DECRET 109/2003, de 15 d'abril, pel qual es regula el Registre d'organitzacions no governamentals per al desenvolupament que preveu la Llei 26/2001, de 31 de desembre, de cooperació al desenvolupament.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

DECRET 109/2003, de 15 d'abril, pel qual es regula el Registre d'organitzacions no governamentals per al desenvolupament que preveu la Llei 26/2001, de 31 de desembre, de cooperació al desenvolupament.

L'article 31 de la Llei 26/2001, de 31 de desembre, de cooperació al desenvolupament, té per objecte establir i regular el règim jurídic al qual s'ha d'ajustar l'activitat de l'Administració de la Generalitat en matèria de cooperació al desenvolupament i solidaritat internacional.

Per al compliment d'aquests objectius la Llei 26/2001 preveu la creació d'un registre d'organitzacions no governamentals per al desenvolupament, que depèn del Departament de la Presidència i s'adscriu a la Secretaria de Relacions Exteriors. La inscripció en aquest registre o en el que preveu l'article 33 de la Llei 23/1998, de 7 de juliol, de cooperació internacional per al desenvolupament, desplegat pel Real decret 993/1999, d'11 de juny, pel qual s'aprova el reglament del Registre d'organitzacions no governamentals de desenvolupament adscrit a l'Agència Espanyola de Cooperació al Desenvolupament, constitueix un requisit indispensable perquè les organitzacions no governamentals per al desenvolupament puguin rebre de la Generalitat de Catalunya subvencions computables com a ajuda oficial al desenvolupament o bé beneficiar-se dels incentius fiscals a que es refereix l'article 35 de la Llei de cooperació internacional per al desenvolupament.

Aquest Decret té com a objectiu establir les bases per al funcionament pràctic del Registre, sens perjudici que, en el seu moment, s'articulin els procediments corresponents per assegurar la comunicació i homologació de dades amb el Registre d'organitzacions no governamentals de desenvolupament adscrit a l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional, amb el d'altres comunitats autònomes i amb altres registres que, amb la mateixa o semblant finalitat, s'hagin obert a Catalunya.

Segons el que s'ha exposat, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller en cap i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Objecte

Aquest reglament regula el Registre d'organitzacions no governamentals per al desenvolupament, previst en l'article 31 de la Llei 26/2001, de 31 de desembre, de cooperació al desenvolupament, i té per objecte articular processos que agilitin el desplegament de la política de cooperació al desenvolupament, així com apropar al teixit associatiu català un ampli sistema de consulta, informació i participació en l'àmbit de la cooperació al desenvolupament i la solidaritat internacional.

Article 2

Àmbit subjectiu

2.1 Hauran de sol-licitar la inscripció en el Registre totes les entitats definides a l'article 30 de la Llei 26/2001, de 31 de desembre, amb seu social o delegació a Catalunya, que desitgin rebre de la Generalitat de Catalunya ajudes o subvencions...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR