DECRET 404/1987, de 22 de desembre, regulador de les bases generals d'organització i de funcionament dels Consells Escolars Municipals.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyDecret

La Llei 25/1985, de 10 de desembre, creà els Consells Escolars Municipals com a organismes de consulta i de participació dels sectors afectats en la programació de l'ensenyament no universitari dins l'àmbit municipal, i establia les funcions a exercir, així com els sectors amb representació en els esmentats Consells Escolars Municipals.

L'article 16 de l'esmentada Llei diu que el Consell Executiu ha d'establir les bases sobre l'organització i el funcionament dels Consells Escolars Municipals, ateses les peculiaritats educatives dels municipis, en funció de la seva situació geogràfica i de les seves circumstàncies demogràfiques.

La trascendència de la programació general de l'ensenyament, així com la més efectiva i real aproximació de l'Administració educativa a les comunitats locals directament afectades, dins el principi de participació, fan evident la importància dels Consells Escolars Municipals.

En atenció a tot això i en desplegament del que estableixen l'article 16 i la disposició final 2 de la Llei 25/1985, de 10 de desembre, a proposta del Conseller d'Ensenyament, amb l'informe favorable del Consell Escolar de Catalunya, i amb l'aprovació prèvia del Consell Executiu,

Decreto:

Artícle 1

S'aproven les bases sobre l'organització i el funcionament dels Consells Escolars Municipals, creats per la Llei 25/1985, de 10 de desembre, en els termes establerts a l'annex d'aquest Decret.

Article 2

Les bases esmentades seran desplegades per cada municipi mitjançant un reglament, de manera que quedin oportunament ateses les peculiaritats educatives del municipi.

Disposicions addicionals

- 1 Els Ajuntaments, en el termini màxim de tres mesos a comptar des de la publicació d'aquesta disposició, han d'aprovar el reglament que desplegui aquestes bases generals i constituir el Consell Escolar Municipal. D'aquest acte se'n donarà compte als Serveis Territorials del Departament d'Ensenyament, se n'indicarà la composició i s'hi adjuntarà el reglament aprovat.

- 2 Els Ajuntaments que vulguin proposar fórmules específiques d'organització i funcionament del Consell Escolar Municipal, en aplicació de l'article 16.2 de la Llei 25/1985, de 10 de desembre, disposaran d'un termini màxim de dos mesos per presentar al Departament d'Ensenyament les bases específiques per tal que el Consell Executiu les aprovi i, si s'escau, es pugui constituir el Consell Escolar Municipal. El Departament d'Ensenyament vetllarà per l'adequació de les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR