DECRET 114/1981, de 2 de maig, aprovant el Reglament orgànic i funcional de la Comissió Interdepartamental d'Ajuda per a la Reconversió Industrial a Catalunya (CARIC).

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les modificacions que estableixen els Decrets 207/1981 i 389/1981.

Atès el que disposa la Disposició final tercera del Decret 219/1980, de 21 d'octubre, a proposta del Conseller d'Indústria i Energia i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

- Aprovar el Reglament orgànic i funcional

de la Comissió Interdepartamental d'Ajuda per a la Reconversió Industrial a Catalunya (CARIC), transcrit com a annex al present Decret.

Article segon

- Aquest Reglament entrarà en vigor el mateix

dia de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat.

Barcelona, 2 de maig de 1981

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Reglament orgànic i funcional de la Comissió Interdepartamental d'ajuda per a la Reconversió Industrial a Catalunya (CARIC)

La CARIC, que fou creada per Decret de 17 de març de 1980 i adaptada a les actuals circumstàncies i a la nova situació administrativa de la Generalitat pel Decret número 219/1980, de 21 d'octubre, té com a finalitat d'assenyalar les actituds que convindria adoptar i promoure els estímuls que puguin necessitar les empreses i sectors industrials de Catalunya, a fi d'ajudar a assolir l'escenari desitjable per a final de la present dècada.

Per tal de concretar i instrumentar els objectius de la CARIC i definir-ne la forma operativa de funcionament, s'estableix el present Reglament, que conté els següents capítols: I. Organització de la CARIC. Definició de funcions. II. Subjectes susceptibles de rebre suport. Condicions financeres amb què serà facilitada l'ajuda. III. Mecanisme d'accés a l'ajuda de la CARIC. IV. Documentació i estudis. Aspectes que s'han de recollir en els estudis. V. Formulació i coordinació de les ajudes. Comitès de Seguiment.

  1. Organització de la CARIC. Definició de funcions

Article primer

- La Comissió Interdepartamental d'ajuda per

a la Reconversió Industrial a Catalunya (CARIC), serà formada pels membres següents:

  1. El President, que serà el Conseller d'Indústria i Energia, per delegació del President de la Generalitat. En cas d'absència del Conseller d'Indústria i Energia, ocuparà la Presidència el Conseller d'Economia i Finances.

  2. Quatre vocals, en representació dels Departaments d'Economia i Finances; Treball; Comerç i Turisme, i Agricultura, Ramaderia i Pesca.

  3. Un Secretari General nomenat pel President de la Comissió.

Article segon

- Són funcions de la Comissió

Interdepartamental d'Ajuda per a la Reconversió Industrial a Catalunya (CARIC):

  1. Dictaminar sobre la viabilitat de les propostes de reconversió.

  2. Proposar al Consell Executiu de la Generalitat les mesures de reestructuració i d'ajut que hagin estat aprovades, així com les accions de coordinació entre els diversos Departaments implicats per poder-les portar a terme.

  3. Donar suport a la creació de Comitès de Seguiment que garanteixin a les parts implicades la transparència i l'eficàcia del procediment.

Article tercer 1

La Comissió es reunirà per convocatòria.

del President, i les resolucions s'aprovaran per majoria absoluta dels seus membres. 2. El Secretari General tindrà veu i vot en les reunions de la Comissió. 3. El Secretari General aixecarà acta de totes les reunions i vetllarà pel compliment dels acords adoptats.

Article quart

- El President de la Comissió proposarà al

Consell Executiu de la Generalitat les mesures de reestructuració, d'ajut i de seguiment que hagin estat aprovades per la Comissió.

Article cinquè

- Per tal de donar suport a les funcions

pròpies de la Secretaria General, aquesta podrà utilitzar personal del Departament d'Indústria i Energia, segons el que estableixi el Conseller d'aquest Departament.

Article sisè

- El Consell Assessor, d'acord amb el que

estableix l'article tercer del Decret 219/1980, serà format per cinc vocals nomenats pel President de la Comissió entre personalitats de reconegut prestigi, prèvia...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR