DECRET de 18 de setembre de 1978 sobre organització i competències dels òrgans dels Departaments.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

La Generalitat de Catalunya necessita dotar-se d'una estructura administrativa que li permeti anar-se fent càrrec de les competències i serveis que li siguin traspassats, tant de les Diputacions com de l'Estat, i responsabilitzar-se de la millora i extensió de les prestacions públiques que en aquest període li siguin encomanades.

Per tal de fer front amb eficàcia i responsabilitat a l'exercici de les seves atribucions, l'estructura administrativa ha de conformar-se d'acord amb unes determinades característiques que es poden resumir en el sentit que ha d'ésser coherent, flexible i homogènia.

Coherència entre els òrgans bàsics dels diferents departaments, per tal d'assegurar unes interrelacions funcionals àgils. Flexibilitat per anar-se adaptant sense necessitat de remodelacions bàsiques a l'extensió del nombre de competències traspassades i dels nous serveis que es puguin crear. Homogeneïtat per a evitar conflictes entre òrgans equivalents dels diferents Departaments.

Aconseguir aquesta estructura que estalviï els inconvenients d'una burocràcia complicada, lenta i conflictiva i, per tant, ineficaç i gravosa per Catalunya, vol dir començar per dissenyar una mínima estructura tipus a partir de la qual els departaments, cadascun d'acord amb les seves específiques caracterísitiques, estableixin la seva pròpia estructura orgànica, estructura que s'anirà completant a mesura que ho exigeixi l'ampliació del nombre de competències o funcions de la Generalitat.

Per tant, d'acord amb el Consell Executiu.

Disposo:

CAPÍTOL I Organització administrativa

Article primer Cada Departament podrà organitzar-se en

Direccions, Secretaria General Tècnica, Consells Assessors i Organismes i Entitats autònomes que li siguin adscrits.

Article segon Cada Direcció General serà regida per un

Director general, nomenat pel President de la Generalitat, a proposta del Conseller corresponent, i comprendrà els Serveis que calgui. Els Serveis es dividiran en Seccions i aquestes en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR