ORDRE EDU/484/2008, de 12 de novembre, per la qual s'organitzen les proves específiques d'accés als ensenyaments professionals de dansa.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

EDU/484/2008, de 12 de novembre, per la qual s'organitzen les proves específiques d'accés als ensenyaments professionals de dansa.

D'acord amb el que disposen la Llei 2/2006, de 3 de maig, d'educació i el Decret 24/2008, de 29 de gener, pel qual s'estableix l'ordenació curricular dels ensenyaments de dansa de grau professional i se'n regula la prova d'accés, el Departament d'Educació ha de convocar i organitzar la prova específica d'accés a tots els cursos de grau professional per valorar, en el moment de ser superada, la maduresa, els coneixements, les aptituds i les habilitats específiques de les persones aspirants a seguir estudis de grau professional.

Amb aquesta finalitat i per tal d'establir l'organització de les proves específiques d'accés als sis cursos del grau professional dels ensenyaments de dansa,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Organitzar les proves específiques d'accés als ensenyaments professionals de dansa d'acord amb el procediment que estableix aquesta Ordre.

Article 2

Periodicitat i calendari

La Direcció General competent ha de convocar anualment, per resolució publicada al DOGC, les proves específiques d'accés als sis cursos del grau professional dels ensenyaments de dansa, i ha d'establir el calendari de les actuacions principals.

Article 3

Finalitat de les proves

Aquestes proves tenen com a finalitat la comprovació del grau de maduresa, condicions, coneixements i capacitat de l'alumnat per iniciar els estudis en aquesta etapa.

Article 4

Sol·licitud d'inscripció

Les persones interessades han de presentar la corresponent sol·licitud d'inscripció en el centre on es vol realitzar la prova, dins del període que determini la convocatòria, la qual es podrà remetre al que estableix la Resolució anual de preinscripció i matrícula de l'alumnat als centres. La sol·licitud ha de contenir la informació que es detalla a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

Article 5

Valoració de les condicions físiques

El servei mèdic corresponent ha de determinar i certificar les condicions físiques de la persona aspirant per practicar la dansa. La comissió avaluadora ha d'analitzar i tenir en compte aquesta valoració, que en cap cas es farà pública.

Article 6

Organització de les proves

6.1 Correspon als centres educatius que imparteixen els ensenyaments professionals de dansa dur a terme les proves específiques d'accés mitjançant les corresponents comissions avaluadores.

6.2 Les comissions avaluadores han d'organitzar les proves específiques d'accés de forma que finalitzin amb anterioritat a la data de publicació de l'oferta definitiva de places prevista en la resolució anual per la qual s'aproven les normes de preinscripció i matrícula de l'alumnat en els centres educatius.

6.3 Les persones membres de la comissió avaluadora poden comprovar la identitat de cada aspirant.

Article 7

Nomenament, composició i nombre de les comissions avaluadores

7.1 El director o la directora general competent ha de nomenar les persones components de les comissions avaluadores.

7.2 Cada comissió ha d'estar formada per:

  1. Un inspector o inspectora del Departament d'Educació o bé el director o la directora del centre on es realitza la prova, que presidirà la comissió.

  2. Quatre professors o professores, nomenats a proposta de la direcció del centre on es realitza la prova, que actuaran, un com a secretari o secretària i la resta com a vocals de la comissió.

Durant la realització de les proves hi han de ser presents en tot moment, com a mínim, tres components de la comissió avaluadora.

7.3 Si l'elevat nombre d'aspirants així ho aconsella, es pot nomenar més d'una comissió avaluadora a cada centre.

Article 8

Publicitat de la comissió avaluadora

Amb una antelació no inferior a 15 dies a la realització de la prova, s'ha de donar...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR