DECRET 268/1994, de 14 d'octubre, sobre adopció de mesures per pal·liar els danys ocasionats amb motiu dels aiguats d'octubre de 1994.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

Les pluges torrencials caigudes en determinades comarques de Catalunya els dies 9, 10, 11 i 12 d'octubre de 1994 han produït pèrdues de vides humanes i han danyat greument infraestructures i serveis públics, i altres béns de titularitat privada.

Els departaments de la Generalitat han endegat d'immediat les actuacions urgents i imprescindibles per fer front als danys ocasionats pels aiguats. A més, amb voluntat d'atendre el finançament de les despeses originades per la reparació dels danys esdevinguts i reconeixent al mateix temps la dificultat de la seva valoració immediata, el Govern considera necessari adoptar urgentment un conjunt de mesures pal·liatives i reparadores que siguin adequades a la situació creada i que contribueixin al restabliment de la normalitat en les zones sinistrades.

Per això, a proposta del Departament de Governació i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Objecte

Article 1

1.1 L'objecte d'aquest Decret és l'adopció de mesures per pal·liar els danys ocasionats a persones i a béns amb motiu dels aiguats esdevinguts a Catalunya els dies 9, 10, 11 i 12 d'octubre de 1994. 1.2 Les mesures reparadores dels danys que preveu aquest Decret es coordinaran amb les que puguin establir altres administracions públiques.

Beneficiaris

Article 2

En els termes, les condicions i els requisits fixats per aquest Decret o per les disposicions que el despleguin, podran ser-ne beneficiaris les persones físiques i jurídiques i els ens locals que hagin resultat afectats pel sinistre.

Actuacions departamentals

Article 3

El Departament de Governació atendrà les actuacions següents: 3.1 La concessió als beneficiaris de les víctimes mortals dels aiguats de les indemnitzacions establertes a l'article 3.1 del Decret 164/1994, de 13 de juliol, sobre adopció de mesures per pal·liar els danys ocasionats amb motiu dels incendis forestals declarats a Catalunya. 3.2 L'atorgament de subvencions als ens locals per atendre les actuacions següents:

  1. Despeses extraordinàries realitzades per atendre l'actuació immediata dels ens locals en els dies del sinistre.

  2. Restabliment de les obres i serveis de competència municipal a què es refereixen els articles 63 i 64 de la Llei 8/1987.

Article 4

4.1 El Departament de Política Territorial i Obres Públiques adoptarà...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR