ORDRE VEH/241/2017, de 20 d'octubre, sobre la secció de drets immaterials de la propietat industrial i intel·lectual de l'Inventari General del Patrimoni de la Generalitat de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda
Rango de LeyOrdre

La regulació de l'Inventari General del Patrimoni de la Generalitat de Catalunya correspon a la Generalitat d'acord amb l'article 150 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, que estableix la competència exclusiva de la Generalitat en matèria d'organització de la seva administració, que comprèn el seu funcionament, i sobre les diverses modalitats organitzatives i instrumentals per a l'actuació administrativa.

L'article 215 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya determina que el patrimoni de la Generalitat és integrat pels béns i els drets dels quals és titular i pels que adquireixi per qualsevol títol.

El Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda, d'acord amb l'article 37 del text refós de la Llei de patrimoni de la Generalitat de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 1/2002, de 24 de desembre, ha de gestionar l'Inventari General del Patrimoni de la Generalitat de Catalunya, que comprèn els béns immobles de domini públic i patrimonials, els béns mobles i també els drets sobre béns immobles i mobles, els drets immaterials de la propietat industrial i intel·lectual i els títols valors, tant si són propietat de la Generalitat com si són propietat d'organismes autònoms o pertanyen a entitats públiques o empreses públiques.

La lletra d de l'apartat 2 de l'article 37 del text refós de la Llei del patrimoni de la Generalitat de Catalunya, en la seva redacció donada per la Llei 5/2017, del 28 de març, de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic i de creació i regulació dels impostos sobre grans establiments comercials, sobre estades en establiments turístics, sobre elements radiotòxics, sobre begudes ensucrades envasades i sobre emissions de diòxid de carboni, conté una secció nova de l'Inventari General del Patrimoni de la Generalitat relativa als drets immaterials de la propietat industrial i intel·lectual.

L'apartat 6 de l'article 37, esmentat abans, disposa que correspon a la persona titular del departament competent en matèria de patrimoni, mitjançant una ordre, regular el funcionament, formació i accés a l'Inventari General, així com establir les directrius per tal que els departaments, organismes autònoms i entitats del sector públic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya facilitin les dades que han de constar a l'Inventari.

La secció de drets immaterials de la propietat industrial i intel·lectual de l'Inventari és una eina imprescindible per identificar tots els drets d'aquest tipus que pertanyen a l'Administració de la Generalitat de Catalunya i les entitats del seu sector públic. Així amb l'aprovació d'aquesta Ordre es garanteix la consecució d'aquest fi, i es dóna resposta a l'habilitació legal anteriorment esmentada. En aquest sentit, aquesta regulació és eficaç i proporcionada al seu objectiu, i no imposa cap obligació a la ciutadania, així com proporciona seguretat jurídica als seus destinataris per quant concreta el procediment per inventariar tots els drets immaterials de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, així com de les entitats que formen part del seu sector públic i compleix amb els principis de necessitat i transparència, responent el seu contingut als principis de bona regulació. Des d'un punt de vista funcional, la identificació acurada d'aquests drets és necessària i permet una millor defensa i protecció i una gestió més eficient. Des d'un punt de vista econòmic, aquests drets poden ser objecte de diversos negocis jurídics, que suposin fonts d'ingressos alternatives o contribueixin a la innovació i millor exercici de funcions públiques o empresarials. La seva identificació permet reflectir-ne el valor patrimonial i, alhora, definir polítiques globals de l'Administració de la Generalitat de Catalunya tendents a la seva millor conservació, rendibilitat i eficiència, amb la qual cosa la seva regulació millora l'eficàcia de les actuacions administratives.

El funcionament d'aquesta secció fa necessària la creació d'un fitxer per donar compliment a la normativa en matèria de protecció de dades de caràcter personal.

L'article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, estableix que la creació, la modificació o la supressió dels fitxers de les administracions públiques requereix una disposició general publicada al diari oficial corresponent.

La Llei 32/2010, d'1 d'octubre, de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades de Catalunya, en la disposició final tercera, estableix que els consellers i conselleres de la Generalitat, dins l'àmbit de les competències respectives, poden crear, modificar i suprimir, mitjançant una ordre, els fitxers dels seus departaments o dels ens públics vinculats o que en depenen.

Atès que s'ha emès l'informe preceptiu de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, que estableix l'article 5. m de la Llei 32/2010, de l'1 d'octubre, de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades;

En ús de la potestat que m'atorga l'article 39.3 de la Llei 13/2008, del 5 de novembre de la presidència de la Generalitat i del Govern, l'article 37.6 del text refós de la Llei de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya, aprovat del Decret legislatiu 1/2002, de 24 de desembre, i d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora,

Ordeno:

Article 1

Objecte, finalitat i àmbit d'aplicació

  1. La secció de drets immaterials de la propietat industrial i intel·lectual de l'Inventari General del Patrimoni de la Generalitat de Catalunya té per objecte inventariar els drets de propietat industrial i intel·lectual de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, així com de les entitats que formen part del seu sector públic, definides a l'article 3.1 de l'Ordre ECO/22/2015, de 26 de gener, per la qual es regula el Registre del sector públic de la Generalitat de Catalunya.

  2. La seva finalitat és la d'anotar, classificar i ordenar els drets immaterials de propietat industrial i intel·lectual per tal d'obtenir uns resultats globals i unificats d'aquest tipus de drets que permetin conèixer la seva importància respecte del total del patrimoni de l'Administració de la Generalitat de Catalunya i de les entitats que formen part del seu sector públic.

  3. Són objecte d'inscripció a la secció de drets immaterials de la propietat industrial i intel·lectual de l'Inventari General del Patrimoni de la Generalitat de Catalunya, que siguin titularitat de l'Administració de la Generalitat de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR