DECRET 417/1983, de 6 de d'octubre, de creació del Servei d'Orientació de Benestar Social, adscrit a la Secretaria d'Afers Interdepartamentals, del Departament de la Presidència.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

El Decret 104/1983, de 3 de març, va crear el Servei d'Informació i Comunicació amb la finalitat de proporcionar als ciutadans un servei que els informi i els orienti en les seves relacions amb l'Administració, així com també la recollida de suggeriments i iniciatives ciutadanes.

D'aquesta manera es donava compliment a les previsions dels articles 33 i 34 de la Llei de Procediment Administratiu, d'aplicació supletòria a la Generalitat de Catalunya.

D'altra part, i per acord del Consell Executiu de dates 16, 24 i 29 de març de 1983, es va crear la Comissió de Benestar Social, amb la finalitat, entre d'altres, de garantir el màxim abast en la prestació dels serveis de benestar social existents i la seva millor utilització pels sectors de la població que més puguin necessitar-los.

L'experiència assolida des de la creació del Servei d'Informació i Comunicació ha permès d'observar que les demandes d'informació sobre serveis de benestar social procedeixen en una ínfima minoria dels sectors de població amb més grans necessitats.

Aquesta realitat coincideix amb l'anàlisi de la Comissió de Benestar Social en el sentit que existeix una correlació entre els sectors de població de més baixos ingressos i coneixements culturals i la manca d'informació sobre les possibilitats de prestacions personals o col·lectives en matèria de serveis de benestar social.

Des d'aquesta perspectiva, i amb la voluntat d'aprofundir el que estableix el Decret 104/1983, en un àmbit més específic com és el d'informació i orientació dels serveis i prestacions de benestar social als sectors de població que presentin majors necessitats objectives i menors nivells d'informació;

D'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

- Es crea el Servei d'Orientació de

Benestar Social, adscrit a la Secretaria d'Afers Interdepartamentals del Departament de la Presidència. La finalitat d'aquest nou Servei és la d'informar i orientar els sectors de població amb majors necessitats objectives sobre les possibles prestacions que la Generalitat disposa en matèria de benestar social.

Article segon

- L'actuació del servei començarà

mitjançant una xarxa d'oficines d'orientació en els barris i les poblacions que presentin majors necessitats en matèria de benestar social. La implantació de la xarxa serà progressiva arreu de Catalunya i es desenvoluparà per fases.

Article tercer

- El Servei d'Orientació de Benestar

Social...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR