ORDRE VEH/132/2020, de 24 de juliol, per la qual s'aproven els models d'autoliquidació 550 i 560 de l'impost sobre les instal·lacions que incideixen en el medi ambient.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda
Rango de LeyOrdre

L'impost sobre les instal·lacions que incideixen en el medi ambient és un tribut propi de la Generalitat de Catalunya que pretén frenar el deteriorament de l'entorn natural i que ha estat establert mitjançant la Llei 5/2020, del 29 d'abril, de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic i de creació de l'impost sobre les instal·lacions que incideixen en el medi ambient. Es tracta d'un tribut que grava la incidència, l'alteració o el risc de deteriorament que ocasiona sobre el medi ambient la realització de les activitats que hi queden subjectes, mitjançant les instal·lacions i altres elements patrimonials afectes a aquestes. Aquestes activitats són, d'una banda, les de producció, emmagatzematge o transformació d'energia elèctrica i, d'una altra, les de transport d'energia elèctrica, de telefonia o de comunicacions telemàtiques per mitjà dels elements fixos del subministrament d'energia elèctrica o de les xarxes de comunicacions.

Pel que fa a les activitats de producció, emmagatzematge o transformació d'energia elèctrica, l'impost es merita el 31 de desembre de cada any o en la data del cessament de l'activitat, si es produeix abans. La presentació de l'autoliquidació de l'impost i el seu ingrés s'han d'efectuar entre els dies 1 i 20 del mes de gener següent a la data de meritació. A més, en relació amb aquestes activitats, s'han d'efectuar pagaments fraccionats trimestrals en concepte de pagaments a compte del període impositiu en curs, en els primers vint dies naturals dels mesos d'abril, juliol i octubre de cada any natural.

En el cas de les activitats de transport d'energia elèctrica, de telefonia o de comunicacions telemàtiques per mitjà dels elements fixos del subministrament d'energia elèctrica o de les xarxes de comunicacions, l'impost no està subjecte a període impositiu i es merita el 30 de juny de cada any. La presentació de l'autoliquidació i el seu ingrés s'han d'efectuar entre els dies 1 i 20 del mes d'octubre següent a la data de meritació.

Per tal de poder dur a terme la presentació de les autoliquidacions i dels pagaments fraccionats que s'han indicat, l'apartat 4 de l'article 18 de la Llei 5/2020, del 29 d'abril, estableix que els models corresponents s'han d'aprovar per ordre del conseller del departament competent en matèria d'hisenda.

En conseqüència, aquesta disposició resulta del tot necessària, eficaç i proporcionada als seus objectius, ofereix...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR