associacions de famílies acollidores amb infants acollits en família aliena tutelats per la Generalitat de Catalunya, i a associacions de famílies adoptives d'infants adoptats a Catalunya o a altres països. (DOGC núm. 7409, d'11.7.2017).

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 21 de juny de 2018

Chakir El Homrani Lesfar

Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies

Annex

Bases reguladores

–1 Objecte i línia subvencionable

La regulació del procediment de concessió de subvencions per a la realització de jornades, activitats i formació a associacions de famílies acollidores amb infants acollits en família aliena, tutelats per la Generalitat de Catalunya, associacions de famílies adoptives d'infants adoptats a Catalunya o a altres països i associacions de persones que han estat acollides o adoptades per família aliena, amb l'objectiu d'enfortir i donar suport a les famílies i persones que formen part d'aquestes associacions.

En cap cas poden ser subvencionables els projectes o activitats que corresponen a serveis que l'Administració gestiona directament o indirectament, ni els projectes o activitats que, si bé tenen relació amb la línia subvencionable, són més propis de les competències específiques d'altres departaments de la Generalitat o d'altres unitats del Departament.

–2 Prioritats

Es prioritzen les accions adreçades a:

  1. Oferir formació per tal que les famílies disposin de més eines i recursos per afrontar les situacions de crisi que es puguin donar en la convivència diària.

  2. Acompanyar el creixement de la relació entre l'infant acollit o adoptat i la família, a través del treball en grup.

  3. Acompanyar el creixement personal i la creació d'una entitat adoptiva positiva, a través del treball en grup o de tallers de suport mutu.

    –3 Especificitats de la línia de subvenció i tipus d'acció o accions

  4. Les actuacions objecte del projecte poden tenir diversos formats i metodologies, però en tots els casos han de tenir coherència entre elles i una continuïtat en el temps.

  5. En el cas d'activitats formatives, el o la professional o la persona que imparteixi la formació ha de ser una persona qualificada en la matèria que es tracti. En el moment de la justificació, l'associació ha de declarar sota la seva responsabilitat que s'ha fet la selecció en aquest sentit.

  6. En la presentació del projecte s'han de fer constar tots aquells aspectes que ofereixin una visió clara i concreta de l'activitat, jornada o formació que es realitzarà. Així cal detallar, entre d'altres aspectes, l'espai, que ha de tenir la capacitat per al desenvolupament de la matèria, les possibles dates i periodicitat aproximada en què tindran lloc les jornades, les activitats o la formació, el seu format, la metodologia utilitzada, la seva durada, els participants i professionals que prendran part en el seu desenvolupament, a qui es dirigeix i el seu impacte.

  7. Cal informar a la direcció de l'ICAA en relació amb la realització de la jornada, activitat o formació.

  8. És obligatòria la difusió de la realització de la jornada, activitat o formació així com l'elaboració d'una memòria, que cal presentar en el moment de la justificació.

  9. És requisit necessari per poder atorgar la subvenció l'obtenció d'un mínim del 50% de la puntuació màxima establerta. El fet d'assolir el mínim del 50% de la puntuació màxima establerta no dona per si mateix cap dret a obtenir la concessió de la subvenció.

  10. L'acció subvencionada (jornada, activitat, o formació) s'ha de dur a terme a Catalunya.

  11. El període d'execució de l'acció objecte de la subvenció és l'any natural de presentació de la sol·licitud, d'acord amb la convocatòria corresponent, llevat de les accions pluriennals, en què l'acció objecte de la subvenció és pel període que estableixi la convocatòria.

    –4 Procediment de concessió

    4.1 El procediment de concessió de la subvenció s'inicia l'endemà de la publicació de la convocatòria corresponent.

    4.2 El procediment de concessió de les subvencions és el de concurrència competitiva, i el termini màxim per emetre i notificar la resolució és de sis mesos a comptar de la data de publicació de la convocatòria. Transcorregut aquest termini, si no s'ha dictat i notificat resolució expressa, la sol·licitud s'entén desestimada per silenci administratiu, d'acord amb el que estableix l'article 54.2 e) de la Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya.

    —5 Publicació

    5.1 Atesos els articles 17.3.b) i 18 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, en relació amb l'Acord GOV/192/2015, de 29 de desembre, pel qual es complementa l'Acord GOV/77/2015, de 2 de juny, sobre la publicació dels anuncis de notificació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya , en relació amb la publicació de les convocatòries de subvencions, el text íntegre de la convocatòria es publica al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

    5.2 La publicació de la convocatòria es fa efectiva amb la tramesa de la informació que exigeix el Registre d'ajuts i subvencions de Catalunya, d'acord amb l'article 96 bis del text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i mitjançant la Base de Dades Nacional de Subvencions.

    –6 Associacions beneficiàries

    6.1 Es poden acollir a les subvencions que preveu...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR